Sildenafil Medana 25/50/100 mg, comprimate filmate

Substanță activa
Sildenafil
Clasa ATC
G04BE
Format
comprimate
Afecțiuni
impotenta
Producător
Pharmaceutical Works POLPHARMA SA
Acțiune terapeutică
inhibitor al fosfodiesterazei de tip 5 (PDE5).

Ce este Sildenafil Medana şi pentru ce se utilizează

Sildenafil Medana aparţine grupului de medicamente denumite inhibitori ai fosfodiesterazei de tip 5 (PDE5).
Sildenafil Medana este un medicament pentru bărbaţii cu disfuncţie erectilă, afecţiune cunoscută uneori sub denumirea de impotenţă. Aceasta constă în incapacitatea obţinerii sau dificultatea menţinerii erecţiei penisului, în vederea desfăşurării unei activităţi sexuale corespunzătoare.
Sildenafil Medana acţionează prin relaxarea vaselor de sânge de la nivelul penisului, favorizând circulaţia sângelui în penis, atunci când există un stimul sexual. Sildenafil Medana vă ajută să obţineţi o erecţie satisfăcătoare, numai în prezenţa stimulării sexuale. Nu trebuie să utilizaţi Sildenafil Medana dacă nu aveţi tulburări de erecţie.
Nu trebuie să utilizaţi Sildenafil Medana dacă sunteţi femeie.

Înainte să utilizaţi Sildenafil Medana

Nu utilizaţi Sildenafil Medana
 dacă utilizaţi medicamente denumite nitraţi, deoarece această asociere poate determina o scădere potenţial periculoasă a tensiunii arteriale. Informaţi medicul dacă luaţi oricare dintre aceste medicamente care sunt administrate, de obicei, pentru tratamentul anginei pectorale (“dureri în piept”). Dacă nu sunteţi sigur, întrebaţi-l pe medicul dumneavoastră sau pe farmacist
 dacă utilizaţi oricare dintre medicamentele cunoscute sub numele de donori de oxid nitric, cum este nitritul de amil, deoarece această asociere poate determina o scădere potenţial periculoasă a tensiunii arteriale. Pentru informaţii suplimentare vezi pct. “Utilizarea altor medicamente”
 dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la sildenafil sau la oricare dintre celelalte componente ale Sildenafil Medana
 dacă aveţi o afecţiune severă a inimii sau a ficatului
 dacă aţi avut recent un accident vascular cerebral sau infarct miocardic sau aveţi tensiune arterială mică
 dacă aveţi din naştere anumite boli rare de ochi (cum este retinita pigmentară)
 dacă aţi avut vreodată pierdere a vederii determinată de neuropatia optică anterioară ischemică, non-arteritică (NOAIN).

 Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Sildenafil Medana
 dacă aveţi o formă de anemie numită siclemie (o boală a globulelor roşii din sânge), leucemie (cancer al celulelor albe din sânge), mielom multiplu (cancer al măduvei osoase)
 dacă aveţi o deformare a penisului sau Boala Peyronie’s
 dacă aveţi boli de inimă. În acest caz, medicul dumneavoastră trebuie să examineze cu atenţie
dacă starea inimii dumneavoastră permite susţinerea efortului suplimentar al actului sexual
 dacă aveţi ulcer gastric activ sau tulburări de sângerare (cum este hemofilia).
 dacă aveţi boli ale rinichilor sau ale ficatului
 dacă aveţi un episod brusc de scădere sau pierdere a vederii, nu mai luaţi Sildenafil Medana şi
adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră
Nu trebuie să utilizaţi Sildenafil Medana împreună cu orice alt tratament administrat pe cale orală sau locală pentru disfuncţia erectilă.

Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Comprimatele filmate de Sildenafil Medana pot interfera cu acţiunea altor medicamente, în special cu cele utilizate pentru durerile în piept. În cazul oricăror urgenţe medicale, trebuie să informaţi orice cadru medical care vă tratează că aţi utilizat Sildenafil Medana şi când aţi utilizat. Nu utilizaţi alte medicamente în acelaşi timp cu Sildenafil Medana, decât la recomandarea medicului dumneavoastră.
Nu trebuie să luaţi Sildenafil Medana dacă utilizaţi medicamente denumite nitraţi sau donori de oxid nitric, cum este nitritul de amil, deoarece această asociere poate determina o scădere potenţial periculoasă a tensiunii arteriale. Informaţi-l întotdeauna pe medicul dumneavoastră, dacă utilizaţi oricare dintre aceste medicamente care se administrează frecvent pentru tratamentul anginei pectorale (“dureri în piept”).
Dacă utilizaţi în acelaşi timp medicamente cunoscute sub numele de inhibitori de protează,
medicamente utilizate pentru tratamentul infecţiei cu HIV, este posibil ca medicul dumneavoastră să
vă recomande să începeţi tratamentul cu cea mai mică doză de Sildenafil Medana (25 mg).
Unii pacienţi care utilizează medicamente blocante alfa-adrenergice pentru tratamentul hipertensiunii arteriale sau pentru prostată mărită, pot avea ameţeli sau stare de confuzie care pot fi determinate de o scădere a tensiunii arteriale, care apare atunci când staţi în picioare sau când vă ridicaţi în picioare prea brusc. Anumiţi pacienţi au avut aceste manifestări când au luat Sildenafil Medana în acelaşi timp cu medicamente alfa-blocante. Manifestările apar cel mai frecvent în primele 4 ore de la administrarea Sildenafil Medana. Pentru a reduce posibilitatea apariţiei acestor simptome, tratamentul cu medicamentul alfa-blocant trebuie urmat cu o doză zilnică constantă un timp înainte de a începe tratamentul cu Sildenafil Medana. Medicul vă va recomanda să începeţi tratamentul cu Sildenafil Medana cu o doză mai mică (25 mg).

Utilizarea Sildenafil Medana cu alimente şi băuturi
Sildenafil Medana poate fi administrat cu sau fără alimente. Totuşi, este posibil ca instalarea efectului să fie mai lentă dacă luaţi Sildenafil Medana în timpul unei mese consistente.
Consumul de băuturi alcoolice poate afecta temporar capacitatea de a obţine o erecţie. Pentru a
beneficia la maxim de efectele medicamentului, vă sfătuim să nu consumaţi cantităţi excesive de
băuturi alcoolice înainte de a utiliza Sildenafil Medana.
Sarcina şi alăptarea
Sildenafil Medana nu este destinat utilizarii la femei.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Sildenafil Medana poate produce ameţeli sau tulburări de vedere. Trebuie să ştiţi cum reacţionaţi la
administrarea Sildenafil Medana, înainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum să utilizaţi Sildenafil Medana

Utilizaţi întotdeauna Sildenafil Medana exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Trebuie să utilizaţi Sildenafil Medana cu aproximativ o oră înainte de momentul în care intenţionaţi să aveţi o relaţie sexuală. Înghiţiţi comprimatul în întregime, cu un pahar de apă.
Doză
Doza uzuală pentru începerea tratamentului este de 50 mg. Nu trebuie să utilizaţi Sildenafil Medana mai mult de o dată pe zi.
Sildenafil Medana vă ajută să obţineţi erecţia doar dacă sunteţi stimulat sexual. Timpul necesar pentru ca Sildenafil Medana să acţioneze diferă de la persoană la persoană, dar în mod obişnuit este între o jumătate de oră şi o oră. Dacă utilizaţi Sildenafil Medana în timpul unei mese consistente, veţi constata că Sildenafil Medana acţionează mai lent.
Dacă Sildenafil Medana nu vă ajută să obţineţi erecţia sau erecţia dumneavoastră nu durează suficient pentru finalizarea actului sexual, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.
Pacienţi cu afecţiuni renale sau hepatice
Trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră dacă suferiţi de afecţiuni ale rinichilor sau ficatului. Medicul dumneavoastră vă poate stabili o doză mai mică.
Sildenafil Medana nu trebuie administrat copiilor sau adolescenţilor cu vârsta sub 18 ani.
Dacă utilizaţ mai mult decât trebuie din Sildenafil Medana
Puteţi avea o creştere a severităţii şi frecvenţei reacţiilor adverse. Dozele mai mari de 100 mg nu duc la creşterea eficacităţii acestui medicament. Nu trebuie să utilizaţi mai multe comprimate decât v-a recomandat medicul dumneavoastră.
Dacă aţi utilizat mai multe comprimate decât trebuia, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Sildenafil Medana poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
În general, reacţiile adverse raportate în asociere cu utilizarea Sildenafil Medana sunt uşoare până la moderate şi au o durată scurtă.
Dacă aveţi dureri în piept în timpul sau după activitatea sexuală:
– Staţi în culcat, cu capul sprijinit pe mai multe perne şi încercaţi să vă relaxaţi.
– Nu utilizaţi nitraţi pentru tratamentul durerii în piept.
– Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.
Toate medicamentele, inclusiv Sildenafil Medana pot determina reacţii alergice. Trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră dacă aveţi oricare dintre următoarele simptome după ce aţi luat Sildenafil Medana: respiraţie şuierătoare bruscă, dificultăţi la respiraţie sau ameţeli, umflare a pleoapelor, feţei, buzelor sau gâtului.
După utilizarea de Sildenafil Medana au fost raportate erecţii prelungite, uneori dureroase. Dacă aveţi o erecţie care durează mai mult de 4 ore, trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră.
Dacă prezentaţi brusc scădere sau pierdere a vederii, nu mai luaţi Sildenafil Medana şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.
O reacţie adversă foarte frecventă (poate să apară la 1 din 10 pacienţi) este durerea de cap.
Reacţiile adverse frecvente (pot să apară la 1 până la 10 pacienţi din 100) includ: înroşire a feţei, indigestie, tulburări de vedere (inclusiv senzaţia de accentuare a culorilor, sensibilitate la lumină,
vedere înceţoşată sau reducere a acuităţii vizuale), nas înfundat şi ameţeli.
Reacţiile adverse mai puţin frecvente (pot să apară la 1 până la 10 pacienţi din 1000) includ: vărsături,
erupţii trecătoare pe piele, sângerări în partea din spate a ochilor, iritaţie a ochilor, înroşire a ochilor/ochi roşii, dureri de ochi, vedere dublă, senzaţii anormale în ochi, bătăi neregulate sau rapide ale inimii, dureri musculare, senzaţie de somnolenţă, reducere a sensibilităţii tactile, vertij, zgomote în urechi, greaţă, senzaţie de gură uscată, dureri în piept şi senzaţie de oboseală.
Reacţiile adverse rare (pot să apară la 1 până la 10 pacienţi din 10000) includ: tensiune arterială mare, tensiune arterială mică, leşin, accident vascular cerebral, sângerări din nas, scădere sau pierdere bruscă a auzului.
În plus, după punerea pe piaţă a medicamentului s-au raportat următoarele reacţii adverse: bătăi puternice ale inimii, dureri în piept, moarte subită, infarct miocardic sau reducere temporară a circulaţiei sângelui în unele zone ale creierului. Majoritatea, dar nu toţi bărbaţii la care au apărut aceste reacţii, sufereau de probleme ale inimii înainte de a lua medicamentul. Nu a fost posibil să se determine
dacă aceste evenimente au fost legate direct de utilizarea Sildenafil Medana. De asemenea, au fost raportate cazuri de convulsii sau crize convulsive.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Sildenafil Medana

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Sildenafil Medana 25 mg: a se păstra la temperaturi sub 30°C. Sildenafil Medana 50 mg/Sildenafil Medana 100 mg: acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.
Nu utilizaţi Sildenafil Medana după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP:. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Sildenafil Medana

– Substanţa activă este sildenafilul. Fiecare comprimat filmat conţine sildenafil 25 mg, 50 mg sau 100 mg (sub formă de citrat).
– Celelalte componente sunt:
Nucleul comprimatului: manitol (E421), crospovidonă (tip A), povidonă (K30), dioxid de siliciu coloidal anhidru, amidon de porumb, stearat de magneziu, laurilsulfat de sodiu.
Filmul comprimatului: hipromeloză (vâscozitate 15 mPa.s), macrogol 6000, dioxid de titan (E171), talc, indigotină (E132).


Cum arată Sildenafil Medana şi conţinutul ambalajului
Sildenafil Medana 25 mg: sunt comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare albastră, cu diametrul de 6 mm.
Sildenafil Medana 50 mg: sunt comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare albastră, cu diametrul de 8 mm.
Sildenafil Medana 100 mg: sunt comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare albastră, cu diametrul de 10 mm.
O cutie conţine 1 sau 4 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being