Când apare menopauza și cum poți preveni simptomele neplăcute care vin odată cu aceasta

  • Publicat:
Când apare menopauza și cum poți preveni simptomele neplăcute care vin odată cu aceasta
Sursa foto: shutterstock

Când apare menopauza? Când apar și bufeurile! Bufeurile sunt un simptom exrem de neplăcut pentru multe dintre femei, însă noi venim cu vești bune astăzi. Există câteva trucuri care te pot ajuta să le ții sub control, astfel încât să nu îți afecteze rutina de zi cu zi.

Cum poți preveni bufeurile?

Bufeurile sunt caracterizate prin senzația de căldură în tot corpul. Uneori, acestea pot fi însoțite și de transpirații sau palpitații. Din fericire, există câteva metode (naturale) care pot ajuta la gestionarea acestor simptome.

Hidratează-te cât mai mult

Și dacă se poate, consumă apă rece. De asemenea, atunci când simți că încep bufeurile, stropește-te cu apă rece sau chiar când faci dus, astfel îți vei regla temperatura corpului.

Consumă alimente bogate în fitoestrogeni

Consumul de alimente cu fitoestrogeni sprijină menținerea echilibrului hormonal și reduce intensitatea bufeurilor. Alege și tu soia, semințele de in, nucile și legumele crucifere și introdu-le în dieta ta.

Îmbracă-te cu haine din bumbac pur, in sau mătase

Hainele confecționate din materile naturale, precum bumbacul, inul sau mătasea, te vor ajuta să nu te supraîncălzești. Cele strâmte și realizate din materiale sintetice pot agrava bufeurile.

Optează și pentru un mini ventilator portabil, pe care să îl ai tot timpul cu tine

Bufeurile se pot agrava vara, așa că ar fi bine să ai cu tine un evantai sau un ventilator mic pe baterii.

Fă exerciții de respirație

Yoga, meditația sau plimbările lungi în natură te pot ajuta în reducerea anxietății și a stresului, două elemente care agravează și ele bufeurile.

Odihna, brățară de aur

Nu în ultimul rând, odihna adecvată este și ea responsabilă pentru ameliorarea neplacutelor bufeuri. Încearcă să dormi cel puțin 7-8 ore pe noapte. Stresul și anxietatea se vor reduce, astfel.

Atenție! Dacă bufeurile sunt severe și îți afectează calitatea vieții, nu ezita să consulți medicul.

În continuare, te invit să parcurgi un interviu cu Dana Săvuică despre provocările pe care menopauza le-a adus cu sine în cazul vedetei:Dana Săvuică, despre provocările de la menopauză: „Este o etapă firească prin care trecem și trebuie să o acceptăm ca atare” INTERVIU EXCLUSIV

Surse: MayoClinic, ClevelandClinic, HealthLine

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân