Nu vei slabi niciodata mancand asa ceva!

Doar cateva inghitituri din cele mai bogate in calorii alimente nu pot face prea mult rau.
  • Publicat:
Nu vei slabi niciodata mancand asa ceva!
no title

Ti-ai promis solemn ca luna asta iti vei stabili un program de slabire, dar ca de obicei apare iar ceva care iti taie tot avantul. Si inevitabil, te reintorci la obiceiurile vechi. Printre care si dieta plina de alimente care nu fac altceva decat sa te ingrase si mai mult. Ce putem face pentru tine este sa-ti spunem ce trebuie sa arunci din frigider mai intai si mai intai.

Adevarul e ca, potrivit expertilor, nu exista alimente „rele”. Doar cateva inghitituri din cele mai bogate in calorii alimente nu pot face prea mult rau. Dar, in mod sigur exista unele mai rele decat altele. Iar cand le consulti tabelul nutritional, aminteste-ti ca adultii au nevoie de mai putin de 2.000 de calorii, 65 grame de grasimi si 20 grame de grasimi saturate pe zi.

1. Macaroanele cu branza
Este o mancare preferata atat de adulti, cat si de copii. Dar poate face dezastre pentru dieta ta. O portie de macaroane cu branza are, in medie, 300 de calorii, 25 de grame de grasime si 10 grame de grasimi saturate. Numarul caloriilor creste insa daca adaugi ingrediente precum carne sau carnati.

Daca nu poti renunta la paste, incearca sa folosesti ingrediente degresate si cauta retete care se bazeaza pe legume.

2. Supele-crema
Supele calde sunt, in general, hranitoare. Dar atunci cand sunt imbogatite in special cu smantana, numarul caloriilor creste. De asemenea, ele tind sa fie incarcate in sodiu. Si pe masura ce le amesteci cu biscuiti sarati sau branza, cantitatea de sodiu creste si mai mult. Iar aceasta substanta este una dintre principalele responsabile pentru retentiile de apa din organism.

Alege supele pe baza de legume si consuma-le in combinatie cu salate sau paine din cereale integrale.

3. Prajiturile cu branza
Prajiturile cu branza sunt, de obicei, incarcate cu multe grasimi. Numai una singura, daca mai contine si ciocolata poate aveapana la 1.000 de calorii, 70 de grame de grasimi si 35 de grame de grasimi saturate. Cel mai bine ar fi sa renunti la aceste deserturi pline de calorii si sa-ti satisfaci nevoia de dulce cu un fruct ori cu ciocolata neagra.

4. Tocanitele cu carne de vita, carnati sau branza
Daca le prepari singura, cu cantitati mici de carne slaba, multe legume si foarte putina branza, pot fi destul de hranitoare si satioase. Dar daca le comanzi sau le mananci in oras, ai mare grija. O portie poate avea pana la 750 de calorii, 35 de grame de grasimi si 15 grame de grasimi saturate.

5. Cartofii prajiti
Din pacate, multe persoane considera ca nu are nici o importanta daca adauga la masa si o portie de cartofi prajiti. Dar acestia sunt foarte bogati in grasimi, calorii si sare. Mai ales daca ii mananci in oras!

Asa ca daca vrei si garnitura, alege mai bine o salata sau orice altceva pe baza de legume si care nu este prajit in ulei.

6. Foietajele cu frisca sau inghetata
Mai ales in aceasta perioada, sunt preferate. Dar umpluturile dulci si frisca sau inghetata de deasupra le fac super-bogate in calorii.

O felie de placinta cu crema de nuca de cocos, spre exemplu, poate avea pana la 700 de calorii, 32 de grame de grasime si 23 de grame de grasime saturata, iar o placinta cu mere 1.200 de calorii, 53 de grame de grasimi si 23 de grame de grasimi saturate. Adica aproape echivalentul numarului total de calorii de care avem nevoie intr-o zi.

Tu ce alimente crezi ca te ingrasa cel mai tare?

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”