Candida si vaginita in sarcina
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Da, eu va recomand sa luati doar un antimicotic pentru moment si sa repetati analiza cand... citește

Cele mai

Caută în:

PRESTPRIL 4 mg comprimate

Companie: S.C. Labormed Pharma S.A.
Cuprins
Ce este Prestpril şi pentru ce se utilizează
Înainte să utilizaţi Prestpril
Cum să utilizaţi Prestpril
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Prestpril
Informaţii suplimentare
sus

Ce este Prestpril şi pentru ce se utilizează

Prestpril aparţine unui grup de medicamente denumite „inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei". Aceasta acţionează la nivelul vaselor de sânge, ducând la lărgirea acestora, permiţând inimii să pompeze mai uşor către organism.

Prestpril este indicat pentru:

•  tratamentul tensiunii arteriale crescute (hipertensiune arterială)

•   tratamentul insuficienţei cardiace - o boală în care inima este incapabilă să pompeze suficient sânge pentru nevoile organismului

•   reducerea riscului de apariţie a evenimentelor cardiace precum infarct miocardic, la pacienţii cu boală coronariană stabilă (o boală în care aportul de sânge la inimă este redus sau blocat) şi care au avut anterior infarct miocardic şi/sau operaţie de îmbunătăţire a aportului de sânge la inimă prin lărgirea vaselor de sânge de la acest nivel.

sus

Înainte să utilizaţi Prestpril

 Nu utilizaţi Prestpril

•   dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la perindopril sau la oricare dintre celelalte componente ale Prestpril sau la oricare alt inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei;

•   dacă aţi avut simptome precum: respiraţie şuierătoare, umflarea feţei, limbii şi gâtului, senzaţie intensă de mâncărime, erupţii cutanate, leşin sau ameţeală în cazul tratamentului anterior cu inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei sau aţi avut aceste simptome în orice alte circumstanţe (această afecţiune se numeşte angioedem);

•   dacă aveţi o tendinţă ereditară de umflare a ţesuturilor sau umflare a ţesuturilor de cauză necunoscută (engioedem ereditar sau idiopatic);

•  în cazul în care aveţi mai mult de trei luni de sarcină. (Este bine să evitaţi Prestpril şi în perioada de început a sarcinii - vezi pct. „Sarcina").

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Prestpril

Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a lua Prestpril dacă:

•          aveţi stenoză aortică (îngustarea vasului principal de sânge care pleacă de la inimă) sau cardiomiopatie hipertrofică (afectarea muşchiului inimii) sau stenoza arterei renale (îngustarea arterei care irigă cu sânge rinichiul);

•          aveţi orice altă problemă la nivelul inimii;

•          aveţi probleme la nivelul ficatului;

•          aveţi probleme la nivelul rinichilor sau sunteţi supus dializei;

•          suferiţi de o boală de colagen (afectarea ţesutului conjunctiv) cum ar fi lupus eritematos sistemic sau sclerodermie;

•          aveţi diabet;

•          urmaţi o dietă strictă fără sare sau utilizaţi înlocuitori de sare care conţin potasiu;

•          veţi fi supus unei anestezii şi/sau unei intervenţii chirurgicale importante;

•          veţi fi supus aferezei LDL (ce presupune înlăturarea colesterolului din sânge cu ajutorul unui aparat);

•          veţi fi supus unui tratament de desensibilizare pentru a reduce efectele alergiei la înţepăturile de albine sau viespe;

•          aţi suferit recent de diaree sau vărsături.

Trebuie să anunţaţi medicul în cazul în care credeţi că sunteţi gravidă (sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă). Prestpril nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie utilizat dacă aveţi mai mult de trei luni de sarcină, deoarece poate produce grave prejudicii copilului dumneavoastră dacă este utilizat în această etapă (vezi pct. „Sarcina").

Utilizarea altor medicamente

Tratamentul cu Prestpril poate fi afectat de următoarele medicamente:

•          alte medicamente pentru tensiune arterială crescută, incluzând diuretice (medicamente care cresc cantitatea de urină produsă de către rinichi);

•          diuretice care economisesc potasiu (spironolactona, triamterenul), suplimentele de potasiu sau substituenţii de sare care conţin potasiu;

•          litiu pentru tratamentul maniei sau depresiei;

•          medicamente antiinflamatoare nesteroidine (de exemplu ibuprofenul) folosit pentru ameliorarea durerii sau doze mari de aspirină;

•          medicamente folosite în tratamentul diabetului (precum insulina);

•          medicamente folosite în tratamentul tulburărilor mintale precum depresia, anxietatea, schizofrenia etc (de exemplu antidepresantele triciclice, antipsihoticele);

•          imunosupresoare (medicamente care reduc mecanismul de apărare al organismului) folosite în tratamentul bolilor autoimune sau după transplant (de exemplu ciclosporina);

•          allopurinolul (pentru tratamentul gutei);

•          procainamida (pentru tratamentul bătăilor neregulate ale inimii);

•          vasodilatatoare incluzând nitraţii (produse care determină lărgirea vaselor de sânge);

•          heparina (medicamente folosite în subţierea sângelui);

•          medicamente folosite în tratamentul tensiunii scăzute a sângelui, şoc sau astm (de exemplu epinefrina, noradrenalina sau adrenalina).

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Utilizarea Prestpril împreună cu alimente şi băuturi

Se recomandă administrarea Prestpril înainte de mese, cu o cantitate suficientă de lichid (de exemplu un pahar de apă) pentru a reduce influenţa alimentelor asupra felului în care medicamentul acţionează. Suplimenţii alimentari care conţin aditivi sau substituenţii de sare nu trebuie folosiţi în cazul în care luaţi Prestpril. Valoarea serică a potasiului poate să crească prea mult. De asemenea cantităţile mari în dietă de sare de bucătărie (NaCl) poate reduce efectul antihipertensiv al 2 mg de perindopril.

Sarcina şi alăptarea

Sarcina

Trebuie să anunţaţi medicul în cazul în care credeţi că sunteţi gravidă (sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă). În mod normal, medicul dumneavoastră vă va sfătui să nu mai utilizaţi Prestpril înainte de a rămâne gravidă sau de îndată ce aţi aflat că sunteţi gravidă şi vă va recomanda un alt medicament în loc de Prestpril. Prestpril nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie utilizat în sarcina mai mare de trei luni, deoarece acesta poate produce grave prejudicii copilului dumneavoastră dacă este utilizat după cea de-a treia lună de sarcină.

Alăptarea

Informaţi-vă medicul dacă alăptaţi sau intenţionaţi să începeţi alăptarea. Prestpril nu este recomandat mamelor care alăptează iar medicul dumneavoastră trebuie să vă aleagă un alt tratament în cazul în care doriţi să alăptaţi, mai ales dacă este vorba despre un copil nou-născut sau născut prematur.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Utilizarea Prestpril nu afectează capacitatea de a conduce vehiculelor şi folosirea utilajelor. Totuşi la unii pacienţi poate să apară ameţeală şi oboseală, datorită scăderii tensiunii arteriale. Dacă observaţi apariţia acestor simptome, abilitatea dumneavoastră de a conduce sau de a folosi utilaje poate fi afectată.

Informaţii importante privind unele componente ale Prestpril

Prestpril conţine lactoză anhidră. Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la anumite glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

sus

Cum să utilizaţi Prestpril

Utilizaţi întotdeauna Prestpril exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Comprimatele trebuie luate cu un pahar de apă, de preferat în acelaşi moment al zilei, dimineaţa înainte de micul dejun.

Dozele uzuale sunt următoarele:

Tensiune arterială crescută (hipertensiune arterială): doza uzuală iniţială şi de întreţinere este de 4 mg perindopril (1 comprimat Prestpril 4 mg) o dată pe zi. Dacă este necesar, după o lună, doza poate fi crescută la 8 mg perindopril (1 comprimat Prestpril 8 mg sau 2 comprimate Prestpril 4 mg) o dată pe zi. Doza maximă recomandată pentru hipertensiune este 8 mg perindopril (1 comprimat Prestpril 8 mg sau 2 comprimate Prestpril 4 mg) pe zi.

Daca aveţi 65 de ani sau mai mult, doza uzuală iniţială este de 2 mg perindopril (1/2 comprimat Prestpril 4 mg) o dată pe zi. După o lună, doza poate fi crescută la 4 mg perindopril (1 comprimat Prestpril 4 mg) o dată pe zi şi dacă este necesar la 8 mg perindopril (1 comprimat Prestpril 8 mg sau 2 comprimate Prestpril 4 mg) o dată pe zi.

Insuficienţa cardiacă: doza uzuală iniţială este de 2 mg perindopril (1/2 comprimat Prestpril 4 mg) o dată pe zi. După două săptămâni, doza poate fi crescută la 4 mg (1 comprimat Prestpril 4 mg) o dată pe zi, care este doza maximă recomandată pentru insuficienţa cardiacă.

Boala coronariană stabilă: doza uzuală de iniţiere este de 4 mg perindopril (1 comprimat Prestpril 4 mg) o dată pe zi. După două săptămâni, doza poate fi crescuta la 8 mg perindopril (1 comprimat Prestpril 8 mg sau 2 comprimate Prestpril 4 mg) o dată pe zi, care este doza maximă recomandată în această indicaţie.

Vârstnici

Dacă aveţi 65 de ani sau mai mult, doza uzuală de iniţială este de 2 mg perindopril (1/2 comprimat Prestpril 4 mg) o dată pe zi. După o săptămână doza poate fi crescută la 4 mg perindopril (1 comprimat Prestpril 4 mg) o dată pe zi şi după o altă săptămână doza poate fi crescută la 8 mg perindopril (1 comprimat Prestpril 8 mg sau 2 comprimate Prestpril 4 mg) o dată pe zi.

Copii

Nu se recomandă utilizarea Prestpril la copii.

Afectare renală

Prestpril trebuie administrată cu precauţie. Urmaţi întotdeauna indicaţiile medicului.

Afectare hepatică

Nu este necesară modificarea dozelor în cazul afectării funcţiei hepatice.

Dacă aţi utilizat mai mult Prestpril decât trebuie

Dacă din greşeală utilizaţi prea multe comprimate, pot apărea următoarele simptome: tensiune arterială scăzută care vă poate face să va simţiţi ameţit sau să aveţi senzaţia de leşin. Dacă se întâmplă acest lucru, încercaţi să vă întindeţi şi să staţi cu picioarele mai ridicate.

Mergeţi la cel mai apropiat spital, unitatea de primiri urgenţe sau spuneţi imediat medicului dumneavoastră.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Prestpril

Dacă uitaţi să luaţi doza, nu mai trebuie să luaţi doza uitată, ci să luaţi următoarea doză la ora dumneavoastră obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Prestpril

Tratamentul trebuie întrerupt sau schimbat numai la indicaţiile medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Prestpril poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse se clasifică în funcţie de frecvenţă după cum urmează:

Foarte frecvente: care afectează mai mult de 1 pacient din 10.

Frecvente: care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi.

Mai puţin frecvente: care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi.

Rare: care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi.

Foarte rare: care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi.

Cu frecvenţă necunoscută: care nu poate fi estimată din datele disponibile.

•         Frecvente: dureri de cap, ameţeală, vertij, parestezie (senzaţie de înţepături şi furnicături), tulburări de vedere, tinitus (senzaţia de zgomote în urechi), senzaţia de leşin datorită tensiunii arteriale scăzute, tuse, scurtarea respiraţiei, tulburări gastrointestinale (greaţă, vărsături, dureri abdominale, tulburări de gust, dispepsie sau tulburări ale digestiei, diaree, contipaţie), reacţie alergică (cum ar fi erupţii la nivelul pielii, senzaţie de mâncărime), crampe musculare, senzaţie de oboseală.

•         Mai puţin frecvente: tulburări ale dispoziţiei, tulburări ale somnului, bronhospasm (respiraţie şuierătoare şi scurtarea respiraţiei), gură uscată, angioedem (umflarea feţei, buzelor, limbii sau gâtului, dificultăţi la respirat), probleme la nivelul rinichilor, impotenţă, transpiraţii

•         Foarte rare: confuzie, tulburări cardiovasculare (bătăi neregulate ale inimii, angină pectorală, infarct miocardic sau accident vascular cerebral), pneumonie eozinofilică (un tip rar de pneumonie), rinită (înfundarea nasului sau curgerea nasului), eritem polimorf, modificări la nivelul sângelui, afectarea pancreasului sau a ficatului.

Dacă observaţi vreuna din reacţiile următoarele simptome, încetaţi imediat administrarea medicamentului şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră: umflarea feţei, buzelor, gurii, limbii sau gâtului, dificultăţi la respiraţie, ameţeală severă sau leşin, bătăi rapide sau neregulate ale inimii.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Cum se păstrează Prestpril

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Prestpril după data de expirare înscrisă pe cutie

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

 Ce conţine Prestpril

-                      Substanţa activă este perindopril terţ-butilamina. Fiecare comprimat conţine sare de perindopril terţ- butilamină 4 mg, echivalent cu 3,546 mg perindopril ca sare sodică.

-                Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină, stearat de magneziu, lactoză anhidră, amidon de porumb, talc.

Cum arată Prestpril şi conţinutul ambalajului

Comprimate alungite, de culoare albă până la alb-crem, cu linie mediană pe ambele feţe, cu dimensiuni 7,9­8,3 mm x2,6-3,4 mm.

Comprimatul poate fi divizat în două părţi egale. Cutie cu 2 blistere din Al/Al a câte 10 comprimate. Cutie cu 3 blistere din Al/Al a câte 10 comprimate. Cutie cu 5 blistere din Al/Al a câte 10 comprimate. Cutie cu 6 blistere din Al/Al a câte 10 comprimate. Cutie cu 9 blistere din Al/Al a câte 10 comprimate. Cutie cu 10 blistere din Al/Al a câte 10 comprimate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

S.C. Labormed Pharma S.A. Bd. Theodor Pallady nr. 44B sector 3, Bucureşti, România

Fabricanţii

WEIMER PHARMA GmbH Im Steingerüst 30, 76437 Rastatt, Germania

GALEX d.d.

Tisinska ulica 29g, 9000 Murska Sobota, Slovenia

Acest prospect a fost aprobat în August 2011.

AUTORIZAŢIE DE PUNERE PE PIAŢĂ NR 3665/2011/01-02-03-04-05-06

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Gemeni Gemeni 22 mai - 21 iunie

În luna mai veţi avea o stare de spirit destul de echilibrată şi nu veţi accepta ca nicio problemă să vă afecteze dispoziţia pozitivă pe care o aveţi. Natura acestei luni este una de introvertire...citește mai departe

×

Zf.ro
Este oficial: Cum puteţi lua 10.000 de euro de la stat pentru a vă schimba maşina. Mii de şoferi se pregătesc să depună actele. Ce trebuie să faceţi pentru a primi banii Este oficial: Cum puteţi lua 10.000 de...
Începe URGIA. Cod de ploi torenţiale şi...
Ce se întâmplă cu magazinele Profi în...
BusinessMagazin.ro
S-a terminat: Avertismentul APOCALPTIC s-a confirmat. Fenomenul extrem care deja a început şi are loc de 1.000 de ori mai rapid decât ar trebui S-a terminat: Avertismentul APOCALPTIC s-a...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem...
Mediafax.ro
E OFICIAL: Ce se întâmplă cu Radu Mazăre. Autorităţile din România, surprinse de mişcara DECISIVĂ făcută de fostul primar E OFICIAL: Ce se întâmplă cu Radu Mazăre....
„Vestul sălbatic digital”. Instrumente...
De ce ar trebui să mâncăm ce creşte...
Gandul.info
Un elev de liceu a văzut două profesoare tinere care stăteau de vorbă. A mers la ele sub pretextul că le întreabă ceva despre şcoală, iar ce a urmat e SCANDALOS. Adolescentul, prins accidental de poliţie/ Cadrele didactice sunt ŞOCATE Un elev de liceu a văzut două profesoare...
Noi detalii în cazul celor doi soţi care...
Şi-a cumpărat un Audi R8 de 130.000 de...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ProSport.ro
BREAKING NEWS: Cumplit! Cea mai cunoscută prezentatoare TV a fost diagnosticată cu cancer! Vestea-şoc anunţată în miez de noapte BREAKING NEWS: Cumplit! Cea mai cunoscută...
BREAKING NEWS: Clipe de groază pentru această...
Fiul marelui Gică Hagi, luat prin surprindere!...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
Telefoanele HUAWEI nu vor mai folosi ANDROID. Donald Trump a dat lovitura FATALĂ companiei Telefoanele HUAWEI nu vor mai folosi ANDROID....
Lilium Jet, primul vehicul de zbor pentru...
A fost LANSAT telefonul cu cea mai performantă...
ProMotor.ro
Un şofer a claxonat o fată care traversa pe trecere. Imediat, POLIŢIA L-A FĂCUT SĂ REGRETE GESTUL! Un şofer a claxonat o fată care traversa...
VIDEO - Ai văzut vreodată un IMPACT LA...
VIDEO - ACCIDENT RAR în Bucureşti. Şoferul...
Descopera.ro
O BIZARERIE mai mare nici că se putea. Ce a PROIECTAT CIA întrece orice imaginaţie. Specialiştii au lucrat ani de zile în mare secret la ea. „Atunci când EXPLODEAZĂ aruncă...” O BIZARERIE mai mare nici că se putea....
Tratamentul TERIFIANT folosit de cel mai...
PROBLEMA sexuală majoră pe care o au din...
ULTIMA ORĂ
Mazăre, prima reacţie după ce a fost prins. Fostul primar vorbeşte despre viaţa pe care a dus-o în Africa. „O să supravieţuiesc în puşcăriile din România”

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.