Ahile

Tendonul prin intermediul căruia se inseră muşchiul tricep sural de calcaneu ( aflat pe partea din spate a gambei, spre călcâi).

Contracţia muşchiului triceps sural determină, prin intermediul acestui tendon puternic – cel mai mare din organism – ca planta să de flexeze, participând, de exemplu, la actul mersului.

Poate suferi în timp o „deşirare”  – în cazul sportivilor mai ales – constituindu-se astfel în zonă slabă, tendonul putând să se rupă la un efort mai intens sau mişcare bruscă.

Tratamentul începe cu imobilizare în gips a gleznei itmp e 6-8 săptămâni, urmată de un program de recuperare medicală prin kinetoterpaie, fizioterapie, masaj timp de 2-4 luni. Sportivii îşi pot relua activitatea nromală la 4-6 luni după accident.

Uneori este necesară intervenţia chirurgicală de reparare a acestui tendon lezat prin rupere parţială sau totală, urmată de recuperare medicală atentă (fizioterapie, kinetoterapie).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica