Operație artroscopică pentru durerea de genunchi, la Spitalul Clinic SANADOR

Durerea de genunchi poate deveni extrem de supărătoare, iar persoanele care se confruntă cu astfel de simptome pot ajunge să se deplaseze cu mare dificultate.
Operație artroscopică pentru durerea de genunchi, la Spitalul Clinic SANADOR
Dr. Ciprian Pașcu, Medic primar Ortopedie și traumatologie- Competență în chirurgie artroscopică. FOTO: SANADOR

Durerea de genunchi nu trebuie ignorată, deoarece, pe termen lung, afecțiunea care a cauzat-o poate avea urmări severe. De aceea, este necesar ca persoanele care suferă de dureri de genunchi să solicite un consult de ortopedie pentru un diagnostic corect și un tratament corespunzător.

În urma consultului de specialitate și a investigațiilor imagistice, se poate constata necesitatea realizării unei artroscopii de genunchi, o procedură minim invazivă în cadrul căreia se pot trata multiple leziuni de la nivelul articulației genunchiului, cu o rată de succes care depășește 90%. Această tehnică folosește doar două incizii mici, iar recuperarea este rapidă și cu dureri minime.

Este fantastic că pot să compar artroscopia efectuată la SANADOR cu cea efectuată în urmă cu 8 ani într-un alt spital! Diferența este uriașă! M-am recuperat mai bine, am avut mult mai puține dureri, au fost necesare mai puține medicamente, este extraordinar.

Îi mulțumesc domnului doctor Ciprian Pașcu!, ne relatează Ioana, pacientă care suferea de dureri ale genunchiului drept. Acestea erau cauzate de o leziune de menisc medial, dublată de sindromul de bandă iliotibială.

Sindromul bandei iliotibiale este una dintre cauzele ce pot duce la diminuarea capacității de mișcare a genunchiului și accentuarea durerii acestuia. Acest sindrom este determinat de orice activitate care provoacă piciorul să se întoarcă în interior în mod repetat. Astfel, apare banda iliotibială (ligamentul care coboară în partea laterală a coapsei, de la șold până la tibie) care se află în tensiune sau este inflamată.

Purtarea pantofilor incomozi, piciorul plat, executarea prea multor antrenamente folosind aceeași mișcare sau alergatul în exces sunt cauze care pot duce la sindromul bandei iliotibiale.

Am fost operată de Dr. Ciprian Pașcu, un chirurg excepțional și un om deosebit. În consultațiile inițiale, în timpul intervenției, dar și ulterior, în urmărirea postoperatorie, domnul doctor Pașcu mi-a oferit toate informațiile posibile într-un mod calm, echilibrat și întotdeauna cu bună dispoziție. Ca pacient, m-am simțit mereu în siguranță și îngrijită cu multă atenție, ceea ce nu e tocmai des întâlnit în ziua de azi, povestește Ioana.

Afecțiunile genunchiului ce pot fi tratate artroscopic includ leziunile de menisc, leziunea completă de ligament încrucișat anterior, leziunile parțiale care implică mai mult de 40% din structura ligamentului sau leziunile de ligament încrucișat posterior.

În cazul Ioanei, în cadrul artroscopiei de genunchi, Dr. Ciprian Pașcu a realizat meniscectomia parțială a meniscului medial.

Secția de Ortopedie și Traumatologie din Spitalul Clinic SANADOR tratează chirurgical afecțiunile aparatului locomotor de cauze diverse și sunt adepții unei conduite terapeutice minim invazive, atunci când aceasta este posibilă, pentru a facilita recuperarea rapidă și reintegrarea socioprofesională a pacienților.

În plus, medicii ortopezi de la SANADOR sunt supraspecializați în tipuri de intervenții și regiuni anatomice, asigurând astfel pacienților servicii medicale de înaltă calificare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Ciprian Pașcu - Medic primar Ortopedie și traumatologie
Dr. Ciprian Costel Pașcu este Medic primar Ortopedie și traumatologie în cadrul Spitalului Clinic SANADOR. Educație Competență în chirurgie artroscopică, 2016 Rezidențiat Ortopedie și Traumatologie, Spitalului Universitar de Urgență București, 2010-2015 Universitatea de Medicină ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân