Acupunctura, importantă pentru a preveni și trata bolile cronice, alături de un stil de viață sănătos

Dr. Xu Huizhong, specialist în medicină tradițională chineză, ne-a vorbit despre cum acționează acupunctura în bolile cronice și în stoparea evoluției acestora.

La ora actuală, bolile cronice produc cele mai multe îmbolnăviri și decese la nivel global. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, bolile cronice fac anual 41 de milioane de victime. Acestea reprezintă 71 la sută din totalul deceselor.

Bolile cronice sunt reprezentate de afecțiunile cardiovasculare, cancer, boli respiratorii și diabet. Multe dintre cazurile de boli cronice pot fi prevenite printr-un stil de viață sănătos care include dieta bogată în alimente naturale, mișcarea, combaterea stresului, evitarea fumatului și alcoolului. Extrem de importante sunt controalele medicale regulate și efectuarea analizelor de sânge.

Bolile cronice se agravează treptat. De aceea, este important ca oricine să recunoască primele simptome și să intervină pentru a stopa agravarea bolii. Pe lângă un stil de viață sănătos, și acupunctura poate interveni cu succes în gestionarea bolilor cronice.

„Prevenția bolilor este un aspect important pentru întreaga populație. Oamenii ar trebui învățați să se protejeze. În plus, este bine ca oamenii să se protejeze înainte ca bolile să se agraveze. Iar dacă aceștia simt că ceva nu este în regulă, pot apela la acupunctură pentru a se vindeca.

Orice persoană ar trebui să meargă la medic cât mai repede posibil. Nimeni nu ar trebui să stea acasă și să spună „ei, mă doare un pic aici, mâine o să treacă”.

Durerea este de fapt un avertisment prin care corpul ne spune să fim atenți. Așa că, în acel moment, trebuie să avem grijă de corpurile noastre. Corpul ne va răspunde în măsura în care avem grijă de el „ne-a declarat dr. Xu Huizhong în interviul video.

Mai multe informații despre beneficiile acupuncturii, utilă și în cazul cancerului, puteți afla din partea a doua a interviului video realizat cu dr. Xu Huizhong, specialist în medicină tradițională chineză!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Xu Huizhong - Medic specialist în medicină tradițională chineză
Absolvent al Universităţii din Liaoning, dr. Xu HUIZHONG este specialist în medicina tradiţională chineză şi practică o gamă largă de terapii tradiţionale. De asemenea, a absolvit şi cursul de Terapii Naturiste, organizat de Centrul Internaţional de Formare pentru Medicina Complementară/Alternativă ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic specialist în medicină tradițională chineză
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult