Intârziere menstruaţie
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Trebuie sa faceti un test de sarcina si sa mergeti la un medic ginecolog pentru o consultatie.... citește

Cele mai
Caută în:

Zenaro, 5 mg, comprimate filmate

Companie: Zentiva, k.s.
Cuprins
Ce este Zenaro şi pentru ce se utilizează
Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Zenaro
Cum să luaţi Zenaro
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Zenaro
Conţinutul ambalajului şi alte informaţii
sus

Ce este Zenaro şi pentru ce se utilizează

Zenaro aparţine grupului de medicamente antihistaminice şi este utilizat pentru tratamentul simptomelor asociate cu:

  • rinita alergică, inclusiv rinita alergică persistentă
  • urticarie (umflare, înroşire şi senzaţie de arsură la nivelul pielii).

Medicamentele antihistaminice ameliorează semnele (simptomele) neplăcute şi neplăcerile legate de afecţiunile de mai sus, cum sunt strănutul, toate semnele de la nivelul mucoasei nazale şi ochilor, erupţiile pe piele.

Medicamentul este destinat adulţilor copiilor şi adolescenţilor cu vârsta mai mare de 6 ani.

sus

Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Zenaro

Nu luaţi Zenaro dacă:

  • sunteti alergic (hipersensibil) la substanţa activă (diclorhidrat de levocetirizină) sau la alte medicamente care conţin o substanţă cu structură chimică asemănătoare (derivaţi de piperazină) sau la oricare dintre celelalte componente ale Zenaro (vezi „Ce conţine Zenaro").
  • aţi prezentat în trecut o reacţie alergică sau de hipersensibilitate la oricare dintre medicamentele din clasa medicamentelor antihistaminice
  • aţi avut probleme severe cu rinichii (adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă acest lucru este valabil în cazul dumneavoastră)

Atenţionări şi precauţii

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte să luaţi acest medicament dacă aveţi o boală a rinichilor. Dacă este necesar, veţi lua o doză mai mică. Noua doză va fi calculată de medicul dumneavoastră.

Zenaro împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Zenaro împreună cu alimente, băuturi şi alcool

  • Se recomandă prudenţă dacă Zenaro se administrează concomitent cu alcool etilic. . La pacienţii sensibili, administrarea concomitentă de cetirizină sau levocetirizină împreună cu alcool etilic sau alte medicamente care acţionează la nivel central poate influenţa sistemul nervos central (creier şi măduva spinării) deşi s-a demonstrat că forma racemică (cetirizină) nu creşte efectul alcoolului etilic.
  • Comprimatele trebuie înghiţite întregi, cu apă şi pot fi administrate cu sau fără alimente. Gradul de absorbţie al substanţei active a acestui medicament nu este influenţată de alimente, cu toate acestea, viteza absorbţiei este scăzută de alimente.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

înainte de a lua orice medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

In cursul administrării dozelor recomandate, nu s-au observat efecte asupra atenţiei sau capacităţii de reacţie ori de conducere a vehiculelor. Cu toate acestea, unii dintre pacienţii trataţi cu Zenaro pot prezenta somnolenţă, oboseală şi epuizare. Dacă vă simţiţi somnoros după ingestia comprimatului, amânaţi conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor până când reveniţi la vigilenţă completă.

Zenaro conţine lactoză.

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

sus

Cum să luaţi Zenaro

Luaţi întotdeauna Zenaro exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată la adulţi şi copii cu vârsta peste 6 ani este 1 comprimat filmat pe zi.

Dacă aveţi afecţiuni ale rinichilor, medicul dumneavoastră vă poate modifica intervalele de administrare a medicamentului, în funcţie de severitatea bolii dumneavoastră de rinichi. În acest caz, respectaţi recomandările medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi o afecţiune a ficatului, nu este necesară reducerea dozelor.

Dacă aveţi atât o afecţiune a rinichilor cât şi a ficatului, medicul dumneavoastră vă poate modifica intervalele de administrare a medicamentului în funcţie de severitatea bolii dumneavoastră de rinichi. Zenaro nu este indicat la copii cu vârsta mai mică de 6 ani, deoarece comprimatele filmate nu permit ajustarea dozei.

Comprimatele trebuie înghiţite întregi cu apă şi pot fi luate cu sau fără alimente.

Durata tratamentului depinde de tipul, durata şi evoluţia bolii şi trebuie să respecte recomandările medicului.

Dacă luaţi mai mult Zenaro decât trebuie

Supradozajul semnificativ se poate prezenta sub formă de somnolenţă. La copii şi adolescescenţi, pot să apara iniţial agitaţie şi nelinişte, care mai apoi se transformă în somnolenţă. Dacă înghiţiţi din greşeală o doză mai mare de Zenaro decât este recomandat sau în cazul ingestiei ocazionale de către un copil, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, care va decide măsurile adecvate care trebuie luate.

Dacă uitaţi să luaţi Zenaro

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat. Luaţi comprimatul imediat ce v-aţi dat seama de omisiune şi aşteptaţi cel puţin 24 de ore până să luaţi următorul comprimat. Apoi continuaţi tratamentul conform recomandărilor.

Dacă încetaţi să luaţi Zenaro

întreruperea tratamentului cu Zenaro mai repede decât era prevăzut nu ar trebui să aibă efecte negative, în sensul că simptomele bolii vor reapaărea progresiv, cu o severitate care nu o depăşeşte pe cea dinaintea tratamentului cu Zenaro.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Zenaro poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Intrerupeţi administrarea medicamentului şi mergeţi imediat la medic la primele semne de hipersensibilitate (reacţie alergică) la Zenaro. Printre reacţiile de hipersensibilitate se numără: umflarea gurii, feţei şi/sau gâtului sau dificultăţi de înghiţire însoţite de reacţii pe piele care provoacă roşeaţă, umflare şi mâncărime localizate, dificultăţi de respiratoraţie, scădere bruscă a tensiunii arteriale, pierderea stării de conştienţă .

în cursul tratamentului cu levocetirizină (substanţa activă a medicamentului) au fost observate următoarele reacţii adverse:

Frecvente: pot afecta până la 1 din 10 persoane

uscăciunea gurii, oboseală, somnolenţă, cefalee

Mai puţin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 persoane

durere abdominală, epuizare

Foarte rare: pot afecta până la 1 din 10000 persoane

comportament agresiv şi agitat, convulsii, tulburări vizuale, perceperea bătăilor inimii, inflamaţie a ficatului, reacţie de hipersensibilitate (vezi mai sus), erupţii pe piele şi la nivelul mucoaselor de fiecare dată când se utilizează un medicament, mâncărime şi senzaţie de arsură la nivelul pielii, erupţie trecătoare pe piele , urticarie, dificultăţi de respiraţie, creştere în greutate, greaţă, durere musculară, anomalii ale funcţiei ficatului.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

sus

Cum se păstrează Zenaro

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate

Nu utilizaţi Zenaro după data de expirare înscrisă pe ambalaj după „EXP". Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Zenaro

- Substanţa activă este diclorhidratul de levocetirizină 5 mg în fiecare comprimat filmat.

- Celelalte componente sunt: nucleu- lactoză monohidrat, celuloza microcristalină, amidonglicolat de sodiu (tip A), dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu; film - hipromeloza 2910/5, macrogol 6000, talc şi dioxid de titan (E 171).

Cum arată Zenaro şi conţinutul ambalajului

Comprimate filmate oblongi, biconvexe, de culoare albă sau aproape albă, marcate cu „e" pe una dintre feţe.

Ambalaj primar: blister din Al/Al sau blister din PVC-Aclar/Al sau blister din PVC-Aclar-PVC/Al. Ambalaj secundar: cutie de carton.

Mărimi de ambalaj

Mărimile de ambalaj sunt: 7, 14, 20, 21, 28, 30, 50, 90 comprimate filmate.

Acest lucru înseamnă 1, 2, 3 sau 4 blistere, fiecare conţinând 7 comprimate filmate, într-o cutie din

carton, cu prospectul pentru pacient sau 2, 3, 5 ori 9 blistere, fiecare conţinând 10 comprimate filmate,

într-o cutie din carton împreună cu prospectul pentru pacient.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate..

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Zentiva, k.s.

U kabelovny 130, Dolni Mecholupy, 102 37, Praga 10 Republica Cehă

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Republica Cehă ZENARO 5 mg, potahované tablety
Republica Slovacia Zenaro 5 mg filmom obalené tablety
Polonia Zenaro
Letonia Zenaro 5 mg apvalkotās tabletes
România ZENARO 5 mg comprimate filmate
Bulgaria ЗЕНАРО 5 mg филмирани таблетки
Portugalia Levocetirizina Zentiva
Franţa Levocetirizine Zentiva
Slovenia Zenaro 5 mg filmsko obložene tablete

Acest prospect a fost aprobat în Martie 2012

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Sursă: Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)
Peşti Peşti 19 februarie - 20 martie

Fiţi atent la persoanele cu care intraţi în contact în luna februarie, pentru că sub masca prieteniei se poate afla un inaimc cu intenţii incorecte. Promiteţi mai mult decât puteţi face, ceea...citește mai departe

×

Zf.ro
S-A TERMINAT cu ”Prima Casă”. Teodorovici anunţă schimbări MASIVE la program. Cine va mai primi banii S-A TERMINAT cu ”Prima Casă”. Teodorovici...
ALERTA ALIMENTARĂ! Toată lumea care a...
Oraşul din România care a ”ŞTERS”...
BusinessMagazin.ro
O afacere la care sigur nu v-aţi gândit, dar care sparge piaţa. Un tânăr din Bucureşti şi-a pornit cu numai 5.000 de euro un business chiar din propria locuinţă. Ce face i-a lăsat pe toţi c O afacere la care sigur nu v-aţi gândit,...
Cum a ajuns o fostă PREZENTATOARE de la...
Descopera.ro
Este cel mai mare FURT din istorie? Un AISBERG a fost furat cu totul, însă asta nu este cel mai ŞOCANT Este cel mai mare FURT din istorie? Un AISBERG...
Un fizician s-a ÎMPUŞCAT sub apă pentru...
Maria cea SÂNGEROASĂ, regina de o frumuseţe...
Mediafax.ro
Comunitatea ştiinţifică, cu sufletul la gură! O navă spaţială va TRAGE cu gloanţe în spaţiu, peste două zile. Succesul misiunii, de importanţă crucială | VIDEO Comunitatea ştiinţifică, cu sufletul...
O adolescentă a avut parte de supriza vieţii...
Statele Unite trimit un distrugător în...
Gandul.info
Kovesi, DEVANSATĂ în cursa pentru funcţia de procuror şef european. Francezul Bohnert devine FAVORIT. Vezi câte puncte a obţinut fosta şefă DNA de la reprezentanţii statelor UE Kovesi, DEVANSATĂ în cursa pentru funcţia...
Nu e prima dată când sunt avertizat că...
Orban şi-a trimis ciracii la adunat SEMNĂTURI...
ProSport.ro
Surpriză imensă în clasamentul mondial: Simona Halep, din nou numărul 1 mai devreme decât se aştepta! Surpriză imensă în clasamentul mondial:...
Scandal imens în lumea transsexualilor!...
Motivul real din spatele cutremurului provocat...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
GALAXY S10 a fost LANSAT! Iată cât costă cel mai PERFORMANT telefon de la SAMSUNG GALAXY S10 a fost LANSAT! Iată cât costă...
IMPRESIONANT! Iată cum arată telefonul...
Când se lansează HUAWEI P30, telefonul...
ProMotor.ro
Dacă trece această lege, toţi şoferii vor plăti amenzile imediat ce le primesc! Dacă trece această lege, toţi şoferii...
Citroën prezintă conceptul 100% electric...
A doua ţară din Europa care RENUNŢĂ...
ULTIMA ORĂ
BREAKING: Anunţul TRIST al naturaliştilor: Prima specie de mamifer DISPĂRUTĂ oficial din cauza acţiunilor omului. Este acesta începutul sfârşitului pentru civilizaţia umană? | FOTO

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.