Loperamid Remedia, 2 mg, capsule

Producător: S.C. Remedia SRL
Substanță activa
Clorhidrat de loperamidă
Clasa ATC
A07DA
Format
capsule
Afecțiuni
tratamentul unui episod brusc (acut) de diaree
Producător
S.C. Remedia SRL
Acțiune terapeutică
inhibitori ai peristaltismului, antipropulsive

Ce este Loperamid Remedia şi pentru ce se utilizează

Loperamid Remedia conţine clorhidratul de loperamidă, care aparţine unui grup de medicamente denumite inhibitori ai peristaltismului, antipropulsive. Loperamid Remedia se utilizează pentru tratamentul unui episod brusc (acut) de diaree.

În caz de diaree, Loperamid Remedia face scaunele mai consistente şi mai puţin frecvente.

Înainte utilizaţi Loperamid Remedia

Nu utilizaţi Loperamid Remedia

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de loperamidă sau la oricare dintre celelalte componente ale Loperamid Remedia.
  • dacă aveţi sânge în scaun sau dacă aveţi febră;
  • dacă aveţi o inflamaţie a abdomenului inferior (de exemplu colită ulceroasă sau colită pseudomembranoasă ca rezultat al utilizării antibioticelor);
  • dacă medicul v-a spus că încetinirea activităţii intestinului trebuie evitată, de exemplu, dacă sunteţi constipat sau abdomenul dumneavoastră este balonat.
  • la copii cu vârsta sub12 ani (datorită formei farmaceutice şi dozei).

Dacă aveţi nelămuriri, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Loperamid Remedia

  • Deşi Loperamid Remedia opreşte diareea, nu va trata cauza acesteia. Ori de câte ori este posibil, cauza diareii trebuie, de asemenea, tratată.
  • Când aveţi diaree, pierdeţi multe lichide. De aceea, trebuie să înlocuiţi lichidele pierdute (să beţi mai multe lichide). Farmacistul va fi în măsură să vă ofere o pulbere specială care conţine zahăr şi săruri. Când este adăugată în apă, aceasta va înlocui sărurile pe care le-aţi pierdut în timpul unui episod diareic. În cazul unui atac brusc (acut) de diaree, Loperamid Remedia va opri de obicei simptomele în decurs de 48 ore. Dacă lucrurile nu se petrec aşa, întrerupeţi tratamentul şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi SIDA şi sunteţi trataţi cu Loperamid Remedia pentru diaree, dacă aveţi orice semn de balonare a abdomenului, întrerupeţi imediat tratamentul cu Loperamid Remedia şi informaţi-l pe medicul dumneavoastră.

Informaţi-l pe medicul dumneavoastră dacă aveţi probleme cu ficatul; este posibil să aveţi nevoie de ingrijire medicală atentă cât timp luaţi Loperamid Remedia.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

În special, informaţi-l pe medicul dumneavoastră dacă utilizaţi medicamente care încetinesc activitatea stomacului şi intestinelor (de exemplu anticolinergice), pentru că acestea pot determina un efect prea puternic al medicamentului.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Dacă sunteţi gravidă sau credeţi că sunteţi gravidă, trebuie să-l informaţi pe medicul dumneavoastră, care va decide dacă puteţi să utilizaţi Loperamid Remedia.

Se recomandă să nu utilizaţi Loperamid Remedia dacă alăptaţi, deoarece cantităţi mici din Loperamid Remedia se excretă în laptele dumneavoastră.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Oboseala, ameţelile sau somnolenţa pot însoţi diareea. De aceea, se recomandă să fiţi precaut când conduceţi vehicule şi folosiţi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Loperamid Remedia

Loperamid Remedia conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Loperamid Remedia conţine tartrazină (E 102). Poate provoca reacţii alergice.

Cum să utilizaţi Loperamid Remedia

Utilizaţi întotdeauna Loperamid Remedia aşa cum este recomandat în acest prospect. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze şi mod de administrare

Doza de Loperamid Remedia pe care trebuie să o utilizaţi depinde de vârsta dumneavoastră.

Puteţi utiliza Loperamid Remedia oricând în cursul zilei. Capsulele trebuie înghiţite cu o cantitate de lichid.

Adulţi

Pentru episodul brusc (acut), administraţi 2 capsule Loperamid Remedia o dată, apoi o capsulă Loperamid Remedia, după fiecare scaun eliminat. Dacă aveţi un scaun solid sau tare sau dacă trec 24 de ore fără a avea scaun, întrerupeţi tratamentul.

Dar: Nu administraţi mai mult de 8 capsule Loperamid Remedia în decurs de 24 de ore!

Adolescenţi cu vârsta peste 12 ani

Pentru episodul brusc (acut) de diaree, administraţi o capsulă Loperamid Remedia, apoi continuaţi cu o capsulă Loperamid Remedia pentru fiecare scaun eliminat. Dacă copilul are un scaun solid sau tare sau dacă trec 24 de ore fără a avea scaun, întrerupeţi tratamentul.

Dar: nu daţi niciodată mai mult decât doza recomandată pe zi şi pe kilogram de greutate corporală a copilului dumneavoastră!

Greutatea copilului în kilograme (kg)

Numărul maxim de capsule de Loperamid Remedia pe zi

De la 54 kg

Niciodată mai mult de 6 capsule Loperamid Remedia

Dacă aveţi nelămuriri, cereţi explicaţii medicului dumneavoastră sau farmacistului

Dacă scaunele devin normale sau dacă nu a fost eliminat un scaun timp de 12 ore opriţi administrarea de Loperamid Remedia. Dacă aveţi nelămuriri, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Loperamid Remedia

In cazul în care utilizaţi o doză mai mare decât cea recomandată pot să apară: simptome neurologice (stupor, tulburări de coordonare, somnolenţă, mioză, hipertonie musculară şi deprimare respiratorie), retenţie de urină şi ileus. Copiii pot fi mult mai susceptibili decât adulţii la efectele asupra sistemului nervos.

Dacă uitaţi să utilizaţi Loperamid Remedia

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Loperamid Remedia poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Loperamid Remedia este de obicei bine tolerată şi este puţin probabil să apară reacţii adverse, dacă este administrată conform recomandărilor medicului.

Pot să apară: constipaţie şi balonare, precum şi dificultate de a urina.

În timpul utilizării Loperamid Remedia au fost raportate cazuri izolate de reacţii alergice şi, în unele cazuri, reacţii severe de hipersensibilizare, incluzând şoc anafilactic, reacţii anafilactoide, edem angioneurotic şi erupţii buloase, incluzând sindrom Stevens-Johnson, eritem polimorf şi necroliză epidermică toxică, erupţietrecătoare pe piele, urticarie şi mâncărimi.

Dacă aveţi aceste manifestări, opriţi tratamentul cu Loperamid Remedia şi, dacă aceste reacţii sunt severe, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Următoarele simptome pot să apară uneori, dar acestea pot fi datorate chiar episodului diareic: disconfort sau durere abdominală, greaţă şi vărsături, oboseală, ameţeli şi somnolenţă, uscăciunea gurii şi flatulenţă.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Loperamid Remedia

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25oC, în ambalajul original.

Nu utilizaţi Loperamid Remedia după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Loperamid Remedia

  • Substanţa activă este clorhidratul de loperamidă. O capsulă conţine clorhidrat de loperamidă 2 mg.
  • Celelalte componente sunt: conţinutul capsulei-amidon de porumb, lactoză monohidrat; capsula (capac şi corp)-dioxid de titan (E 171), tartrazină (E 102), roşu Allura C (E 129), albastru strălucitor FCF (E 133), gelatină.

Cum arată Loperamid Remedia şi conţinutul ambalajului

Loperamid Remedia se prezintă sub formă de capsule cu capac şi corp de culoare crem-opac, conţinând o pulbere de culoare albă sau aproape albă. Este ambalat în cutii cu 2 blistere a câte 5 capsule.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

S.C. Remedia SRL

Str. Păpuşoiului nr. 2, sector 5, Bucureşti, România Acest prospect a fost aprobat în Februarie 2009

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica