Cum să alegi cel mai bun medic stomatolog: 8 lucruri la care să fii atent

  • Publicat:
Cum să alegi cel mai bun medic stomatolog: 8 lucruri la care să fii atent
Sursa foto: Shutterstock

Alegerea unui medic stomatolog potrivit reprezintă, de multe ori, un proces dificil. Cu toții avem nevoie de un specialist bun, cu care să comunicăm bine, să ne ofere rezultatele pe care le așteptăm și alături de care să ne simțim relaxați, fără temeri legate de intervenții.

Există o serie de criterii de care este bine să ținem cont când ne alegem un medic stomatolog. Dr. Sorina Stroe, asistent universitar doctor, ne oferă câteva sfaturi importante în acest sens.

8 reguli de care să ții cont când îți alegi un medic stomatolog

Le spun mereu pacienților că relația cu medicul stomatolog este una esențială și că trebuie să se bazeze pe încredere. Există pacienți care au suferit traume în copilărie, au anxietate înainte de vizita la dentist și care, de multe ori, merg la stomatolog doar când au urgențe și chiar încearcă să amâne vizita bazându-se pe medicamente. Trebuie să știm că este extrem de nociv și foarte costisitor să procedăm în acest fel. Construirea unei relații cu medicul stomatolog reprezintă un pas extrem de important în îngrijirea orală pe termen lung, spune medicul stomatolog Sorina Stroe.

Ce este bine să urmărim atunci când ne alegem medicul stomatolog? În primul rând, e recomandat să studiem pe îndelete, fără grabă, acest subiect.

Apoi, sunt câteva întrebări pe care trebuie să le punem și criterii de care să ținem cont. Iată care sunt acestea:

1. Staff-ul are o pregătire pluridisciplinară? Avem specialități de toate felurile în clinica respectivă? Cere informații și, dacă răspunsurile sunt afirmative, asta va optimiza planul de tratament și nu vei mai fi nevoit să mergi în mai multe locuri pentru a-ți rezolva problemele.

2. Medicii continuă să participe la cursuri de perfecționare? Educația continuă este un aspect important, care îi ține la zi cu tehnologiile de ultimă oră.

3. Tehnologia folosită în clinică este și ea actuală? Au aparatură modernă? Este un aspect important pentru a avea parte de îngrijire adecvată.

4. Are multe recomandări medicul? Este un alt criteriu important, însă aici trebuie avut în vedere că fiecare om face recomandări subiective, bazate pe propria lui experiență. Încearcă să cauți recomandări din mai multe surse.

5. Primul contact este important. Un alt aspect important este și felul în care medicul face prima consultație. Cât timp alocă pacientului, dacă stă să se uite la toate detaliile, cât de multe întrebări pune etc.

6. Medicul trebuie să fie și empatic. Un medic care oferă măcar adresa de e-mail de contact și răspunde în timp util la e-mailuri îți garantează că vei avea o comunicare eficientă cu acesta.

7. Nu ne bazăm doar pe reclamă! Cei care investesc mult în promovare nu înseamnă că sunt și cei mai buni și este posibil să o facă pentru că nu au un grad de ocupare prea mare. Medicii buni sunt, de obicei, și foarte ocupați.

8. Nu în ultimul rând, nu alegem după preț sau proximitatea față de casă sau birou! Nu este bine să te limitezi la cabinetele din apropiere, din rațiuni de confort, pentru că acest lucru nu garantează că și găsești medicii buni de care ai nevoie.

Mai bine să parcurgem un drum mai lung cu mașina sau cu metroul până la cabinetul care ne oferă tot ce avem nevoie, decât să facem rabat de la calitate pentru simplul fapt că ne este mai comod să mergem la cel de la parterul blocului sau de peste stradă, încheie medicul stomatolog Sorina Stroe.

Medic stomatolog: Am avut mulți pacienți care nu făcuseră niciodată un detartraj
Sursa foto: Facebook Dr. Sorina Stroe, medic stomatolog
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”