Sirop din flori de salcâm: rețetă și beneficii

Află cum se prepară acest sirop din flori de salcâm și beneficiile lui pentru sănătate! Ai nevoie doar de 3 ingrediente.
  • Publicat:
Sirop din flori de salcâm: rețetă și beneficii
Sursa foto: Shutterstock

Pe lângă faptul că au un miros divin, florile de salcâm sunt des folosite în medicina ayurvedică, datorită proprietăţilor antiinflamatoare, antimicrobiene şi antitusive. Pentru a te bucura de beneficiile extraordinare ale acestora, îţi propunem să faci un sirop din numai 3 ingrediente: flori de salcâm, apă şi zahăr.

Află mai jos cum se prepară acest sirop din flori de salcâm şi beneficiile lui pentru sănătate!

Care sunt beneficiile florilor de salcâm

Florile de salcâm ar putea avea efecte benefice în caz de tuse, dureri în gât şi disconfort abdominal.

De asemenea, compresele cu infuzie din flori de salcâm pot ameliora afecţiuni ale pielii, precum răni, tăieturi, eczeme , datorită compuşilor conţinuţi, precum alcaloizi, glicozide şi flavonoide.

Consumul de ceai sau sirop din flori de salcâm poate ameliora şi tulburările digestive, precum diareea, sau insomnia, datorită efectelor antimicrobiene, respectiv sedative.

Totodată, siropul din flori de salcâm este un adjuvant în caz de reflux gastric, astenie, stări de anxietate, oboseală şi dureri de cap provocate de stres.

Cum să faci sirop din flori de salcâm

Ingrediente:

Pentru această reţetă ai nevoie de 3 ingrediente:

  • 2 kilograme de flori de salcâm
  • 3 litri de apă
  • 2 kilograme de zahăr tos

Mod de preparare sirop din flori de salcâm:

  1. Rupe cu degetele florile de salcâm de pe rămurele, apoi spală-le sub jet de apă rece, în mod repetat, într-un vas încăpător, până sunt eliminate toate reziduurile, şi lasă-le la scurs într-o sită.
  2. Adu la fierbere 3 litri de apă într-o oală încăpătoare şi adaugă florile de salcâm. Folosind o lingură de lemn, amestecă bine în oală astfel încât toate florile să fie acoperite de apă.
  3. Lasă la fiert aproximativ 20 de minute, acoperă oala cu un capac şi las-o la temperatura camerei timp de 24 de ore.
  4. În următoarea zi, strecoară lichidul într-o altă oală şi repetă procesul pentru a te asigura că sunt eliminate toate impurităţile.
  5. Într-o altă oală, adaugă zahărul cu 1 litru din siropul obţinut, amestecă încontinuu şi lasă la fiert timp de aproximativ 10 minute, până se dizolvă complet zahărul şi siropul capătă o nuanţă maronie.
  6. Adaugă restul de infuzie din flori de salcâm şi lasă la fiert până lichidul scade la jumătate.
  7. Transferă siropul fierbinte în sticle şi lasă la răcit.

Pentru servire, se amestecă 2 linguri de sirop din flori de salcâm cu 400 de mililitri de apă minerală sau plată. Sau poţi lua înainte de mese 2-3 linguriţe de sirop nediluat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia