4 lucruri care îți semnalează că ești foarte stresat și ce poți să faci

  • Publicat:
4 lucruri care îți semnalează că ești foarte stresat și ce poți să faci

Nimeni nu își dorește să fie într-o stare proastă, fie că e vorba de sănătate fizică sau mintală. Stresul este ceva cu care mulți dintre noi ne confruntăm din când în când și poate fi destul de deranjant dacă se cronicizează. Iată patru semne care îți arată că ești extrem de stresat și ce poți să faci:

Adormi foarte greu și dormi prost

Cele mai dificile momente de peste zi ne pot împiedica să dormim eficient. Poate fi ușor să adormi, dar calitatea somnului poate să nu fie la înălțime. Alternativ, poate să îți ia un timp exagerat de mult să adormi, ceea ce înseamnă că durata efectivă a somnului este mult sub necesar. Există multe motive pentru care poți avea dificultăți în a adormi, dar cele mai multe pot fi semne că te afli sub un stres considerabil

Încearcă să stabilești o rutină în ceea ce privește ora de culcare, similară cu cea a unui copil mic. Indiferent de ziua săptămânii, mergi la culcare la aceeași oră și trezește-te la aceeași oră în fiecare zi. Suprastimularea poate împiedica creierul să se odihnească, așa că renunță la a te uita la televizor prea târziu și pune telefonul deoparte înainte de a te așeza în pat.

Ai dureri de cap regulate

Durerile de cap din cauza tensiunii sunt frecvente și un semn clar că ai dificultăți în a face față presiunii din viața ta. Asigură-te că bei suficientă apă și găsește întotdeauna timp pentru tine. Acest lucru poate însemna să faci exerciții în mod regulat sau pur și simplu să te relaxezi cu o carte. Să înțelegi și să conștientizezi că întreaga ta viață nu se învârte în jurul lucrului care îți cauzează cel mai mult stres este esențial. Remediile naturale ar putea, de asemenea, să ajute, așa că explorează cele mai bune uleiuri esențiale care ar putea ameliora durerea de cap.

Nu mai ai poftă de mâncare

Se spune că atunci când nu mai simți pofta de mâncare adevărată, fie ești îndrăgostit, fie te simți copleșit. De cele mai multe ori, este mai degrabă ultimul caz. Mintea are o modalitate ciudată de a funcționa, iar perioadele stresante pot adesea să ducă la pierderea poftei de mâncare. Dacă acesta este cazul pentru tine, încearcă porții mai mici și mănâncă puțin și des. Alimentele sunt imperative pentru sănătatea ta, așa că asigură-te întotdeauna că introduci niște combustibil în corpul tău. Chiar dacă reușești să mănânci doar câțiva biscuiți, adaugă un pic de brânză, de exemplu, pentru a adăuga calorii și grăsimi.

Te concentrezi cu dificultate

Când ai multe pe cap, poate fi dificil să te concentrezi pe ceea ce ai cu adevărat nevoie. Concentrarea este importantă și poate chiar face diferența între viață sau moarte, în cazul condusului, de exemplu. Dacă întâmpini dificultăți semnificative în a te concentra, ține întotdeauna la tine un caiet și un pix pentru a putea lua notițe despre ceea ce faci sau ceea ce se așteaptă de la tine să faci. Încearcă să eviți să ai mai multe sarcini în desfășurare în același timp; aceasta este o rețetă sigură pentru dezastru atunci când mintea ta nu este la fel de ageră cum este de obicei.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân