Ten sensibil: cum să-l îngrijești corect, de la spălatul pe față, la aplicarea cremelor

Un ten sensibil face referire, în general, la o piele predispusă la reacții adverse sau inflamații. Află cum se îngrijește corect!
  • Publicat:

Multe femei se confruntă cu sensibilitatea tenului. Un ten sensibil face referire, în general, la o piele predispusă la reacții adverse sau inflamații, iar asta pentru că are o barieră protectoare ineficientă care permite pătrunderea cu ușurință a ingredientelor sau factorilor externi.

Ten sensibil: cauze și soluții

Tenul sensibil poate fi cauzat de expunerea la razele UV, la poluare, din cauza produselor cosmetice nepotrivite sau a schimbărilor de temperatură. De asemenea, consumul de alcool, stresul, schimbările hormonale, intoleranța la gluten și factorii genetici sunt și ei vinovați pentru sensibilitatea tenului.

Când vine vorba de îngrijirea tenului sensibil, ideal este să folosești produse de curățare cu formule blânde. Caută să optezi pentru produse care nu conțin ingrediente ce pot agresa pielea. Apa termală, niacinamidele, vitamina E, gicerina, aloe vera, uleiul de cocos, untul de shea sunt câteva dintre ingredientele prietenoase cu tenul sensibil.

Din arsenalul de cosmetice nu ar trebui să-ți lipească produsele dermatocosmetice, evident, recomandate de medicul dermatolog care îți cunoaște istoricul medical. În fond, ele sunt create pentru a calma, hidrata și proteja pielea sensibilă.

Nu uita de factorul de protecție. Cremele cu SPF 50 trebuie aplicate indiferent de tipul pielii, pe tot parcursul anului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Web-Editor
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult