Cum să previi infecția urinară. Cele mai eficiente metode

  • Publicat:
Cum să previi infecția urinară. Cele mai eficiente metode

Spre deosebire de bărbați, femeile sunt mai predispuse la infecție urinară. Și deși aceasta nu este o afecțiune gravă, simptomele pot fi destul de neplăcute: dureri în zona pelvisului sau abdomenului, febră, greață, urinări frecvente sau chiar cu sânge.

Pentru a evita posibilele complicații, medicii recomandă câteva lucruri simple, însă extrem de eficiente în prevenția infecției.

Urinează întotdeauna înainte și după ce ai săvârșit un act intim

Deși infecția nu este cu transmitere sexuală, de multe ori, aceasta poate apărea în urma actului intim. Și asta deoarece contactul sexual favorizează migrarea bacteriilor către tractul urinar. De aceea medicii recomandă urinarea, înainte și imediat după ce contactul intim a avut loc, tocmai pentru a curăța și a elimina bacteriile ce pot ajunge în organism.

Citește și: Infecție urinară: este sexul permis în timpul tratamentului?

Igiena intimă corectă este obligatorie

Deși nu e noutate, ștergerea zonei intime se face DOAR dinspre pubis și către zona anală. Asta înseamnă igienă intimă corectă.

Hidratează-te optim

Hidratarea este una dintre cele mai simple și mai utile metode de prevenție a infecției urinare. Asigură-te că consumi cel puțin 2litri de apă/zi pentru o bună funcționare a tractului urinar.

Suplimentele, indicate și ele

Suplimentele nu înlocuiesc antibioticele, însă studiile arată că o cură cu suplimente de merișoare poate reduce riscul de infecție urinară.

Merișoarele, fie că alegi să le administrezi sub formă de tablete, fie sub formă de suc, fac urina mai acidă și mai ostilă în fața creșterii și înmulțirii bacteriilor.

Păstrează-ți echilibrul florei vaginale

Produsele de igienă intimă sau gelurile de duș pot duce la crearea de dezechilibre în ceea ce privește flora vaginală. Și când flora vaginală este dezechilibrată, crește și riscul apariției bacteriilor dăunătoare ce pot duce la o infecție urinară.

Medicii recomandă aici consumul de produse lactate și de probiotice (iaurt, etc) fiindcă acestea reușesc să susțină flora, diminuand atsfel riscul dezvoltării unei infecții.

Citește și: Cât durează o infecție urinară și cum grăbim procesul de vindecare?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân