Dr. Tatiana Popescu: ”Febra fânului este ușor de tratat dacă este diagnosticată de la primele simptome”

În ultimii ani, s-au înmulțit cazurile de rinite alergice (febra fânului), sinuzite alergice și conjunctivite alergice.
  • Publicat:
Dr. Tatiana Popescu: ”Febra fânului este ușor de tratat dacă este diagnosticată de la primele simptome”
Dr Tatiana Popescu, medic de familie, arhivă

Cu cât ziua e mai lungă și e mai cald afară stăm mai mult în natură. Aerul curat, mișcarea fizică în aer liber sunt sănătate curată. Unii dintre noi dezvoltă diverse alergii respiratorii sau chiar dermatologice. Am stat de vorbă cu dr. Tatiana Popescu, medic de familie, despre afecțiunile ORL de sezon: rinite alergice, conjuctivite alergice, sinuzite alergice și despre afecțiunile ORL care se diagnostichează mai nou în țara noastră.

 

CSÎD: Ce boli din sfera ORL apar la adulții români în general?

Dr. Tatiana Popescu: Patologia ORL la adulții din Romania cuprinde o paletă largă de afecțiuni cum ar fi: rinitele alergice, rinitele acute sau cronice, sinuzitele acute, cronice, faringitele au de asemenea o incidență ridicată în ultimii ani la adulți. Sfera ORL cuprinde însă și boli mult mai grave cum ar fi neoplasmele (cancerele) care în general sunt severe și foarte greu de tratat, iar intervențiile chirurgicale la acest nivel sunt deseori mutilante.

În sezonul cald, se activează multe alergii

CSÎD: Ce boli din sfera ORL se activeaza în sezonul primăvară-vară?

Dr. Tatiana Popescu: Atunci când plantele revin la viață acestea înfloresc și eliberează în aer polen și multe alte substanțe volatile. Pentru mulți dintre noi aceasta anunță apariția alergiilor care se pot manifesta sub forma de rinite alergice, sinuzite alergice, crizele de astm bronșic, conjunctivite alergice, dermatite.

Febra fânului sau rinita alergică – tratament

CSÎD: Cum tratăm febra fânului?

Dr. Tatiana Popescu: Febra fânului sau rinita alergică determiantă de polen este ușor de tratat dacă este diagnosticată de la primele simptome. În general, tratamentul include un decongestionant nazal sub formă de picături sau spray, un antihistaminic oral și aerosoli în cure scurte. Cu cât simptomatologia este mai severă cu atât durata tratamentului este mai mare. Pentru o conduită terapeutică corectă este bine să vă adresați medicului de familie, medicului specialist ORL sau medicului alergolog.

Deviația de sept – o altă problemă din sfera ORL frecventă

CSÎD: Ce este deviația de sept?

Dr. Tatiana Popescu: Deviația de sept este o afecțiune a septului nazal cartilaginos care are o formă ce nu mai respectă linia de mijloc, simetrică a nasului și astfel determină obstrucția uneia sau ambelor nări.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân