5 trucuri cu ajutorul cărora îți poți detoxifia organismul în mod natural

  • Publicat:
5 trucuri cu ajutorul cărora îți poți detoxifia organismul în mod natural
Sursa foto; pexels

Eliminarea toxinelor se face prin ficat, prin rinichi, prin plămâni și prin piele. Astfel că în corpul nostru are loc un detox natural pe care noi trebuie doar să îl susținem. Și iată cum putem face asta! E chiar simplu!

5 metode simple pentru un detox natural al corpului

Redu consumul de zahăr

Primul pas și cel mai important pentru a-ți sprijini organismul în procesul natural de detoxifiere este să elimini zahărul din dietă. Renunță la dulciurile din comerț și, dacă chiar ți-e poftă când și când, mănâncă un fruct. Substituie nevoia de dulce. La fel, înlocuiește zahărul din cafea cu mierea naturală sau cu siropul de agave. Soluții vei găsi.

Bea multă apă

O regulă imperios necesară pentru detoxifierea organismului este să consumi cel puțin 2 litri de apă/zi. Potrivit specialiștilor, apa elimină o cantitate uriașă de toxine din organism.

Citește și: Doar apa detoxifică organismul

Fă mișcare cât de des cu putință

Sportul aduce atât de multe beneficii! Mișcă-te zilnic, sub orice formă. Fie că alegi să ieși dimineață la jogging, să înoți, să iei un curs de zumba sau să mergi în sala de forță, nu te priva de această activitate care nu îți ajută doar trupul, cât și mintea. Sportul generează endorfine, acest lucru făcându-te mai fericită și diminuează nivelul de cortizol – hormonul stresului.

Odihnește-te suficient

Indiferent de cât de sănătos mănânci sau cât sport faci, dacă nu te odihnești, totul este în zadar. Pe timpul zilei, acumulezi cantități semnificative de toxine prin tot ceea ce consumi, ce respiri, ce gândești! Permite-i corpului tău să se refacă, dormi măcar 7-8 ore în fiecare noapte.

Citește și: Detoxifierea organismului – semne că ai corpul plin de toxine, soluții pentru eliminarea lor

Limitează consumul de alcool

Iar aici nu vorbim de un pahar de vin băut la o masă, ocazional. Ci de consumul în exces. Ficatul trebuie să transforme alcoolul într-o substanță non toxică, astfel că în momentul în care acesta va avea de-a face cu o cantitate excesivă, nu va mai face față. Prevenție, așadar.

Surse: Food, HealthLine, Pure Lux Medical, Brain Effect

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”