Lordestin, 5 mg, comprimate filmate

Substanță activa
desloratadină
Clasa ATC
R06AX
Format
comprimate filmate
Afecțiuni
rinită alergică, urticarie
Producător
Gedeon Richter România S.A.
Acțiune terapeutică
antialergic, ajută la controlul reacţiei alergice şi simptomele acesteia

Ce este Lordestin şi pentru ce se utilizează

Lordestin este un medicament antialergic, care nu vă produce somnolenţă. Vă ajută să controlaţi reacţia alergică şi simptomele acesteia.

Lordestin ameliorează simptomele asociate rinitei alergice (inflamaţie a mucoasei de la nivelul nasului provocată de alergie, de exemplu febra fânului sau alergia la praf). Aceste simptome includ strănutul, secreţia abundentă din nas sau senzaţia de mâncărime la nivelul nasului, senzaţia de mâncărime la nivelul cerului gurii, precum şi senzaţia de mâncărime, înroşire sau lăcrimarea ochilor.

Lordestin este utilizat şi pentru ameliorarea simptomelor asociate urticariei (o afecţiune a pielii provocată de alergie). Aceste simptome includ senzaţia de mâncărime şi erupţii urticariene.

Ameliorarea acestor simptome durează o zi întreagă şi vă permite să vă reluaţi activităţile zilnice normale şi somnul.

Înainte să utilizaţi Lordestin

Nu utilizaţi Lordestin

– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la desloratadină, la oricare dintre celelalte componente ale Lordestin sau la loratadină. Lordestin este indicat adulţilor şi adolescenţilor (cu vârsta de 12 ani şi peste).

Lordestin conţine ulei de soia. Dacă sunteţi alergic la arahide sau soia, nu utilizaţi acest medicament.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Lordestin

– dacă aveţi insuficienţă renală severă.

Dacă aveţi această afecţiune sau dacă nu sunteţi sigur, vă rugăm să îl întrebaţi pe medicul dumneavoastră înainte de a lua Lordestin.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Nu se cunosc interacţiuni ale Lordestin cu alte medicamente.

Utilizarea Lordestin împreună cu alimente şi băuturi

Lordestin poate fi luat cu sau fără alimente.

Sarcina şi alăptarea

În timpul sarcinii sau alăptării, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, nu este recomandată utilizarea Lordestin.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Pentru dozele recomandate, nu este de aşteptat ca Lordestin să vă determine somnolenţă sau scăderea atenţiei. Totuşi, foarte rar, la unii oameni, desloratadina poate provoca somnolenţă, care le poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau folosi utilaje.

Cum să utilizaţi Lordestin

Luaţi întotdeauna Lordestin exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi şi adolescenţi (cu vârsta de 12 ani şi peste): luaţi un comprimat o dată pe zi. Înghiţiţi comprimatul întreg cu apă, cu sau fără alimente.

Referitor la durata tratamentului, medicul dumneavoastră va determina tipul de rinită alergică pe care o aveţi şi va stabili cât timp trebuie să luaţi Lordestin. Dacă rinita dumneavoastră alergică este intermitentă (simptomele sunt prezente timp de mai puţin de 4 zile pe săptămână sau mai puţin de 4 săptămâni), medicul dumneavoastră vă va recomanda o schemă de tratament care va depinde de evaluarea istoricului bolii dumneavoastră. Dacă rinita dumneavoastră alergică este persistentă (simptomele sunt prezente timp de 4 zile sau mai mult pe săptămână şi mai mult de 4 săptămâni), medicul dumneavoastră vă poate recomanda un tratament pe o durată mai lungă.

Pentru urticarie, durata tratamentului poate varia de la pacient la pacient şi, de aceea, trebuie să urmaţi recomandările medicului dumneavoastră.

Utilizarea la copii

Lordestin nu este indicat la copii.

Lordestin este indicat la adulţi şi adolescenţi (cu vârsta de 12 ani şi peste).

Dacă utilizaţi mai mult Lordestin decât trebuie

Luaţi Lordestin numai în dozele prescrise pentru dumneavoastră. Nu se aşteaptă apariţia unor probleme grave în caz de supradozaj accidental. Cu toate acestea, dacă luaţi mai mult Lordestin decât vi s-a recomandat, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă uitaţi să utilizaţi Lordestin

Dacă uitaţi să luaţi doza de medicament la timp, luaţi-o cât mai curând posibil, apoi reveniţi la schema de tratament obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Lordestin

Nu opriţi tratamentul. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a opri tratamentul.

Dacă opriţi tratamentul cu Lordestin, simptomele dumneavoastră vor reveni.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Lordestin poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

În cadrul studiilor clinice, la adulţi, reacţiile adverse au fost similare celor produse de administrarea unui comprimat care nu conţine substanţă activă. Cu toate acestea, oboseala, uscăciunea gurii şi durerea de cap au fost raportate mai frecvent decât în cazul administrării unui comprimat care nu conţine substanţă activă. La adolescenţi, cefaleea a fost cea mai frecventă reacţie adversă raportată.

După punerea pe piaţă a comprimatelor care conţin desloratadină, au fost raportate foarte rar cazuri de reacţii alergice severe (respiraţie dificilă, respiraţie şuierătoare, senzaţie de mâncărime, urticarie şi umflături) şi erupţii trecătoare pe piele.

De asemenea, au fost raportate foarte rar cazuri de palpitaţii, accelerare a ritmului bătăilor inimii, durere abdominală, greaţă (senzaţie de rău), vărsături, senzaţie de disconfort gastric, diaree, ameţeli, somnolenţă, greutate în a adormi, dureri musculare, halucinaţii, convulsii, stare de nelinişte cu creştere a frecvenţei mişcărilor corpului, inflamaţie a ficatului şi valori anormale ale testelor funcţiei ficatului.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Lordestin

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Lordestin după data de expirare. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Nu utilizaţi Lordestin dacă observaţi orice modificare a aspectului comprimatelor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Lordestin

  • Substanţa activă este desloratadină 5 mg (sub formă de desloratadină hemisulfat).
  • Celelalte componente sunt:

Nucleu: celuloză microcristalină, hidrogenofosfat de calciu dihidrat, amidon de porumb pregelatinizat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.

Film: alcool polivinilic (E 1203), dioxid de titan (E 171), talc (E 553b), lecitină din soia (E 322), galben de chinolină, lac de aluminiu (E 104), Gumă Xantan (E 415), oxid galben de fer (E 172), indigotină (E 132).

Cum arată Lordestin şi conţinutul ambalajului

Lordestin 5 mg comprimate filmate sunt comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare galbenă, cu diametrul de 6 mm şi care sunt gravate pe o faţă cu „R03″.

Lordestin 5 mg comprimate filmate sunt ambalate în blistere din PVC-PE-PVdC/Al. Blisterele sunt ambalate în cutii din carton.

Mărimi de ambalaj: 7, 10, 30, 60, 90 de comprimate filmate. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Gedeon Richter România S.A. Str. Cuza-Vodă Nr. 99-105 540306 Târgu-Mureş România

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Bulgaria: Lordestin Republica Cehă: Lordestin Estonia: LORDESTIN Ungaria: Lordestin

Lituania: LORDESTIN 5 mg plevele dengtos tabletes Letonia: Lordestin Polonia: Lordestin

România: Lordestin 5 mg comprimate filmate Slovacia: Lordestin

Acest prospect a fost aprobat în Martie 2012.

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Sandwich proteic și chifteluțe vegetale cu piure de cartofi și sos de ceapă