Mirosul de cuișoare te scapă de migrene în mod natural

  • Publicat:
Mirosul de cuișoare te scapă de migrene în mod natural
Sursa foto: envato

Cuișoarele sunt medicamente naturale. Ce pot vindeca ele? Durerile de cap, spre exemplu! Iată mai multe despre asta!

Cuișoarele și asocierea lor cu stoparea migrenelor

Cuișoarele sunt plante uscate originare din Indonezia, astăzi cultivate și în alte părți ale lumii.

Încă din cele mai vechi timpuri, cuișoarele au fost folosite pentru a alunga durerile de cap, datorită proprietăților lor antiinflamatorii și relaxante. De asemenea, aroma puternică și plăcută a cuișoarelor poate sprijini și calmarea sistemului nervos și reduce tensiunea.

Citește și: Condimentul care îți întărește imunitatea și te protejează de cele mai comune boli. Mestecă-l dimineața, pe stomacul gol!

Metode prin care poți folosi aroma de cuișoare

Zdrobește câteva cuișoare și pune-le într-un săculeț ori o pânză curată. Inhalează mirosul lor ori de câte ori te confrunți cu o durere de cap până vei obține o ameliorare sau durerea va dispărea complet.

De asemenea, uleiul esențial de cuișoare poate avea beneficii uimitoare în ceea ce privește neplacutele migrene. Adaugă câteva picături de ulei esențial de cuișoare într-un bol cu apă fierbinte apoi ține-ți capul deasupra bolului, acoperindu-te cu un prosop. Inhalează aburul preț de 5-10 minute, cât consideri de cuviință. Dacă poți mai mult, stai și mai mult. Această metodă practicată îți deschide sinusurile și îți ameliorează tensiunea musculară.

O altă metodă eficientă este să adaugi câteva picături de ulei esențial de cuișoare într-un difuzor de aromaterapie pentru o distribuire în întreaga încăpere. Această metodă din urmă nu doar că reduce stresul, dar poate contribui simțitor și la ameliorarea migrenelor.

Citește și: Tot ce ar trebui să știți despre uleiurile esențiale

Alte măsuri imediate împotriva migrenelor

  1. Temperaturile reci ajută la calmarea durerilor de cap. Așează o pungă de gheață într-un prosop și aplică-l direct pe frunte sau în zona tâmplelor.
  2. Temperaturile calde, și ele, ajută la ameliorarea durerilor de ceafă. Așează pe ceafă o compresă caldă sau cufundă-te într-o baie lungă, fierbinte care să te detensioneze total. Pentru efecte sporite, adaugă rozmarin sau arnică în cada de baie.
  3. Ceaiurile din rădăcina de melisă (lămâiță), lavandă sau ceaiul negru sunt și ele extrem de benefice atunci când vine vorba de stoparea durerior de cap.

Surse: Times of India, HealthLine

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia