Valsartan Hidroclortizida Torrent, 80 mg/12,5 mg / 160 mg/12,5 mg / 160 mg/25 mg / 320 mg/12,5 mg / 320 mg/25 mg, comprimate filmate

Producător: Torrent Pharma GmbH
Substanță activa
Valsartan/hidroclorotiazidă
Clasa ATC
C09DA
Format
comprimate filmate
Afecțiuni
hipertensiune arterială
Producător
Heumann Pharma GmbH & Co. Generica KG
Acțiune terapeutică
antagonişti ai receptorilor de angiotensină II, ajută la controlul tensiunii arteriale crescute; diuretice tiazidice (cunoscute ca „medicamente care elimină apa"), determină creşterea eliminării de urină şi prin aceasta scade tensiunea arterială

Ce este Valsartan Hidroclortizida Torrent şi pentru ce se utilizează

Valsartan Hidroclortizida Torrent comprimatele filmate conţine două substanţe active numite valsartan şi hidroclorotiazidă. Ambele substanţe ajută la controlul tensiunii arteriale crescute (hipertensiune arterială).

 • Valsartanul aparţine unei clase de medicamente cunoscute sub numele de „antagonişti ai receptorilor de angiotensină II”, care ajută la controlul tensiunii arteriale crescute. Angiotensina II este o substaţă din organism care determină constricţia vaselor de sânge, producând astfel creşterea tensiunii arteriale. Valsartanul acţionează prin blocarea efectului angiotensinei II. Prin urmare, vasele de sânge se relaxează, şi tensiunea arterială scade.
 • Hidroclorotiazida aparţine unui grup de medicamente denumite diuretice tiazidice (cunoscute ca „medicamente care elimină apa”). Hidroclorotiazida determină creşterea eliminării de urină şi prin aceasta scade tensiunea arterială.

Valsartan Hidroclortizida Torrent este utilizat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale care nu este controlată în mod adecvat numai prin administrarea uneia dintre aceste substanţe.

Tensiunea arterială mare creşte volumul de muncă al inimii şi al arterelor. Dacă nu este tratată, aceasta poate afecta vasele de sânge de la nivelul creierului, inimii şi rinichilor şi poate determina accident vascular cerebral, insuficienţă cardiacă sau insuficienţă renală. Tensiunea arterială mare creşte riscul de infarct miocardic. Scăderea tensiunii arteriale la valorile normale reduce riscul de apariţie a acestor boli.

Înainte să utilizaţi Valsartan Hidroclortizida Torrent

Nu luaţi Valsartan Hidroclortizida Torrent dacă :

 • sunteţi alergic (hipersensibil) la valsartan, hidroclorotiazidă, derivaţi de sulfonamidă (substanţe înrudite chimic cu hidroclortiazida) sau la oricare dintre celelalte componente ale Valsartan Hidroclortizida Torrent .
 • sunteţi gravidă în mai mult de 3 luni (este bine, de asemenea, să evitaţi administrarea Valsartan Hidroclortizida Torrent în primele luni de sarcină, vezi punctul „Sarcina şi alăptarea”) funcţia ficatului dumneavoastră este sever afectată
 • funcţia rinichilor dumneavoastră este sever afectată
 • nu puteţi să urinaţi
 • sunteţi tratat prin dializă (rinichi artificial)
 • valorile concentraţiei de potasiu sau sodiu în sânge sunt mai mici decât în mod normal sau dacă valorile concentraţiei de calciu din sânge sunt mai mari decât în mod normal în pofida tratamentului
 • aveţi gută.

Dacă oricare dintre cele de mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră, nu luaţi acest medicament şi discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Valsartan Hidroclortizida Torrent dacă:

 • luaţi medicamente care economisesc potasiu, suplimente de potasiu, substituente de sare care conţin potasiu sau alte medicamente care cresc cantitatea de potasiu din sânge, cum este heparina. Este posibil să fie necesar ca medicul dumneavoastră să vă verifice periodic cantitatea de potasiu din sânge.
 • aveţi cantităţi mici de potasiu în sânge
 • aveţi diaree sau vărsături severe
 • luaţi doze mari de medicamente care elimină apa din organism (diuretice)
 • aveţi o boală cardiacă severă
 • suferiţi de o îngustare a arterei renale
 • vi s-a efectuat recent un transplant de rinichi
 • suferiţi de aldosteronism. Aceasta este o afecţiune în care glandele suprarenale secretă prea mult hormon aldosteron. Dacă acest lucru este valabil în cazul dumneavoastră, utilizarea CORETON HCT nu este recomandată.
 • aveţi o afecţiune a ficatului sau rinichilor
 • aveţi febră, erupţie trecătoare pe piele şi dureri ale articulaţiilor, care pot fi semne ale lupusului eritematos sistemic (LES, o aşa-numită boală autoimună)
 • aveţi diabet zaharat, gută, valori crescute ale concentraţiilor de colesterol sau grăsimi în sânge
 • aţi avut reacţii alergice la utilizarea altor medicamente care scad tensiunea arterială aparţinând acestei clase (antagonişti ai receptorilor de angiotensină II) sau dacă aveţi alergii sau astm bronşic. Aceasta ar putea determina apariţia unei sensibilităţi crescute a pielii la soare.

Nu se recomandă utilizarea Valsartan Hidroclortizida Torrent la copii şi adolescenţi (cu vârsta sub 18 ani).

Trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră dacă credeţi că sunteţi gravidă (sau aţi putea rămâne gravidă). Valsartan Hidroclortizida Torrent nu este recomandată în primele luni de sarcină şi nu trebuie administrat dacă sunteţi gravidă în mai mult de 3 luni, deoarece poate produce grave prejudicii copilului dumneavoastră dacă este utilizat în această perioadă (vezi punctul „Sarcina şi alăptarea”).

Hidroclorotiazida prezentă în acest medicament poate determina rezultate pozitive ale testelor anti-doping.

Dacă oricare dintre cele de mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră, nu luaţi acest medicament şi discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Efectul tratamentului poate fi influenţat dacă Valsartan Hidroclortizida Torrent este administrat împreună cu anumite alte medicamente. Este posibil să fie necesară modificarea dozei, să luaţi alte măsuri de precauţie sau, în unele cazuri, să întrerupeţi utilizarea unuia dintre medicamente. Acest lucru este valabil în special pentru următoarele medicamente:

 • litiu, un medicament utilizat pentru a trata anumite tipuri de boli psihice
 • medicamente care influenţează sau care pot fi influenţate de cantitatea de potasiu din sânge, cum este digoxina, care este un medicament pentru controlul ritmului inimii, unele medicamente antipsihotice
 • medicamente care pot creşte cantitatea de potasiu din sânge, precum suplimente de potasiu, substituenţi de sare care conţin potasiu, medicamente care economisesc potasiul, heparină
 • medicamente care pot reduce cantitatea de potasiu din sânge precum corticosteroizi, unele laxative
 • diuretice (medicamente care elimină apa din organism), medicamente pentru tratamentul gutei, cum este alopurinolul, vitamina D şi suplimente de calciu, medicamente pentru tratamentul diabetului zaharat (antidiabetice orale sau insulină)
 • alte medicamente utilizate pentru scăderea tensiunii arteriale, cum sunt blocantele beta- adrenergice sau metildopa, sau medicamente care îngustează vasele de sânge sau care stimulează inima, cum sunt noradrenalina sau adrenalina
 • medicamente care cresc cantitatea de zahăr din sânge, cum este diazoxida
 • medicamente pentru tratamentul cancerului, cum sunt metrotrexatul sau ciclofosfamida
 • medicamente pentru tratamentul durerilor
 • medicamente pentru tratamentul artritei
 • medicamente relaxante musculare, cum este tubocurarina
 • medicamente anticolinergice, cum sunt atropina sau biperidenul
 • amantadina (un medicament utilizat pentru prevenirea gripei)
 • colestiramina şi colestipolul (medicamente utilizate pentru tratamentul valorilor crescute de grăsimi din sânge)
 • ciclosporina, un medicament utilizat în transplantul de organe pentru a evita respingerea de către organismul dumneavoastră a organului transplantat
 • unele antibiotice (tetracicline), anestezice şi sedative
 • carbamazepina, un medicament utilizat pentru tratamentul bolilor convulsivante

Utilizarea Valsartan Hidroclortizida Torrent cu alimente şi băuturi

Puteţi lua Valsartan Hidroclortizida Torrent cu sau fără alimente.

Evitaţi consumul de alcool etilic până nu discutaţi cu medicul dumneavoastră. Alcoolul poate accentua scăderea tensiunii arteriale şi/sau poate creşte riscul de apariţie a ameţelilor sau senzaţiei de leşin.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

 • Trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră dacă credeţi că sunteţi gravidă (sau aţi putea rămâne gravidă).

În mod normal, medicul dumneavoastră vă va sfătui să opriţi utilizarea Valsartan Hidroclortizida Torrent înainte să rămâneţi gravidă sau imediat ce aţi aflat că sunteţi gravidă; de asemenea, vă va sfătui să luaţi un alt medicament în loc de Valsartan Hidroclortizida Torrent. Valsartan Hidroclortizida Torrent nu este recomandat în primele luni de sarcină şi nu trebuie administrat dacă sunteţi gravidă în mai mult de 3 luni, deoarece poate produce grave prejudicii copilului dumneavoastră dacă este utilizat după a treia lună de sarcină.

 • Spuneţi medicului dumneavoastră dacă alăptaţi sau intenţionaţi să alăptaţi

Valsartan Hidroclortizida Torrent nu este recomandată pentru femeile care alăptează şi medicul dumneavoastră vă poate recomanda un alt tratament dacă doriţi să alăptaţi, în special în cazul în care copilul dumneavoastră este nou-născut sau a fost născut prematur.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Înainte de a conduce un vehicul, de a utiliza unelte sau maşini sau înainte de a efectua alte activităţi care necesită concentrare, asiguraţi-vă că ştiţi cum vă afectează Valsartan Hidroclortizida Torrent . Similar multor alte medicamente utilizate pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, Valsartan Hidroclortizida Torrent poate să producă ocazional ameţeli şi poate afecta capacitatea de concentrare.

Informaţii importante privind unele componente ale Valsartan Hidroclortizida Torrent

Valsartan Hidroclortizida Torrent conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să utilizaţi Valsartan Hidroclortizida Torrent

Luaţi întotdeauna Valsartan Hidroclortizida Torrent  exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Acest lucru vă va ajuta să obţineţi cele mai bune rezultate şi să reduceţi riscul de apariţie a reacţiilor adverse. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

De multe ori persoanele cu tensiune arterială mare nu observă niciun semn al acestei afecţiuni. Mulţi pacienţi se pot simţi aproape normal. Din acest motiv este cu atât mai important să mergeţi la consultaţiile medicale programate chiar dacă vă simţiţi bine.

Medicul dumneavoastră vă va spune exact câte comprimate de Valsartan Hidroclortizida Torrent să luaţi. In funcţie de cum răspundeţi la tratament, medicul dumneavoastră vă poate recomanda o doză mai mare sau mai mică.

 • Doza uzuală de Valsartan Hidroclortizida Torrent este de un comprimat pe zi.
 • Nu modificaţi doza şi nu întrerupeţi administrarea comprimatelor fără să vă consultaţi cu medicul dumneavoastră.
 • Medicamentul trebuie administrat la aceeaşi oră în fiecare zi, de regulă dimineaţa.
 • Puteţi lua Valsartan Hidroclortizida Torrent cu sau fără alimente.
 • înghiţiţi comprimatul cu o cantitate suficientă de apă.

Dacă luaţi mai mult Valsartan Hidroclortizida Torrent decât trebuie

Dacă aveţi ameţeli severe şi/sau stare de leşin, întindeţi-vă şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră. Dacă aţi luat în mod accidental prea multe comprimate, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau celui mai apropiat spital.

Dacă uitaţi să luaţi Valsartan Hidroclortizida Torrent

Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi-o imediat ce vă amintiţi. Cu toate acestea, dacă este aproape ora pentru următoarea doză, nu mai luaţi doza uitată. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Valsartan Hidroclortizida Torrent

Oprirea tratamentului cu Valsartan Hidroclortizida Torrent poate cauza agravarea hipertensiunii arteriale. Nu întrerupeţi administrarea medicamentului, cu excepţia cazului în care medicul dumneavoastră vă spune acest lucru.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Valsartan Hidroclortizida Torrent poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Aceste reacţii adverse pot să apară cu anumite frecvenţe care sunt definite după cum urmează:

▪  foarte frecvente:      afectează mai mult de 1 utilizator din 10
▪  frecvente:      afectează 1 până la 10 utilizatori din 100
▪  mai puţin frecvente:    afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000
▪  rare:        afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000
▪  foarte rare:      afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000
▪  cu frecvenţă necunoscută:  frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile.

Unele reacţii adverse pot fi grave şi necesită asistenţă medicală imediată:

Trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră dacă aveţi simptome de angioedem cum sunt:

–  umflarea feţei, buzelor, limbii sau gâtului
–  dificultăţi în respiraţie sau la înghiţire
–  urticarie, mâncărime

Dacă apare oricare dintre acestea, adresaţi-vă imediat unui medic.

Alte reacţii adverse includ:

Reacţii adverse mai puţin frecvente:

 • tuse
 • scăderea tensiunii arteriale
 • senzaţie de leşin
 • deshidratare (manifestată prin simptome precum sete, uscăciune a gurii şi limbii, scăderea frecvenţei de urinare, urină de culoare închisă, uscăciune a pielii)
 • dureri ale muşchilor
 • oboseală
 • senzaţie de amorţeală sau furnicături
 • vedere înceţoşată
 • zgomote (de exemplu ţiuituri, pocnituri) în urechi

Reacţii adverse foarte rare: – ameţeli

– diaree

– dureri ale articulaţiilor

Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută:

 • dificultăţi la respiraţie
 • scăderea severă a volumului de urină
 • scăderea cantităţii de sodiu din sânge (uneori cu greaţă, oboseală, stare de confuzie, stare generală de rău, convulsii)
 • scăderea cantităţii de potasiu din sânge (uneori cu slăbiciune musculară, spasme musculare, ritm cardiac anormal)
 • scăderea numărului de globule albe din sânge (cu simptome cum ar fi febră, infecţii ale pielii, durere în gât sau ulcere la nivelul gurii determinate de infecţii, slăbiciune)
 • creşterea cantităţii de bilirubină din sânge (care în cazuri severe poate determina colorarea în galben a pielii şi a albului ochilor)
 • creşterea cantităţii de uree şi creatinină din sânge (care pot indica afectarea funcţiei rinichilor)
 • creşterea cantităţii de acid uric din sânge (care, în cazuri severe, poate determina gută)
 • sincopă (leşin)

Reacţii adverse raportate la valsartan sau hidroclorotiazidă administrate separat, dar care nu au fost observate în cazul administrării Valsartan Hidroclortizida Torrent :

Valsartan

Reacţii adverse mai puţin frecvente:

 • senzaţie de rotire (vertij)
 • dureri abdominale

Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută

 • erupţie pe piele însoţită sau nu de senzaţie de mâncărime, împreună cu unele dintre următoarele semne sau simptome: febră, dureri ale articulaţiilor, dureri ale muşchilor, umflarea ganglionilor limfatici şi/sau simptome asemănătoare gripei
 • erupţii trecătoare pe piele, puncte roşii-purpurii, febră, senzaţie de mâncărime (simptome de inflamaţie a vaselor de sânge)
 • scăderea numărului de plachete în sânge (uneori cu sângerare sau vânătăi neobişnuite)
 • creşterea cantităţii de potasiu din sânge (uneori cu spasme musculare, tulburări ale ritmului inimii)
 • reacţii alergice (cu simptome precum erupţii trecătoare pe piele, senzaţie de mâncărime, urticarie, dificultăţi la respiraţie sau înghiţire, ameţeli)
 • umflarea în special a feţei şi gâtului; erupţii trecătoare pe piele, mâncărimi
 • creşterea valorilor testelor funcţiei hepatice
 • scăderea cantităţii de hemoglobină şi a procentului de globule roşii din sânge (ambele, în cazuri severe, pot determina apariţia anemiei)
 • insuficienţă renală

Hidroclorotiazidă

Reacţii adverse frecvente:

 • erupţie pe piele însoţită de mâncărimi sau alte tipuri de erupţii pe piele
 • scădere poftei de mâncare
 • greaţă uşoară şi vărsături
 • ameţeală, leşin la ridicarea în picioare
 • impotenţă

 

Reacţii adverse rare:

 • edem şi vezicule la nivelul pielii (datorită sensibilităţii crescute la soare)
 • constipaţie, disconfort la nivelul stomacului sau al intestinelor, tulburări hepatice (colorarea în galben a pielii şi a albului ochilor)
 • bătăi neregulate ale inimii
 • durere de cap
 • tulburări de somn
 • tristeţe (depresie)
 • număr scăzut de plachete în sânge (uneori cu sângerare sau vânătăi sub piele) Reacţii adverse foarte rare:
 • inflamaţie a vaselor de sânge cu simptome precum erupţie trecătoare pe piele, puncte roşii-purpurii, febră
 • mâncărime sau înroşirea pielii
 • vezicule la nivelul buzelor, ochilor sau gurii
 • descuamarea pielii
 • febră
 • erupţie la nivelul feţei însoţită de dureri ale articulaţiilor
 • tulburări musculare
 • febră (lupus eritematos cutanat)
 • durere severă la nivelul părţii superioare a abdomenului, absenţa sau scăderea numărului diferitelor cellule din sânge
 • reacţii alergice severe
 • dificultăţi de respiraţie
 • infecţie a plămânilor, senzaţie de lipsă de aer

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Valsartan Hidroclortizida Torrent

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu utilizaţi Valsartan Hidroclortizida Torrent dacă ambalajul este deteriorat sau prezintă semne de deteriorare.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Valsartan Hidroclortizida Torrent

Substanţele active sunt valsartan şi hidroclorotiazidă.

Fiecare comprimat filmat conţine valsartan 80 mg şi hidroclorotiazidă 12,5 mg. Fiecare comprimat filmat conţine valsartan 160 mg şi hidroclorotiazidă 12,5 mg. Fiecare comprimat filmat conţine valsartan 160 mg şi hidroclorotiazidă 25 mg. iecare comprimat filmat conţine valsartan 320 mg şi hidroclorotiazidă 12,5 mg. iecare comprimat filmat conţine valsartan 320 mg şi hidroclorotiazidă 25 mg.

Celelalte componente sunt

Nucleu: Lactoză monohidrat, croscarmeloză sodică, povidonă (K-30), stearat de magneziu, talc

Film

Valsartan Hidroclortizida Torrent 80 mg/12,5 mg comprimate filmate

Hipromeloză, dioxid de titan (E 171), macrogol 400

Valsartan Hidroclortizida Torrent 160 mg/12,5 mg comprimate filmate

Hipromeloză, dioxid de titan (E 171), macrogol 400, oxid roşu de fer (E 172)

Valsartan Hidroclortizida Torrent 160 mg/25 mg comprimate filmate

Hipromeloză, dioxid de titan (E 171), macrogol 400,oxid galben de fer (E172)

Valsartan Hidroclortizida Torrent 320 mg/12,5 mg comprimate filmate

Hipromeloză, dioxid de titan (E 171), macrogol 400

Valsartan Hidroclortizida Torrent 320 mg/25 mg comprimate filmate:

Hipromeloză, dioxid de titan (E 171), macrogol 400, Oxid roşu de fer (E 172)

Cum arată Valzaar şi conţinutul ambalajului

Valsartan Hidroclortizida Torrent 80 mg/12,5 mg comprimate filmate sunt comprimate ovale, biconvexe, cu margini teşite, de culoare albă sau aproape albă, marcate cu „1071″ pe o faţă şi netede pe cealaltă faţă. Valsartan Hidroclortizida Torrent 80 mg/12,5 mg comprimate filmate sunt disponibile în blistere din OPA-Al-PVC/Al in cutie cu 28, 56, 98 comprimate filmate

Valsartan Hidroclortizida Torrent 160 mg/12,5 mg comprimate filmate sunt comprimate filmate ovale, biconvexe, cu margini teşite, de culoare roz, marcate cu „1072” pe o faţă şi netede pe cealaltă faţă.  Valsartan Hidroclortizida Torrent 160 mg/12,5 mg comprimate filmate sunt disponibile în  blistere din OPA-Al-PVC/Al in cutie cu 28, 56, 98 comprimate filmate.

Valsartan Hidroclortizida Torrent 160 mg/25 mg comprimate filmate sunt comprimate filmate ovale, biconvexe, cu margini teşite, de culoare galbenă, prevazute cu linie mediană pe ambele feţe Comprimatul poate fi divizat în două părţi egale. Valsartan Hidroclortizida Torrent 160 mg/25 mg comprimate filmate sunt disponibile în  blistere din OPA-Al-PVC/Al in cutie cu 28, 56, 98 comprimate filmate

Valsartan Hidroclortizida Torrent 320 mg/12,5 mg comprimate filmate sunt comprimate filmate ovale, biconvexe, cu margini teşite, de culoare roz, marcate cu „1074” pe o faţă şi netede pe cealaltă faţă. Comprimatul poate fi divizat în două părţi egale. Valsartan Hidroclortizida Torrent 320 mg/12,5 mg comprimate sunt disponibile în blistere din OPA-Al-PVC/Al in cutie cu 28, 56, 98 comprimate filmate.

Valsartan Hidroclortizida Torrent 320 mg/25 mg comprimate filmate sunt comprimate filmate ovale, biconvexe, cu margini teşite, de culoare albă sau aproape albă, prevazute cu linie mediană pe o faţă şi netede pe cealalta faţă. Valsartan Hidroclortizida Torrent 320 mg/25 mg comprimate filmate sunt disponibile în blistere din OPA-Al-PVC/Al in cutie cu 28, 56, 98 comprimate filmate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comecializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Torrent Pharma GmbH
Südwestpark 50, 90449 Nürnberg
Germania

Fabricantul

Heumann Pharma GmbH & Co. Generica KG,
Südwestpark 50, 90449 Nürnberg
Germania

Acest medicament este  autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Marea Britanie  Valsartan and Hydrochlorothiazide 80 mg/12.5 mg/160 mg/12.5 mg/ 160 mg/25 mg/320 mg/12.5 mg/320 mg/25 mg Film-Coated Tablets
Germania  Valsartan/Hydrochlorothiazid Heumann 80 mg/12,5 mg/160 mg/12.5 mg/ 160 mg/25 mg/320 mg/12.5 mg/320 mg/25 mg Filmtabletten
Italia  Valsartan and Hydrochlorothiazide Torrent, 80 mg/12,5 mg/160 mg/12.5 mg/ 160 mg/25 mg/320 mg/12.5 mg/320 mg/25 mg, compresse revestite  con film
Lituania  Co-Valsartan Torrent 80 mg/12,5 mg/160 mg/12.5 mg/160 mg/25 mg/320 mg/12.5 mg/320 mg/25 mg plėvele dengtos tabletės
Romania  Valsartan Hidroclortizida Torrent

Acest prospect a fost aprobat în August 2011.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica