Dr. Codrin Huszar, SANADOR: tratamente pentru leziunile care afectează tendonul lui Ahile

Dr. Codrin Huszar, medic primar ortopedie și traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR, trece în revistă tratamentele recomandate în cazul patologiilor care afectează tendonul lui Ahile.

Tendonul lui Ahile est cel mai mare si mai puternic tendon din corp. Acesta este responsabil pentru mers, alergare și capacitatea de a sări. Deși este puternic, tendonul lui Ahile este vulnerabil în fața unor afecțiuni sau a accidentărilor.

„În tendonul lui Ahile se descarcă forțele cele mai mari din organism. Un tendon ahilean integru este indispensabil pentru mersul normal, pentru alergare, pentru a sări, dar și în alte activități fizice și sportive.

Descărcându-se prin el forțe atât de mari, tendonul lui Ahile este pregătit în mod natural pentru a le face față. Însă există tot felul de factori care pot să-l facă să cedeze.

Tendonul ahilean poate fi afectat în două moduri: se poate rupe pur și simplu la un traumatism sau poate să sufere modificări degenerative în timp.

Există tot felul de factori care pot să predispună la afectarea tendonului lui Ahile. Astfel, există boli care afectează integritatea tendoanelor precum bolile reumatismale, diabetul. Există medicamente care afectează rezistența tendoanelor precum cele pe bază de cortizon, anumite antibiotice sau anumite produse dermatologice.

Tipul de activitate fizică practicată și modul în care facem activitatea fizică respectivă influențează sănătatea tendoanelor. De exemplu, practicarea de activități fizice intempestive de către persoane care nu au o pregătire fizică pe măsură sau care nu au făcut sport și se apucă dintr-odată să facă sport, fără încălzire sau pregătire, poate afecta tendonul lui Ahile. La fel și greutatea fizică peste normal.

Unul dintre mecanismele prin care se rupe tendonul ahilean este reprezentat de plecările bruște de pe loc” spune dr. Codrin Huszar, medic primar ortopedie și traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR.

Mai multe informații despre leziunile tendonului lui Ahile și cum pot fi tratate și vindecate puteți afla din interviul video realizat cu dr. Codrin Huszar!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Codrin Huszar - Medic primar Ortopedie și traumatologie
Dr. Codrin Huszar este medic primar Ortopedie și Traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR. Experiență profesională • Medic primar, Ortopedie – Traumatologie sportivă, Spitalul SANADOR, Feb 2012 – prezent • Medic specialist, Ortopedie – Traumatologie, Spitalul Universitar de ...
citește mai mult
Recomandări: