SILDENAFIL LABORMED 25/50/100 mg comprimate masticabile

Producător: Labormed Pharma S.A.
Substanță activa
Sildenafil
Clasa ATC
G04BE
Format
comprimate
Afecțiuni
inhibitor al fosfodiesterazei tip 5 (PDE5)
Producător
Genepharm S.A., Cemelog BRS Ltd, Pharmadox Healthcare Ltd.
Acțiune terapeutică
impotenta

Ce este Sildenafil Labormed şi pentru ce se utilizează

Sildenafilul face parte din grupa medicamentelor numită inhibitori ai fosfodiesterazei tip 5 (PDE5). El acţionează prin relaxarea pereţilor vaselor de sânge din penis, lucru ce permite creşterea fluxului de sânge la nivelul penisului în prezenţa unei excitări sexuale. Sildenafil Labormed vă va ajuta să aveţi o erecţie în prezenţa unei stimulări sexuale. Nu trebuie să luaţi Sildenafil Labormed dacă nu aveţi disfuncţie erectilă. Nu trebuie să folosiţi Sildenafil Labormed dacă sunteţi femeie.
Sildenafil Labormed se foloseşte pentru tratamentul bărbaţilor cu disfuncţie erectilă, uneori cunoscută sub denumirea de impotenţă. Acest lucru se întâmplă în momentul când un bărbat nu poate sau poate cu dificultate să susţină erecţia penisului în cadrul activităţii sexuale.
Dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Sildenafil Labormed

Nu luaţi Sildenafil Labormed:
– dacă luaţi medicamente numite nitraţi, deoarece utilizarea concomitentă a acestor medicamente poate detemina o scădere periculoasă a presiunii sângelui. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi unul din aceste medicamente care adeseori sunt administrate pentru ameliorarea anginei pectorale (sau „durere în piept”). Dacă nu sunteţi sigur întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.
– dacă folosiţi medicamente cunoscute ca donori de oxid nitric, cum este nitritul de amil, deoarece această combinaţie poate duce la o scădere periculoasă a tensiunii arteriale;
– dacă sunteţi alergic la sildenafil sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);
– dacă aveţi probleme severe la inimă sau ficat;
– dacă aţi avut recent un accident cerebrovascular sau un infarct miocardic, sau dacă aveţi tensiunea arterială scăzută;
– dacă aveţi unele probleme ereditare rare la nivelul ochilor (cum este retinita pigmentară);
– dacă aţi avut vreodată probleme de pierdere a vederii din cauza neuropatiei oculare ischemice anterioare non-arteritice (NOIAN).

Atenţionări şi precauţii
Înainte să luaţi Sildenafil Labormed spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului :
– dacă aveţi siclemie (o anomalie a celulelor roşii din sânge), leucemie (cancer al celulelor
din sânge), mielom multiplu (cancer al măduvei osoase);
– dacă aveţi o deformare a penisului sau Boala Peyronie;
– dacă aveţi probleme cu inima. În acest caz medicul dumneavoastră trebuie să examineze atent dacă
inima dumneavoastră poate suporta efortul suplimentar necesar actului sexual;
– dacă aveţi ulcer al stomacului, sau probleme de sângerare (cum este hemofilia);
– dacă prezentaţi o scădere bruscă a acuităţii vizuale, întrerupeţi administrarea de Sildenafil
Labormed şi contactaţi imediat medicul dumneavoastră.
Nu trebuie să folosiţi Sildenafil Labormed împreună cu alte tratamente orale sau locale pentru disfuncţia erectilă.
Copii şi adolescenţi
Atenţionări speciale pentru copii şi adolescenţi
Sildenafil Labormed nu trebuie administrat la persoane cu vârsta sub 18 ani.
Precauţii speciale pentru pacienţi cu probleme renale sau hepatice
Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi boli ale rinichilor sau ficatului. Medicul dumneavoastră poate decide administrarea unei doze mai scăzute.

Sildenafil Labormed împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.
Sildenafil Labormed comprimate masticabile interacţionează cu unele medicamente, mai ales acelea utilizate pentru tratamentul durerilor în piept. În cazul unei situaţii de urgenţă trebuie să spuneţi oricărui personal medical care vă tratează că aţi luat Sildenafil Labormed şi când aţi luat. Nu luaţi alte medicamente concomitent cu Sildenafil Labormed decât în situaţia în care medicul dumneavoastră v-a spus că o puteţi face.
Nu trebuie să luaţi Sildenafil Labormed dacă luaţi medicamente numite nitraţi, deoarece combinaţia dintre acestea poate determina o scădere potenţial periculoasă a tensiunii arteriale. Spuneţi întotdeauna medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi oricare din aceste medicamente care sunt utilizate în general pentru tratarea anginei pectorale (sau „durerii în piept”).
Nu trebuie să luaţi Sildenafil Labormed concomitent cu oricare din medicamentele cunoscute ca donori de oxid nitric cum este nitritul de amil deoarece această combinaţie poate determina o scădere periculoasă a tensiunii arteriale.
Medicul dumneavoastră va începe tratamentul cu Sildenafil Labormed cu doza cea mai mică (25 mg) în cazul în care sunteţi sub tratament cu medicamente cunoscute ca inhibitori de protează, utilizate pentru tratamentul infecţiei cu HIV.
Unii pacienţi care sunt sub tratament cu alfa-blocanţi pentru tensiune arterială mare sau afecţiune a prostatei pot prezenta ameţeli sau stări confuzionale uşoare,cauzate de scăderea tensiunii arteriale la
schimbarea bruscă din poziţia şezând sau orizontală. Unii pacienţi au prezentat aceste simptome după ce au luat Sildenafil Labormed şi alfa-blocanţi. Acest lucru este posibil mai ales în primele 4 ore după administrarea de Sildenafil Labormed. Pentru a reduce probabilitatea apariţiei acestor simptome, alfa-blocantul trebuie administrat regulat înainte de a începe să luaţi Sildenafil Labormed. Medicul dumneavoastră poate iniţia tratamentul cu o doză mai mică de Sildenafil Labormed (25 mg).

Sildenafil Labormed împreună cu alimente, băuturi şi alcool etilic
Sildenafil Labormed poate fi luat cu sau fără alimente. Totuşi, veţi constata că efectul Sildenafil Labormed se va instala cu întârziere în cazul unei mese consistente.
Consumul de băuturi alcoolice poate influenţa temporar abilitatea de a avea o erecţie. Pentru beneficii maxime ale medicamentului se recomandă să nu consumaţi cantităţi excesive de alcool înainte de a lua Sildenafil Labormed.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea
Sildenafil Labormed nu este recomandat pentru administrare femeilor.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Sildenafil Labormed poate provoca ameţeli şi tulburări de vedere. Trebuie să conştientizaţi cum reacţionaţi la Sildenafil Labormed înainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Sildenafil Labormed comprimate masticabile conţine aspartam, care este o sursă de fenilalanină. Dacă suferiţi de fenilcetonurie (o afecţiune ereditară rară a metabolismului) trebuie să ţineţi cont de acest lucru.
Sildenafil Labormed comprimate masticabile conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să luaţi Sildenafil Labormed

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doza iniţială uzuală este de 50 mg.
Nu trebuie să luaţi Sildenafil Labormed mai mult decât o dată pe zi.
Trebuie să luaţi Sildenafil Labormed cu o oră înainte de actul sexual. Comprimatul trebuie mestecat întreg.
Dacă aveţi impresia că efectul Sildenafil Labormed este prea puternic sau prea slab, spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Sildenafil Labormed vă va ajuta să aveţi o erecţie în contextul unei stimulări sexuale. Timpul necesar pentru efectul Sildenafil Labormed variază de la persoană la persoană, dar în mod normal este cuprins între o jumătate de oră şi o oră. Acţiunea Sildenafil Labormed se va instala mai greu dacă îl veţi lua după masă.
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă Sildenafil Labormed nu vă ajută să aveţi o erecţie sau dacă aceasta nu este suficientă pentru finalizarea actului sexual.

Dacă utilizaţi mai mult din Sildenafil Labormed decât trebuie
Puteţi să prezentaţi o creştere a incidenţei sau gravităţii reacţiilor adverse. Eficacitatea nu creşte la doze mai mari de 100 mg.
Nu trebuie să utilizaţi mai multe comprimate decât v-au fost recomandate de către medicul dumneavoastră. Dacă luaţi mai multe comprimate decât v-au fost prescrise adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse raportate în legătură cu utilizarea Sildenafil Labormed sunt în general uşoare până la moderate şi cu o durată scurtă.
Dacă aveţi dureri în piept în timpul sau după actul sexual:
– staţi în poziţie semi-şezândă şi încercaţi să vă relaxaţi.
– Nu utilizaţi nitraţi pentru tratamentul durerilor în piept.
– Contactaţi imediat medicul dumneavoastră.

Toate medicamentele inclusiv Sildenafil Labormed pot determina reacţii alergice. Trebuie să contactaţi imediat medicul dumneavoastră dacă prezentaţi una din următoarele reacţii adverse după administrarea de Sildenafil Labormed: respiraţie accelerată, dificultate în respiraţie sau ameţeli, umflare a pleoapelor, a feţei, a buzelor sau a gâtului.
După aministrarea de Sildenafil Labormed a fost raportată erecţie prelungită, uneori dureroasă. Dacă aveţi o erecţie care durează mai mult de patru ore trebuie să contactaţi imediat medicul dumneavoastră.
Întrerupeţi imediat administrarea Sildenafil Labormed şi contactaţi medicul dumneavoastră dacă
prezentaţi o scădere sau pierdere bruscă a vederii.

O reacţie adversă foarte frecventă (poate afecta mai mult de 1 persoană din 10) este durerea de cap.
Reacţiile adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane) includ: înroşire a feţei, indigestie, efecte asupra vederii (incluzând probleme de distingere a culorilor, sensibilitate la lumină, vedere înceţoşată sau reducere a acuităţii vizuale), nas înfundat şi ameţeli.
Reacţiile adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane) includ: vărsături, erupţie trecătoare pe piele, sângerări la nivelul fundului de ochi, ochi iritaţi, ochi congestionaţi/ochi roşii, durere la nivelul ochilor, vedere dublă, senzaţii anormale în ochi, bătăi neregulate sau accelerate ale inimii, stare de somnolenţă, reducere a simţului tactil, senzaţie de învârtire, zgomote în urechi, greaţă, gură uscată, dureri în piept şi stare de oboseală.
Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane) includ: tensiune arterială mare, scădere a tensiunii arteriale, stare de leşin, accident vascular cerebral, sângerări din nas şi scădere sau pierdere bruscă a auzului.
Reacţiile adverse raportate după punerea pe piaţă includ: bătăi puternice ale inimii, dureri în piept, moarte subită, infarct miocardic sau scădere temporară a fluxului de sânge la nivelul creierului. Majoritatea, dar nu toţi bărbaţii la care au fost semnalate aceste reacţii adverse au prezentat probleme la nivelul inimii anterior administrării medicamentului. Este imposibil de determinat dacă aceste evenimente au fost legate direct de sildenafil. Au fost raportate de asemenea cazuri de apariţie a convulsiilor sau crize convulsive şi reacţii grave la nivelul pielii caracterizate prin erupţie trecătoare, pustule, descuamare a pielii şi durere, situaţii care au necesitat asistenţă medicală imediată.
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

Cum se păstrează Sildenafil Labormed

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe blister, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Sildenafil Labormed
– Substanţa activă este sildenafilul. Fiecare comprimat masticabil conţine sildenafil 25 mg, 50 mg sau 100 mg.
– Celelalte componente sunt: polacrilin potasic, dioxid de siliciu coloidal anhidru, lactoză monohidrat, povidonă K-30, aspartam (E951), croscarmeloză sodică, aromă de mentă, stearat de magneziu, hidroxid de potasiu (pentru ajustarea pH-ului) sau acid clorhidric (pentru ajustarea pH-ului).
Cum arată Sildenafil Labormed şi conţinutul ambalajului
Sildenafil Labormed 25 mg: comprimate masticabile triunghiulare, biconvexe, de culoare albă, marcate cu „25” pe una din feţe. Sildenafil Labormed 50 mg:comprimate masticabile triunghiulare, biconvexe, de culoare albă, marcate cu „50” pe una din feţe. Sildenafil Labormed 100 mg:comprimate masticabile triunghiulare, biconvexe, de culoare albă, marcate cu „100” pe una din feţe.
Cutie de carton cu blistere conţinând 2, 4, 8 sau 12 comprimate masticabile.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.
 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica