Băutura care relaxează vasele de sânge și scade tensiunea

Atât ceaiul negru, cât și ceaiul verde conțin compuși specifici care relaxează vasele de sânge, le lărgesc și reduc tensiunea arterială.
  • Publicat:
Băutura care relaxează vasele de sânge și scade tensiunea
Foto: shutterstock

Compușii care se regăsesc în această băutură sunt o nouă modalitate prin care poți trata hipertensiunea arterială. Atât ceaiul negru, cât și ceaiul verde conțin compuși specifici care relaxează vasele de sânge, le lărgesc și reduc tensiunea arterială.

Cu proprietățile sale antihipertensive, ceaiul poate fi un tratament promițător în tratamentul pentru reducerea tensiunii arteriale, spun oamenii de știință. Frunzele de ceai conțin epigallocatechin-3-gallat și epicatechin gallate, care fac parte din familia catechinelor.

În urma unui studiu s-a descoperit că aceste catechine pot activa proteina KCNQ5, care se regăsește în mușchii vaselor de sânge. Catechinele sunt antioxidanți eficienți în lupta împotriva cancerelor și bolilor cardiovasculare.

Aproape 1 din 3 adulți din întreaga populație se confruntă cu hipertensiunea arterială, un factor de risc major în bolile cardiovasculare și moartea prematură. Descoperirile arată o modalitate prin care această afecțiune poate fi tratată și astfel se pot salva milioane de vieți.

Studii anterioare sugerează că în urma consumului de ceai, tensiunea arterială se reduce treptat. Odată ce efectele catechinelor asupra genei KCNQ5 sunt înțelese se poate dezvolta un medicament antihipertensiv foarte eficient.

Oamenii de știință au examinat și efectele temperaturii ceaiului, iar astfel au descoperit că la o temperatură de 35°C compoziția ceaiului se schimbă, fiind efecte mai bune în activarea KCNQ5.

KCNQ5 se regăsește chiar și în creier, unde joacă un rol esențial în reglarea funcției neuronale. Mutațiile genelor KCNQ5 duc la tulburările creierului, cunoscute și ca epilepsii. Catechinele au capacitea de a trece prin bariera creierului și să activeze gena KCNQ5.

De ce să consumi ceaiul verde

Ceaiul verde este indicat pentru ameliorarea depresiei, este un eficient adjuvant în afecţiunile cardiovasculare, reglează metabolismul, creşte imunitatea organismului, energizează organismul în cazurile de oboseală, asigură o bună funcţionare a ficatului şi a rinichilor, menține un ritm cardiac constant şi previne apariţia infecţiilor respiratorii şi digestive.

Sursă:

https://www.cellphysiolbiochem.com/Articles/000337/

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
5 remedii naturale pentru insomnie
5 remedii naturale pentru insomnie
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân