Care este secretul longevităţii Reginei Elisabeta. Ce obiceiuri sănătoase are suverana

Învaţă şi tu din secretele unei vieţi sănătoase şi îndelungate precum cea a reginei Marii Britanii. Disciplina şi controlul medical periodic se află printre ele.
  • Publicat:
Care este secretul longevităţii Reginei Elisabeta. Ce obiceiuri sănătoase are suverana

Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a, s-a născut pe data de 21 aprilie 1926. Este cel mai vechi monarh britanic domnitor actual, alături de soţul său Prinţul Phillip, depăşind speranţa de viaţă pentru femei şi bărbaţi, conform statisticilor.


Dr. Michael Gordon, un specialist în medicină geriatrică, care a studiat în Scoţia şi a întâlnit-o chiar pe mama reginei, a declarat pentru everythingzoomer.com că el consideră că în zilele noastre, a avea 80 de ani nu este atât de uimitor precum considerăm: „Sunt geriatru şi pot spune că întâlnesc această vârstă în practica mea este precum o adolescenţă târzie. Regina nu are încă 100 de ani. Mama ei a trăit până în 101 şi există şanse destul de mari ca Elizabeth să poată ajunge la aceeaşi vârstă fără probleme”. Iată ce obiceiuri practică regina în mod regulat, pentru a se asigura că duce o viaţă sănătoasă:

Mergeţi la controlul medical de rutină

„Regina are parte de controale medicale obişnuite şi are acces la îngrijiri medicale care o menţin la un nivel optim de sănătate”, spune dr. Robert Petrella, de la Lawson Health Research Institute, din cadrul Universităţii din Ontario. Controalele preventive atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei ar trebui să includă măsurători ale tensiunii arteriale, colesterolului şi zahărului din sânge. Rezultatele pot depista boli mortale, dar care pot fi evitate, cum ar fi atacurile de cord, accidentele vasculare cerebrale şi diabetul. De asemenea, bărbaţii pot fi sfătuiţi să facă un control anual al prostatei, iar femeile, o examinare mamară regulată, mamografie, examen pelvin şi test Papanicolau.

Faceţi exerciţii fizice regulate

Britanicii sunt mari călători, la fel şi Familia Regală: „Ştiu asta pentru că Sir Ian Hill, profesorul meu de medicină la Universitatea St. Andrews din Dundee, Scoţia, a fost medicul familiei regale când au stat în Scoţia”, spune Gordon: „Sunt recunoscuţi pentru pasiunea lor de a călători la terenul din Balmoral, unde şi-au petrecut întreaga vacanţă de vară”, mai adaugă el.

Regina este cunoscută şi pentru dragostea ei de cai – creşte cai şi ponei – iar călăritul are beneficii excelente pentru sănătate.

Antrenaţi-vă mintea

Regina Elisabeta încă este un şef de stat funcţional implicat în întâlniri la nivel înalt, care îi păstrează acuitatea mentală. Fosta premieră britanică Margaret Thatcher a spus în memoriile sale: „Miniştrii îşi iau în serios întâlnirile periodice cu regina … sunt liniştite, iar Majestatea Sa aduce o abordare formidabilă a problemelor actuale şi experienţă”. Petrella adaugă: „Ea este într-o poziţie de conducere pentru multe dintre fundaţiile cu care este implicată. Există reşedinţe în diferite părţi ale ţării, care îi permit să îşi schimbe mediile şi să fie stimulată [mental] de aceeste schimbări”.

Menţineţi o greutate corporală constantă

Deşi nu este cunoscută pentru ţinutele sale spectaculoase, Regina a avut mereu grijă de corpul său. Potrivit Dr. Walter Willett, preşedintele departamentului de nutriţie de la Şcoala Harvard de Sănătate Publică, alături de a nu fuma, a rămâne slab este probabil cel mai important lucru pe care îl putem face pentru sănătatea noastră şi un trai lung. Acesta ar putea fi, de asemenea, şi secretul prinţului Filip. A te menţine în formă contează enorm, deoarece celulele grase produc hormoni care cresc riscul de diabet tip 2. Studiile confirmă faptul că greutatea suplimentară, în special în jurul burţiii, îţi taie ani semnificativi de viaţă.

Consumaţi ceai şi apă de orz

Ceaiul servit exact la ora 17 este un ritual britanic de care se bucură Majestatea Sa zilnic. Ceaiul are numeroase beneficii pentru sănătate: antioxidant, antiinflamator, anti-cancerigen şi reduce riscul de a dezvolta boli de inimă, spun specialiştii.

Ceaiurile au diverse beneficii. Ceaiul verde este cel mai studiat şi probabil cel mai benefic. Cele mai longevive persoane din ţările implicate în Primul Război Mondial provin din Japonia. Acest lucru se poate datora celor doi factori: ceaiul verde şi peştele. Apa de orz, de obicei aromată cu lămâie sau alte fructe este o băutură populară britanică şi una dintre preferatele membrilor casei regale.

Reţeta McKee pentru apă de orz: 1/2 cană de orz, 2 1/2 sferturi de apă clocotită, două lămâi, şase portocale şi zahăr brun după gust – se pare că familia regală este pur şi simplu dependentă de acest gust!

Orzul este o sursă bogată de fibre solubile şi insolubile şi se spune că apa de orz ajută la menţinerea sănătăţii rinichilor, în special în perioadele de stres şi poate fi terapeutică pentru cei care au afecţiuni ale rinichilor şi vezicii urinare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”