Dr. Xu Huizhong: acupunctura, terapia veche de mii de ani, care vindecă durerile, anxietatea, insomnia și multe alte probleme de sănătate CSID SPECIAL

Dr. Xu Huizhong, medic specialist în medicină tradițională chineză, ne-a acordat un interviu despre acupunctura și beneficiile ei și ale altor metode din medicina tradițională chineză, în tratarea bolilor omului modern.

Dr. Xu Huizhong este medic specialist în medicină tradițională chineză, în cadrul clinicii Lotus Chinese Therapy din București. De-a lungul timpului, medicul a tratat prin acupunctură, dar și alte metode o mulțime de pacienți cu diverse probleme de sănătate.

Stând de vorbă cu două dintre pacientele medicului Xu Huizhong, am aflat că acupunctura le-a fost de mare folos pentru a se recupera după problemele de sănătate cu care s-au confruntat. Una dintre paciente a apelat la acupunctură pentru a se recupera după COVID și pentru a-și reface nivelul de energie optimă. Cea de-a doua pacientă a medicului  Xu Huizhong a trecut prin terapia cu ace pentru dureri de spate cauzate de un accident mai vechi.

Ce este acupunctura?

Acupunctura este o metodă de terapie din medicina tradițională chineză, cu o vechime de mii de ani. Alături de alte tratamente precum moxibustia sau aplicarea ventuzelor cu foc, acupunctura poate fi soluția pentru multe dintre afecțiunile moderne. Printre acestea se numără durerile de diverse tipuri, problemele osteoarticulare, crampele menstruale, rinita alergică, depresia, anxietatea, infertilitatea și insomnia.

Acupunctura face parte din medicina tradițională chineză și este un tratament cu o tradiție de peste 5000 de ani. Acupunctura folosește ace care sunt plasate în diverse zone pentru a activa energia și pentru a o face să circule în flux normal prin tot corpul. Astfel, energia ajunge automat să corecteze zonele din corp care nu funcționează corect și care au nevoie de vindecare.

În medicina tradițională chineză, avem de asemenea și presopunctura, masajul, terapia cu moxe, multe ceaiuri din plante și exerciții de meditație. Este un întreg complex de tehnici, acupunctura este doar una dintre ele” ne-a declarat în interviul video dr. Xu Huizhong.

De asemenea, specialistul în medicină tradițională chineză ne-a explicat cât de important este rinichiul pentru funcționarea întregului organism. Mai multe informații despre beneficiile medicinei tradiționale chineze puteți afla din prima parte a interviului realizat cu dr. Xu Huizhong!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Xu Huizhong - Medic specialist în medicină tradițională chineză
Absolvent al Universităţii din Liaoning, dr. Xu HUIZHONG este specialist în medicina tradiţională chineză şi practică o gamă largă de terapii tradiţionale. De asemenea, a absolvit şi cursul de Terapii Naturiste, organizat de Centrul Internaţional de Formare pentru Medicina Complementară/Alternativă ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic specialist în medicină tradițională chineză
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult