Ai avut un accident, ai fost victima unui viol, ai pierdut locul de muncă? O terapie neurologică te poate ajuta

Dr. Orest Bolbocean explică ce este PDTR, terapia neurologică împotriva stresului și durerilor.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ai avut un accident, ai fost victima unui viol, ai pierdut locul de muncă? O terapie neurologică te poate ajuta
Dr Orest Bolbocean, medic neurolog, foto arhivă

Am aflat de la dr. Orest Bolbocean, medic neurolog practician și Doctor în Științe Medicale, cu peste 15 ani experiență, în universitățile și clinicile din Italia, Franța, Rusia și România cum putem scăpa de stres, oboseală, dureri cu diverse origini și regiuni cu ajutorul terapiei neurologice.

CSÎD: Explicați-ne ce înseamnă P-DTR, la ce afecțiuni ajută și ce presupune practică în sine?

Dr. Orest Bolbocean: PDTR este o terapie neurologică, focusată pe restabilirea controlului asupra corpului și reacțiilor organismului la stres, oboseală, dureri cu diverse origini și regiuni. Deoarece 95% din informațile pe care le primește creierul sunt inconștiente, în majoritatea cazurilor simptomele pe care le simțim noi, durere, instabilitate, limitări ale mișcării, oboseală, scădere randamentului au la baza erori de soft și nu neapărat leziuni ale țesutului, nervilor, coloanei sau articulațiilor.

Această terapie neurologică nu este dureroasă și nu este o metodă invazivă

CSÎD: Doare? Cui se adresează?

Dr. Orest Bolbocean: Este o terapie nedureroasă. se aplică la toate categoriile de vârstă și, cel mai important, rezultatul se resimte imediat și este de durată.

CSÎD: Cum funcționează?

Dr. Orest Bolbocean: Este folosită testarea musculară, ca metodă de interacțiune cu sistemul nervos, identificată capacitatea de a menține o contracție și răspunsul adecvat la stimulii efectuați de terapeut. Bazându-ne pe datele neurofiziologice, se cunoaște care trebuie să fie răspunsul organismului. Dacă acest răspuns este inadecvat sau distorsionat, se identifică cauza și se corectează reflexul. Este utilă la toate tipurile de afecțiuni cu excepția leziunilor de creier și măduva, afecțiuni reumatologice în faza acută a inflamației și tulburări psihiatrice.

CSÎD: Cât de invazivă este metodă?

Dr. Orest Bolbocean: Metodă este complet neinvazivă, nedureroasă și cu rezultate resimțite imediat.

CSÎD: Cât de adecvată/potrivită este în cazul persoanelor care au suferit diferite traume în viața lor, de exemplu celor care suferă de sindrom post traumatic?

Dr. Orest Bolbocean: Orice situație de stres major, modifică fiziologia proceselor de apărare și echilibru al organismului și terapia PDTR poate aduce o diferență notabilă în bine persoanei. Se aplică în cazuri de accidente rutiere, tentative de viol, decesul persoanelor dragi, accidente la ski sau pierderea locului de muncă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian