4 motive pentru care tipul de saltea pe care dormi este extrem de important pentru sănătate

  • Publicat:
4 motive pentru care tipul de saltea pe care dormi este extrem de important pentru sănătate

Ne petrecem aproximativ o treime din viața dormind, ceea ce înseamnă că patul pe care îl alegem este incredibil de important. Când ești tânăr poți dormi pe orice, nu ești pretențios. Până în ziua în care te trezești cu primele dureri de spate și începi să iei în serios somnul, cu atât mai mult cu cât lipsa lui începe să facă ravagii în viața ta. Și astfel ajungi singur la concluzia că salteaua pe care dormi este extrem de importantă. Și îți aducem și argumente în acest sens. Iată patru lucruri pe care calitatea saltelei le impactează:

Durerile de spate

Să știi care este poziția ta de somn predominantă este crucial pentru tipul de saltea pe care o alegi. Fiecare poziție de somn necesită un tip specific de saltea. Deci, dacă selectezi o saltea care nu se potrivește stilului tău de somn, este posibil să ai dureri de spate. Un pat bun trebuie să se adapteze poziției tale de somn pentru a te proteja de eforturile inutile în timpul odihnei de noapte. Tipul de pernă pe care îl alegi este, de asemenea, crucial.

Nivelul de stres

Somnul și stresul merg aproape mână în mână, motiv pentru care atunci când nu te ocupi corespunzător de unul, este afectat semnificativ și celălalt. Calitatea saltelei pe care o ai, precum și siguranța că ai o saltea de dimensiune corectă, dictează calitatea somnului tău, ceea ce înseamnă o ecuație simplă: „saltea proastă = somn de calitate slabă” și cu siguranță niveluri crescute de stres, și invers. Prin urmare, achiziționează o saltea de calitate excepțională pentru a evita să te întorci de pe o parte pe alta toată noaptea, ceea ce te va stresa, cu siguranță.

Alergiile

Fiecare producător de saltele utilizează materiale diferite în fabricarea lor. Prin urmare, trebuie să fii conștient de importanța materialelor folosite la salteaua ta, în special dacă ești predispus la alergii. Persoanele cu astm, în special, trebuie să fie atente. Salteaua trebuie, de asemenea, să fie de înaltă calitate pentru a ține la distanță acarienii.

Cu toate acestea, poți scăpa de acarieni și prin curățarea temeinică în mod regulat. Aspiră salteaua sau spală cearșafurile patului în apă fierbinte din când în când pentru a scăpa de acarieni. 

Imunitatea 

Imunitatea noastră este afectată de calitatea somnului pe care îl avem. Sănătatea noastră mintală și fizică este optimă atunci când avem un somn odihnitor – în jur de 6 până la 8 ore de somn neîntrerupt sunt perfecte. Există legături între somnul precar și un tract digestiv inflamat. Chiar și o lipsă mică de somn afectează funcția noastră imunitară. De asemenea, ai o șansă mai mare de a „prinde” o răceală atunci când dormi puțin. Prin urmare, asigură-te că ai salteaua potrivită pentru tine, care îți va garanta un somn bun.

Calitatea saltelei pe care dormi afectează direct sănătatea ta. O saltea veche sau care nu se potrivește poziției tale de somn te va face să ai dureri de corp și, desigur, să dormi prost. Aceasta aduce cu sine o serie de complicații pentru sănătate, de care clar nu ai nevoie.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân