6 alimente de bază cu un conținut ridicat de zinc care contribuie la întărirea sistemului imunitar

Zincul este un mineral care menține sistemul imunitar puternic și care joacă un rol esențial în ceea ce privește multe aspecte legate de sănătatea ta. Descoperă cele 6 alimente cu conținut ridicat de zinc, de la fructele de mare și până la cele mai comune legume.
  • Publicat:
6 alimente de bază cu un conținut ridicat de zinc care contribuie la întărirea sistemului imunitar
6 alimente de bază cu un conținut ridicat de zinc și care contribuie la întărirea sistemului imunitar Sursa foto: Pexels

Creșterea numărului de îmbolnăviri cauzate de afecțiuni respiratorii și  virale se poate observa în întreaga țară și nu numai. Înconjurat de tuse și strănuturi, s-ar putea să dorești să revii la obiceiul de purtare al măștilor de protecție. În plus, modalitățile simple de întărire și apărare a sistemului imunitar ar putea fi un alt obiectiv al acestui început de an. Încearcă să recurgi, pe cât mai mult cu putință, la consumul de alimente cu un conținut ridicat de zinc care stimulează buna funcționare a sistemului tău imunitar.

Suplimentele de zinc ar putea contribui la scurtarea duratei simptomelor unei răceli. Zincul este un mineral esențial implicată în multe funcții metabolice importante, inclusiv în susținerea unui sistem imunitar sănătos, vindecarea țesuturilor deteriorate, întărirea celulelor și construirea proteinelor.

  1. Stridii

Crabul, homarul, sardinele și alte tipuri de pește sau fructe de mare ar putea fi surse excelente de zinc, dar nici unele dintre acestea nu întrec stridiile. Un platou cu șase stridii are un conținut de 33 de miligrame de zinc. Această cantitate este cu mult peste media recomandată de 11 miligrame de zinc în cazul bărbaților și 8 în cazul femeilor.

  1. Carnea de vită

Pentru iubitorii de mâncăruri cu carne, carnea de vită  are un conținut ridicat de zinc. 100 de grame de carne de vită au un conținut de 3.7 miligrame de zinc și 27.7 grame de proteină benefică masei musculare.

  1. Cerealele

Există o modalitate foarte ușoară de a-ți începe ziua cu o cantitate de zinc considerabilă. Aceasta poate fi luată din cerealele cu lapte consumate la micul dejun.

  1. Ouăle

Două ouă conțin aproape 2.5 miligrame de zinc, ceea ce înseamnă că poți alege la micul dejun o omletă consistentă și benefică în ceea ce privește sistemul tău imunitar.

  1. Piept de pui

Dacă ești fan carne de pui, atunci pieptul de pui este o opțiune bună, în special dacă îl consumi alături de fasole sau mazăre, sau alte surse cu conținut de zinc. Un piept de pui care cântărește în jur de 80 de grame conține aproximativ 0.80 miligrame de zinc. Deși pieptul de pui nu are un conținut de zinc la fel de mare precum carnea de vită, poți compensa printr-un consum, pe parcursul zilei, și din alte alimente cu conținut de zinc.

  1. Legume

Boabele de fasole, linte și alte legume au un conținut ridicat de zinc. În orice caz, conținutul de zinc găsit în fasole, nuci și cereale integrale nu este la fel de biodisponibil ca și în cazul alimentelor precum carnea și crustaceele. Acest lucru se explică prin fitații care se găsesc în aceste alimente.

Fitații sunt compuși antioxidanți care se pot lega de zinc, limitând absorbția acestuia. Dar acesta nu este un motiv pentru a sări peste leguminoase, deoarece sunt principala sursă de proteine ​​din plante și sunt bogate în fibre alimentare.

Surse: msn.com, everydayhealth.com, healthline.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân