4 modalități ușoare de creștere a metabolismului după vârsta de 50 de ani

Metabolismul este diferit în funcție de fiecare persoană în parte. Unii oameni au parte de un metabolism rapid, în timp ce alții se confruntă un unul lent. Dar, odată cu înaintarea în vârstă, metabolismul încetinește. Iată 4 modalități de accelerare a metabolismului după vârsta de 50 de ani.
  • Publicat:
4 modalități ușoare de creștere a metabolismului după vârsta de 50 de ani
4 modalități ușoare de creștere a metabolismului după vârsta de 50 de ani Sursa foto: Pexels

Majoritatea oamenilor au auzit probabil că un metabolism rapid este adesea echivalent cu a fi în formă. Dar ce este mai exact metabolismul?

Metabolismul este procesul prin care organismul descompune alimentele și le transformă în energie. Înțelegând funcția metabolismului organismului, obținem o perspectivă asupra modului în care corpul nostru folosește alimentele pe care le mâncăm pentru a genera energie.

Pe măsură ce îmbătrânim, metabolismul nostru încetinește în mod natural și corpul nostru devine mai puțin eficient în arderea caloriilor. Vestea bună este că poți face ceva în privința aceasta. Descoperă câteva sfaturi despre stimularea metabolismului după vârsta de 50 de ani.

  1. Acordă o atenție sporită alimentației

A acorda o atenție sporită alimentației implică să fii conștient de semnalele de avertizare ale organismului atunci când îți e foame, să te oprești când intervine sațietatea, să te bucuri de gustul și textura alimentelor, să savurezi fiecare mușcătură și să eviți distragerile în timp ce mănânci. Prin practicarea unei alimentații conștiente, îți poți îmbunătăți calitatea generală a dietei prin alegerea alimentelor mai sănătoase în porții adecvate. Acest lucru poate ajuta la stimularea metabolismului, deoarece corpul tău va fi mai capabil să absoarbă și să proceseze nutrienții de care are nevoie.

Este recomandat să consumi alimente bogate în proteine, fructe, legume, cereale și fibre. În plus, nu uita să rămâi hidratat. Atunci când bem apă, corpul trece printr-un proces numit termogeneză care constă în încălzirea apei la temperatura corporală. Pentru acest proces, corpul folosește energie, iar acest lucru duce la arderea caloriilor.

  1. Gestionează-ți greutatea

Menținerea unei greutăți sănătoase face parte din stilul de viață pentru un metabolism sănătos și merge mână în mână cu mâncatul atent, care te încurajează să fii conștient de când ești sătul. Acest lucru poate ajuta totodată la reducerea riscului de probleme de sănătate legate de obezitate, cum ar fi diabetul, bolile de inimă și accidentul vascular cerebral.

Cu toate acestea, poate fi dificil să descoperi o dietă sănătoasă care să fie de ajutor în gestionarea greutății, stimularea metabolismului și în aprovizionarea organismului cu nutrienții de care are nevoie. Consultarea unui dietetician te poate ajuta să determini cel mai bun mod de a pierde excesul de grăsime corporală fără a fi nevoie să urmezi o dietă foarte restrictivă.

  1. Fă activități fizice

Sportul este benefic din mai multe puncte de vedere. Te va ajuta să dormi mai bine, contribuie la sănătatea generală, reduce riscul de apariție a bolilor grave, întărește memoria și nu în ultimul rând, oferă metabolismului tău impulsul de care are nevoie la vârsta de 50 de ani.

Odată cu înaintarea în vârstă, masa musculară scade. Antrenamentele precum cele cu greutăți pot îmbunătăți semnificativ musculatura și pot fi de mare ajutor în dezvoltarea musculară.

  1. Încearcă să reduci nivelul de stres

Nivelurile ridicate de stres pot duce la o scădere semnificativă a ratei metabolice. Când experimentezi perioade prelungite de stres, corpul tău produce niveluri mai mari de cortizol, principalul hormon al stresului. S-a demonstrat că acest fenomen încetinește rata metabolică, îngreunează arderea caloriilor și menținerea unei greutăți optime.

Surse: bestlifeonline.com, aaptiv.com, webmd.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân