5 lucruri la care să renunți pentru o viață împlinită: pastila de psiho

O viață împlinită presupune și renunțare!
  • Publicat:

O viață împlinită presupune să să ne dăm voie să fim noi înșine, sa fim autentici, să facem din noi o prioritate a vieții noastre, să înțelegem că viața noastră e a noastră și e important să o trăim pentru noi, să ne facă nouă plăcere, nu altora. Pentru a putea trăi o astfel de viață, e nevoie să renunți la câteva comportamente care nu-ți fac bine. Colega noastră, Bianca Poptean, consilier de dezvoltare personală, a vorbit despre 5 lucruri la care putem renunța pentru a putea avea un echilibru emoțional!

Renunță la plăcerile care îți oferă gratificare instant! E important să înveți să aștepți și să nu te enervezi când ceva nu-ți iese imediat. O ciocolată sau un pahar cu tărie nu rezolvă un obstacol. Chiar dacă pe moment te vei simți bine, ulterior îți va scădea și mai mult încrederea în tine!

Renunță la a face pe plac oamenilor! Nu-ți faci bine atunci când pui nevoile altora înaintea nevoilor tale. Da, știu, faci asta pentru că îți dorești ca cei din jur să te accepte și să te placă, dar înțelege că a face acest lucru pe termen lung îți afectează sănătatea emoțională. Tu trebuie să fii cea mai importantă persoană din viața ta!

Renunță la a fi perfecționist și încearcă să fii blând cu tine! Renunță la a te judeca sau la a fi principalul tău dușman, mai ales atunci când ai un obstacol în cale. E nevoie să începi să fii bland cu tine, să te apreciezi, pentru a putea să fii bland și cu ceilalți oameni din jurul tău. Vocea critică din mintea ta te va împiedica să-ți vezi calitățile extraordinare, făcându-te să te focusezi doar pe imperfecțiuni. Ori asta vei face și cu cei din jur și, astfel, nu vei putea să fii niciodată fericit!

Renunță la persoanele toxice din jurul tău! Adică la acei oameni care te fac să te simți vinovat, să te simți că nu ești îndeajuns de bun, cei care te fac să te simți inferior. Înconjoară-te cu oameni care te prețuiesc și îți arată asta! Este important pentru creșterea stimei de sine și a încrederii în tine!

Renunță la nevoia de a controla oameni sau situații! Înțelege că acest control pe care, uneori, vrei să îl ai asupra oamenilor se poate întoarce împotriva ta. Nimănui nu îi place să fie controlat, cu atât mai mult celor dragi din jurul tău. Iar, în ceea ce privește situațiile de viață, detașează-te de acelea sunt situații pe care nu le poți controla și concentrează-te doar pe acelea unde chiar poți să schimbi ceva.

 

Și nu uita că nu poți schimba un eveniment care ți se întâmplă, dar poți schimba felul în care îl percepi!

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult