PIRACETAM LPH 400 mg, comprimate filmate

Producător: SC. LABORMED PHARMA S.A.
Substanță activa
piracetam
Clasa ATC
N06BX03
Format
comprimate filmate
Afecțiuni
deficite cognitive şi neurosenzoriale, vertij, dislexie, mioclonii
Producător
SC. LABORMED PHARMA S.A.
Acțiune terapeutică
tratează deficitele cognitive şi neurosenzoriale cronice la vârstnici, simptomele vertijului, tratment adjutant in dislexie la copii, tratează mioclonii de origine corticala

Ce este PIRACETAM LPH® şi pentru ce se utilizează

Compoziţie

Un comprimat filmat conţine piracetam 400 mg şi excipienţi: nucleu: celuloză microcristalină dioxid de siliciu coloidal, polivinilpirolidonă, dioxid de siliciu coloidal, ulei hidrogenat din seminţe de bumbac, stearat de magneziu film : Opadry® II 85F18378 White, Opaglos® 6000.

Grupa farmacoterapeutică: alte psihostimulante şi nootrope

Indicaţii terapeutice

-medicaţie adjuvantă în deficitele cognitive şi neurosenzoriale cronice la vârstnici, cu excepţia bolii Alzheimer şi a altor demenţe;

– tratamentul simptomatic al vertijului;

-tratament adjuvant în dislexie, la copii cu greutate mai mare de 30 kg (începând cu vârsta de 9 ani);

-mioclonii de origine corticală indiferent de etiologie.

Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi PIRACETAM LPH®

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la piracetam, la alti derivati de pirolidonă sau la oricare dintre excipienţii produsului;

Insuficienţă renală severă (Cl creatininei< 20 ml/min); Hemoragie cerebrală.

 

Precauţii

În caz de insuficienţă renală uşoară sau moderată dozele de piracetam trebuie scăzute şi/ sau administrate la intervale de timp mai mari.

 

Interacţiuni

Nu se cunosc.

 

Atentionări speciale

Medicamentul trebuie administrat cu prudenţă la bolnavii cu tulburări ale hemostazei, intervenţii chirurgicale majore, hemoragii severe.

La bolnavii cu mioclonii tratamentul nu trebuie întrerupt brusc deoarece poate declanşa mioclonii sau convulsii generalizate.

 

Sarcina si alăptarea

Studii experimentale la animale nu au evidenţiat efecte teratogene. Deoarece riscul la om nu este cunoscut, nu se recomandă utilizarea produsului în timpul sarcinii şi alăptării Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Prin reacţiile adverse pe care le produce piracetamul poate influenţa capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum să luaţi PIRACETAM LPH

Doze şi mod de administrare

În terapia deficitelor cognitive şi neurosenzoriale cronice la vârstnici, ca şi în cazul vertijului, doza recomandată este de 6 comprimate de Piracetam LPH 400 mg pe zi (2,4 g ).

În miocloniile corticale tratamentul se începe cu 6 g piracetam (15 comprimate Piracetam LPH 400 mg) până la 8 g piracetam (20 comprimate Piracetam LPH 400 mg) pe zi, până la obţinerea beneficiului clinic. Doza maximă admisă este de 20 g piracetam/zi. În dislexie la copii, doza este de 50 mg/kg/zi, în 3 prize zilnice. Comprimatele se administrează întregi, cu apă, după masă.

Reacţii adverse posibile

Reacţii adverse

Cele mai frecvente reacţii adverse sunt: nervozitate, iritabilitate, insomnie, anxietate, tremor şi agitaţie, rareori, oboseală şi somnolenţă.

Alte reacţii adverse raportate sunt tulburări gastrointestinale: greaţă, vărsături, diaree, epigastralgii.

Informaţii suplimentare

Supradozaj

Toxicitatea piracetamului este mică. În caz de supradozaj, nu sunt necesare măsuri speciale.

 

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

 

Ambalaj

Cutie cu 6 blistere din Al/PVC a câte 10 comprimate filmate. Cutie cu 100 blistere din Al/PVC a câte 10 comprimate filmate.

 

Producător

SC. LABORMED PHARMA S.A., Bucureşti, România

Deţinătorul Autorizatiei de punere de piată

SC. LABORMED PHARMA S.A.,

Splaiul Independenţei nr.319, sector 6, Bucureşti, România

 

Data ultimei verificări a prospectului

Iulie 2005

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Medicamente din aceeași clasă