Dr. Mihai Craiu: „Am făcut primă doză a vaccinului împotriva COVID-19, deși am astm și sunt alergic”

11.01.2021 | Paula Rotaru
Dr. Mihai Craiu: „Am făcut primă doză a vaccinului împotriva COVID-19, deși am astm și sunt alergic”

Medicul pediatru Mihai Craiu a scris, pe pagina de Facebook, că și-a făcut, conform programării, prima doză a vacinului împotriva maladiei COVID-19, chiar dacă are astm și este alergic.

Dr. Craiu spune că a luat această decizie după ce a „cântărit” potențialele efecte adverse ale vaccinului față de riscul complicațiilor bolii COVID-19.

De asemenea, medicul atrage atenția că singurele contraindicații absolute ale vaccinării cu cele două vaccinuri aprobate până acum în Uniunea Europeană, respectiv vaccinul Pfizer & BioNTech și vaccinul dezvoltat de Moderna, sunt: șocul anafilactic sau reacțiile alergice la o doză anterioară de vaccin pe bază de ARN mesager și alergia la polietilengicol sau polisorbat.

Redăm mai jos, integral, postarea dr. Mihai Craiu:

Astăzi am făcut, conform programării, prima doza a vaccinului împotriva maladiei COVID-19. Deși am astm și sunt alergic am luat această decizie. Decizia informată a plecat de la cântărirea, fără emoție, a potențialelor efecte adverse descrise în analiza recomandărilor CDC privind ambele vaccinuri elaborate pe platforma ARN mesager față de riscul complicațiilor bolii. Singurele contraindicații ABSOLUTE ale vaccinării cu cele două vaccinuri aprobate până acum, în UE, sunt doar trei: 1)  reacția alergică severă (șoc anafilactic) la o doză anterioară de vaccin ARNm și reacția alergică apărută imediat, indiferent de intensitate, la o doză anterioară de vaccin ARNm sau la una din componentele acestuia (inclusiv polietilengicol PEG și polisorbat). Până acum nicio reacție adversă. Nimic în 12 ore. Voi reveni dacă este cazul. Altfel no news, good news, a scris dr. Craiu.

Recomandări: