Passiflora (comprimate)

Prezentare

Cutie plianta continand 4 blistere (10 comprimate / blister).

Principii active

Un comprimat contine 500,00 mg pulbere de Passiflora (Passiflora herba), 200,00 mg pulbere din tuberculi de topinambur (Helianthi tuberosus tuber), 180,00 mg extract de Passiflora pe suport de topinambur si excipienti (hidroxipropilmetilceluloza, polivinilpirolidona K30, aerosil,stearat de magneziu) pana la 1000,00 mg.

Indicatii

Asigura aportul de substante bioactive cu efecte benefice in starile de insomnie cu dificultatea inducerii starii de somn, in stari de iritabilitate, eretism cardiac (palpitatii, extrasistole, tahicardie, senzatie de anxietate), nevralgii, sindrom de vezica urinara iritabila (senzatii frecvente de mictiune imperioasa), stari de tensiune psihica si iritabilitate in sindromul premenstrual; iritabilitate, depresie si insomnie in menopauza, dureri lombare.
Passiflora poate sa inlocuiasca medicamentele clasice cu actiune hipnotica (prin diminuarea progresiva a dozelor).

Actiuni

Sedativa, anxiolitica, hipnotica, antispastica, diaforetica, vasodilatatoare, actiune hipotensiva moderata.
Unele studii arata ca spre deosebire de substantele de sinteza cu actiune sedativa, Passiflora favorizeaza inducerea unui somn normal, odihnitor iar la trezire nu se constata o stare de somnolenta sau depresie neurologica si mentala (nu apar stari de ameteala, confuzionale, de stupoare sau melancolie).

Conditii de pastrare

A se pastra la temperaturi sub 25°C, ferit de umiditate si lumina, in ambalajul original !

Administrare

Produsul este un supliment alimentar care nu inlocuieste un regim alimentar variat si echilibrat si un mod de viata sanatos.
Adulti: 2 comprimate de 2 ori pe zi, in timpul meselor principale; in insomnie 2 comprimate cu o jumatate de ora inainte de culcare;
Copii peste 12 ani si adolescenti: 1 comprimat de 2 ori pe zi in timpul meselor (numai la recomandarea medicului).
Nu sunt restrictii privind durata de administrare, deoarece nu se semnaleaza aparitia dependentei.

Precautii: capacitatea de conducere de autovehicule este limitata (in perioada administrarii pot sa apara in unele cazuri stari de somnolenta); persoane cu alergie dovedita la planta Passiflora.
La aparitia unor efecte nedorite se intrerupe administrarea produsului si se recomanda consultarea medicului sau farmacistului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice