Condimentul care îți întărește imunitatea și te protejează de cele mai comune boli. Mestecă-l dimineața, pe stomacul gol!

  • Publicat:
Condimentul care îți întărește imunitatea și te protejează de cele mai comune boli. Mestecă-l dimineața, pe stomacul gol!
Sursa foto: envato

Un condiment mai puțin obișnuit în bucătăria românească, dar cu o aromă aparte! Cuișoarele, căci despre ele vom vorbi azi, aduc cu sine o mulțime de beneficii. Iată care sunt acestea! 

Cuișoarele reduc riscul multor afecțiuni

Cuișoarele sunt muguri de flori uscate, un condiment des folosit în preparatele de orez, curry, produse de panificație, amestecuri de ingrediente măcinate care se folosesc în supe, mâncăruri și prepate din carne.

În egală măsură, cuișoarele sunt folosite nu numai în bucătărie, ci și în scopuri medicinale, cum ar fi ameliorarea durerilor, vindecarea porblemelor digestive și afecțiunilor respiratorii.

Eugenolul, conținut de cuișoare, are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante care ajută la reducerea inflamațiilor cauzate de boli precum artrită și ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi și să reducă riscul de boli de inima, cancer, diabet, și etc. 

Ce se întâmplă dacă mesteci cuișoare pe stomacul gol, în fiecare dimineață?

Îmbunătățești sănătatea ficatului

Mugurii uscați de cuișoare au efect hepato-protector. Stimulează detoxifierea ficatului și promovează creșterea de noi celule, atestă specialiștii.

Reduci nivelul de zaharuri din sânge

Atunci când consumi cuișoare, reglezi nivelul glicemiei, cel puțîn asta s-a observat în cazul pacienților cu diabet.

Citește și: 10 condimente bune pentru creier, dar și pentru slăbit. Pune-le mai des în mâncare!

Contribui simțitor la sănătatea orală

Cuișoarele au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru durerile dentare, acționând precum un analgezic. Pe lângă această proprietate, cuișoarele ajută și la reducerea inflamației orale, a plăcii bacteriene, a gingivitei și a respirației urât mirositoare.

Stimulezi sănătatea intestinală

Cuișoarele ajută la îmbunătățirea secreției de sucuri digestive și la reducerea problemelor de balonare. Mai mult, tot ele ajută și la eliminarea bacteriilor nedorite din intestin și înlătura E. Coli.

Îți întărești întreaga imunitate

Gripa, răceala, bronșita, sinuzita, infecțiile virale pot fi și ele reduse prin creșterea consumului de cuișoare. 2 cuișoare dimineața, pe stomacul gol sunt arhisuficiente pentru a purifica sângele și a reduce toxicitatea.

Citește și: Ingredientul care te ajută să treci cu bine de sezonul gripelor și al răcelilor

Reduci durerile articulare

Nu în ultimul rând, datorită conținutului lor de mangan și flavonoide, cuișoarele ajută la menținerea densității oaselor. Aceste elemente descrise mai sus ajută la repararea țesutului osos, reducând sau prevenind durerile articulare.

Surse: Very Well Health, Web Md, HealthLine

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân