Care sunt cele mai bune pastile pentru memorie? Top 5 suplimente nootropice

  • Publicat:
  • Actualizat:
Care sunt cele mai bune pastile pentru memorie? Top 5 suplimente nootropice

Aceste pastile pentru memorie poartă și numele de nootropice și sunt, de fapt, suplimente naturale care pot fi luate fără rețetă de la medic. Efectele lor sunt benefice asupra memoriei și creierului în general, fiind considerate „medicamente naturale împotriva îmbătrânirii cerebrale”.

De asemenea, aceste pastile pentru memorie sunt lipsite de efectele secundare (dependență, insomnie, halucinații, amețeli) ale medicației alopate sintetice pe bază de rețetă medicală, care include substanțe precum sunt piracetamul, modanifilul, amfetaminele sau metilfenidatul.

Află mai jos care sunt cele mai bune pastile pentru memorie și sănătatea creierului.

Top 5 pastile pentru memorie

Suplimente cu ulei de pește

Uleiul de pește conține DHA (acid docosahexaenoic) și EPA (acid eicosapentaenoic), acizi grași esențiali cu multiple beneficii pentru sănătate, inclusiv pentru creier.

Acidul DHA are un rol vital pentru buna funcționare a creierului, care este format, în mare parte, din grăsime.

Celălalt acid Omega 3, EPA, are efect antiinflamator care protejează creierul de radicalii liberi și încetinesc procesul de îmbătrânire celulară.

Aceste pastile pentru memorie cu ulei de pește pot îmbunătăți capacitatea de reacție și performanțele cognitive, ajutând totodată la reducerea riscului de boli ale creierului, precum Alzheimer sau Parkinson, sau depresie.

Pastile pentru memorie cu cafeină

Cafeina este un stimulent care se găsește în cafea, ceai verde, negru și ciocolată amăruie. Aceasta stimulează sistemul nervos central, elimină senzația de oboseală și sporește capacitatea de concentrare și memorare.

Trei cești de cafea pe zi sunt suficiente pentru a-ți asigura o memorie brici la orice vârstă. Ai grijă la suplimentele cu cafeină, respectă dozajele recomandate. În caz contrar te poți confrunta cu anxietate, senzație de greață sau insomnie.

Suplimente cu resveratrol

Resveratrolul este numit și „elixirul tinereții”, dar acest aspect nu se referă doar la frumusețe. Acest antioxidant-minune are efecte benefice și asupra creierului.

Resveratrolul se găsește în coaja și semințele de struguri roșii, în zmeură și afine, ciocolată și alune.

Studiile arată că suplimentele cu resveratrol pot preveni deteriorarea hipocampului, o parte importantă din creier asociată cu memoria.

Ginkgo biloba ține sub controlul nivelul de cortizol

Acest supliment pentru memorie îmbunătățește circulația sângelui la nivelul creierului și sporește capacitatea de atenție și concentrare. Unele studii arată că ginkgo biloba poate încetini procesul de îmbătrânire a creierului datorită antioxidanților puternici capabili să protejeze de stresul oxidativ celular.

În plus, aceste suplimente pot fi utile și tinerilor care se confruntă cu situații stresante, anxietate, atacuri de panică sau depresie, deoarece reduc producția de cortizol și nivelul tensiunii arteriale.

Creatină pentru creier în formă

Suplimentele cu creatină sunt importante pentru musculatură, dar și pentru sănătatea creierului. Această substanță poate fi găsită și în alimente precum carne, pește, ouă.

Un studiu a arătat că persoanele vegetariene care iau suplimente cu creatină prezintă o îmbunătățire vizibilă în ceea ce privește memoria și capacitatea de învățare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia