Cum scapi de alergiile de primăvară cu ajutorul aerosolilor salini. Beneficiile nu se opresc aici!

  • Publicat:
Cum scapi de alergiile de primăvară cu ajutorul aerosolilor salini. Beneficiile nu se opresc aici!
Sursa foto: Shutterstock

Suntem în plin sezon de primăvară, iar alergiile par să-și facă de cap. Pomii înfloriți, florile de tot felul, vântul și vremea foarte schimbătoare sunt doar câțiva factori care accentuează problemele cu care se confruntă persoanele alergice și nu numai. Răceala, strănutul, înroșirea ochilor și astmul bronșic sunt câteva dintre simptomele care pot apărea atunci când suferi de alergii sezoniere.

Numite în mod obișnuit „febra fânului”, alergiile sezoniere sunt foarte frecvente astăzi. Acestea apar doar în anumite perioade ale anului, în special primăvara, vara sau toamna, în funcție de factorul declanșator al alergiei.

Printre cele mai frecvente tulburări se numără cele ale căilor respiratorii, ale ochilor și ale corpului în general: congestie nazală, strănut, secreții nazale abundente, conjunctivită, senzație de mâncărime la nivelul ochilor, nasului și gurii, tuse uscată, dificultăți de respirație și senzație de greutate în piept, astm bronșic, iritație a gâtului, cefalee, oboseală generalizată, dermatită sau urticarie.

Tocmai de aceea, este esențial ca în această perioadă, în mod special, să avem un sistem imunitar bine pus la punct. Pentru că un sistem imunitar întărit este singura modalitate eficientă de a lupta împotriva alergiilor tipice de primăvară.

De ce este important să întărim sistemul imunitar primăvara?

În primul rând, schimbarea climei reprezintă un fel de „traumă” pentru corpul nostru, care trebuie neapărat să se obișnuiască cu creșterea bruscă a temperaturii.

Mai mult, a doua mare „capcană” a perioadei de primăvară este fenomenul alergiilor. De fapt, între martie și aprilie înfloresc toate plantele de sezon, care evident eliberează polenul respectiv în mediu, mai ales la început de mai.

Drept urmare, cei care sunt predispuși la acest tip de afecțiuni suferă de simptome foarte deranjante. Acestea includ lăcrimare, congestia mucoaselor nazale, tuse persistentă și, în cazuri severe, crize severe de astm.

Pe scurt, sosirea primăverii nu este un motiv de bucurie pentru toată lumea. Pentru persoanele cu alergii, aceasta este cea mai dificilă perioadă a anului. Dacă ne referim doar la rinita alergică, aceasta este o problemă de sănătate care afectează aproximativ 5-35% din populația lumii și prevalența acesteia tinde să crească.

Cum poți acționa pentru a combate alergiile și pentru a susține sistemul imunitar?

La Sovata, de mare ajutor sunt curele de inhalații pentru afecțiuni cronice ale aparatului respirator, pentru curățarea tractului respirator, în caz de alergii.

Concentrația mare de sare conferă apei de la Sovata proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii pentru tratarea infecțiilor, problemelor de mobilitate și afecțiunilor respiratorii prin intermediul terapiilor cu inhalații.

Diferitele forme de tratamente prin inhalație sunt recomandate cu precădere în bolile respiratorii. Beneficiile curative se adresează în mod direct nevoilor specifice. În acest caz, doza de medicație poate fi redusă semnificativ comparativ cu produsele administrate pe cale orală, iar reacțiile adverse posibile sunt reduse datorită dozei scăzute.

Totodată, restul corpului este supus unui stres mai redus. Utilizarea remediilor naturale precum sărurile sau uleiurile esențiale este foarte eficientă în afecțiunile respiratorii, cu îngrijire excepțională, susține Suzana Pretorian, doctor balneolog.

În cadrul bazei de tratament, pacienții pot beneficia de mai multe tipuri de inhalații, în funcție de particularitățile afecțiunii fiecăruia. Astfel, medicul va recomanda în funcție de caz:

  • Inhalații cu apă naturală, cu proprietăți curative administrate cu nebulizatoare;
  • Inhalații cu apă cu proprietăți curative plus medicație adăugată;
  • Terapie prin inhalații cu oxigen;
  • Inhalarea aerosolilor de sare din saline;
  • Plimbări în natură pentru a beneficia de aerosolii naturali – în special în zonele cu apă sărată și păduri.

De asemenea, administrarea antioxidanților naturali este de ajutor și în anumite proceduri de terapie antistres, pentru a susține eficacitatea generală a tratamentului. Aceste utilizări sunt eficiente în special în tratamentul problemelor respiratorii cronice, al alergiilor sau al efectelor ulterioare răcelilor și infecțiilor respiratorii, adaugă balneologul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia