Lamotrin, 25 mg, 50 mg, 100 mg, comprimate dispersabile

Substanță activa
lamotrigina
Clasa ATC
N03AX
Format
comprimate dispersabile
Afecțiuni
epilepsia şi boala bipolară
Producător
ACTAVIS HF.
Acțiune terapeutică
antiepileptica

Ce este Lamotrin şi pentru ce se utilizează

Lamotrin aparţine unei grupe de medicamente denumită antiepileptice. Este utilizat pentru a trata două afecţiuni – epilepsia şi boala bipolară.

Lamotrin tratează epilepsia prin blocarea semnalelor din creier care declanşează crizele epileptice (convulsiile).

La adulţi şi copii cu vârsta de 2 ani şi peste, Lamotrin poate fi utilizat singur sau cu alte medicamente, pentru tratamentul epilepsiei. De asemenea, Lamotrin poate fi utilizat împreună cu alte medicamente pentru tratarea convulsiilor care apar în cadrul unei afecţiuni denumită sindrom Lennox-Gastaut.

Lamotrin este utilizat şi pentru tratamentul bolii bipolare.

Persoanele cu boală bipolară (denumită uneori depresie maniacală) prezintă schimbări extreme ale dispoziţiei, cu perioade de manie (stare de excitaţie sau euforie) alternând cu perioade de depresie (stare de tristeţe profundă sau disperare). La pacienţii adulţi cu vârsta peste 18 ani, Lamotrin poate fi utilizat singur sau împreună cu alte medicamente, pentru prevenirea perioadelor de depresie care apar în boala bipolară. Nu se cunoaşte până în prezent cum acţionează Lamotrin la nivelul creierului pentru a produce acest efect.

Înainte să luaţi Lamotrin

Nu luaţi Lamotrin:

• dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la lamotrigină sau la oricare dintre celelalte componente ale
produsului Lamotrin (enumerate la pct.6). Dacă vă aflaţi în această situaţie spuneţi medicului dumneavoastră, şi nu luaţi Lamotrin.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Lamotrin:

• dacă aveţi probleme cu rinichii

• dacă v-a apărut vreodată o erupţie pe piele când aţi luat lamotrigină sau alte medicamente pentru tulburare bipolară sau epilepsie

• dacă luaţi deja medicamente care conţin lamotrigină

• dacă luaţi orlistat (medicament pentru scăderea greutăţii corporale).

Dacă vă aflaţi în oricare din aceste situaţii spuneţi medicului dumneavoastră, care poate decide scăderea dozei sau că Lamotrin nu este potrivit pentru dumneavoastră.

Fiţi atent la simptome importante

La un număr mic de persoane care iau Lamotrin apare o reacţie alergică sau reacţii la nivelul pielii potenţial grave, care pot evolua înspre probleme mai grave dacă nu sunt tratate.

Dacă prezentaţi oricare dintre aceste simptome după începerea administrării de Lamotrin, solicitaţi imediat ajutorul medicului:

• o reacţie neobişnuită la nivelul pielii, cum ar fi roşeaţa sau erupţiile

• dureri bucale sau oculare

• creşterea temperaturii (febră), simptome asemănătoare gripei sau somnolenţă

• umflare în jurul feţei sau umflarea ganglionilor de la nivelul gâtului, axilei sau zonei inghinale

• sângerare sau învineţire neaşteptată, sau dacă degetele dumneavoastră devin albăstrui

• durere faringiană sau mai multe infecţii (cum sunt răcelile) decât de obicei.

• La un număr mic de persoane care iau Lamotrin pot să apară reacţii grave la nivelul pielii, care pot ameninţa viaţa (sindrom Stevens- Johnson, necroliză epidermică toxică). Acestea se manifestă iniţial ca puncte roşii sau pete circulare, adesea cu vezicule centrale, răspândite la nivelul trunchiului. Semne suplimentare includ ulceraţii la nivelul gurii, gâtului, nasului, zonei genitale şi conjunctivită (înroşirea şi umflarea ochilor). Aceste erupţii grave pe piele sunt deseori însoţite de simptome asemănătoare gripei şi pot progresa spre descuamarea pielii. Cel mai mare risc de apariţie a acestor reacţii grave pe piele este în prima săptămână de tratament.

Apariţia acestor simptome este mai probabilă în timpul primelor câteva luni de tratament cu Lamotrin, mai ales dacă începeţi cu o doză prea mare, sau dacă doza dumneavoastră este crescută prea rapid, sau dacă luaţi Lamotrin împreună cu un alt medicament denumit valproat. Este mai probabil ca acestea să apară la copii decât la adulţi.

Dacă remarcaţi oricare dintre aceste simptome, mergeţi la un medic cât mai curând posibil. Medicul dumneavoastră poate decide efectuarea unor analize pentru a vă verifica ficatul, rinichii sau sângele şi vă poate spune să întrerupeţi tratamentul cu Lamotrin.

Gânduri de auto-vătămare sau sinucidere

Persoanele cu boală bipolară pot prezenta uneori gânduri de auto-vătămare sau sinucidere. Dacă aveţi boală bipolară, este mai probabil să gândiţi în acest fel:

• când începeţi pentru prima oară tratamentul

• dacă aţi avut în trecut gânduri de auto-vătămare sau sinucidere

• dacă aveţi vârsta sub 25 de ani.

Ocazional, persoanele cu epilepsie pot avea gânduri de auto-vătămare sau sinucidere. Un număr mic de persoane tratate cu Lamotrin pentru boală bipolară sau epilepsie au avut aceste gânduri. Dacă aveţi gânduri sau experienţe triste, sau dacă observaţi că vă simţiţi mai rău sau că apar simptome noi în timp ce luaţi Lamotrin, mergeţi la un medic cât mai curând posibil sau mergeţi la cel mai apropiat spital pentru ajutor.

Dacă luaţi Lamotrin pentru epilepsie

Crizele din unele tipuri de epilepsie se pot agrava ocazional sau se pot produce mai frecvent chiar dacă luaţi Lamotrin. Unii pacienţi pot prezenta crize severe, care pot provoca probleme grave de sănătate. Dacă crizele survin mai frecvent sau dacă prezentaţi o criză severă în timp ce luaţi Lamotrin, mergeţi la un medic cât mai curând posibil.

Lamotrin nu trebuie administrat persoanelor cu vârsta sub 18 ani pentru tratamentul bolii bipolare. Medicamentele pentru tratamentul depresiei şi altor probleme de sănătate mentală determină creşterea riscului de gânduri şi comportamente suicidare la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Dacă luaţi anumite medicamente, medicul dumneavoastră poate fi nevoit să verifice doza de Lamotrin. Acestea includ:

• oxcarbazepin, felbamat, gabapentină, levetiracetam, pregabalină, topiramat sau zonisamidă, utilizate pentru tratamentul epilepsiei

• litiu sau olanzapină, utilizate pentru tratamentul problemelor de sănătate mintală

• bupropion, utilizat pentru tratamentul problemelor de sănătate mintală sau pentru oprirea fumatului. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre acestea.

Anumite medicamente interacţionează cu Lamotrin sau favorizează apariţia reacţiilor adverse. Acestea includ:

• valproat, utilizat pentru tratamentul epilepsiei şi a problemelor de sănătate mintală

• carbamazepină, utilizată pentru tratamentul epilepsiei şi a problemelor de sănătate mintală

• fenitoină, primidonă sau fenobarbital, utilizate pentru tratamentul epilepsiei

• risperidonă, utilizată pentru tratamentul problemelor de sănătate mintală

• rifampicină, care este un antibiotic

• o combinaţie de lopinavir şi ritonavir (sau atazanavir şi ritonavir), utilizată pentru tratamentul infecţiei cu virusul imunodeficienţei umane (HIV)

• orlistat, utilizat pentru scăderea greutăţii corporale. Acesta scade absorbţia medicamentelor antiepileptice, cum este lamotrigina, ducând la apariţia convulsiilor.

• contraceptive hormonale, cum sunt anticoncepţionalele orale (a se vedea mai jos).

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi, aţi început să luaţi sau aţi întrerupt administrarea oricărui medicament dintre acestea.

Contraceptivele hormonale (cum sunt anticoncepţionalele orale combinate) pot influenţa modul în care acţionează Lamotrin.

Medicul dumneavoastră vă poate recomanda să utilizaţi un anumit tip de contraceptiv hormonal, sau altă metodă de contracepţie, precum prezervative, diafragmă sau sterilet. Dacă utilizaţi un contraceptiv hormonal precum anticoncepţionalele orale combinate, medicul dumneavoastră vă poate recolta probe de sânge pentru a verifica concentraţia de Lamotrin. Dacă intenţionaţi să începeţi utilizarea unui contraceptiv hormonal, discutaţi cu medicul dumneavoastră, care vă va prezenta metodele contraceptive adecvate pentru dumneavoastră.

Lamotrin poate influenţa de asemenea modul în care acţionează contraceptivele hormonale, deşi este improbabil ca acest lucru să le facă mai puţin eficace. Dacă utilizaţi un contraceptiv hormonal şi remarcaţi modificări ale ciclului menstrual, cum sunt sângerările neregulate sau apariţia de pete de sânge între cicluri, spuneţi medicului dumneavoastră. Acestea pot fi semne că

Lamotrin afectează modul în care acţionează contraceptivul dumneavoastră.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă, credeţi că aţi putea fi gravidă sau dacă intenţionaţi să rămâneţi gravidă.

Nu trebuie să întrerupeţi tratamentul pentru epilepsie în timp ce sunteţi gravidă. Totuşi, există un risc crescut de defecte congenitale la copiii ai căror mame au luat Lamotrin în timpul sarcinii. Aceste defecte includ despicătura labială sau palatină.

Medicul dumneavoastră vă poate sfătui să luaţi suplimentar acid folic dacă intenţionaţi să rămâneţi gravidă şi în timpul sarcinii.

Sarcina poate modifica şi eficacitatea Lamotrin, astfel încât medicul dumneavoastră vă poate recolta probe de sânge pentru a verifica concentraţia de Lamotrin şi vă poate modifica doza.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă alăptaţi sau dacă intenţionaţii să alăptaţi. Substanţa activă din Lamotrin trece în lapte şi poate afecta copilul dumneavoastră. Medicul dumneavoastră vă va explica riscurile şi beneficiile alăptării în timp ce luaţi Lamotrin şi vă va verifica periodic copilul dacă decideţi să alăptaţi.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Lamotrin poate provoca ameţeli şi vedere dublă.

Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje decât dacă sunteţi sigur că nu sunteţi afectat.

Dacă aveţi epilepsie, discutaţi cu medicul dumneavoastră în legătură cu conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor.

Cum să luaţi lamotrin

Luaţi întotdeauna Lamotrin exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Cât Lamotrin să luaţi

Poate să dureze un timp până la găsirea dozei potrivite de Lamotrin pentru dumneavoastră. Doza pe care o luaţi va depinde de:

• vârsta dumneavoastră

• dacă luaţi Lamotrin împreună cu alte medicamente

• dacă aveţi probleme cu rinichii sau ficatul.

Medicul dumneavoastră vă va recomanda începerea tratamentului cu o doză mică şi va creşte treptat această doză în următoarele săptămâni până când atingeţi o doză care are efect la dumneavoastră (denumită doză eficace). Niciodată nu luaţi mai mult Lamotrin decât v-a spus medicul.

Doza uzuală eficace de Lamotrin pentru adulţi şi copii cu vârsta de 13 ani sau peste este între 100 şi 400 mg pe zi.

Doza uzuală de Lamotrin pentru copiii şi adolescenţii cu vârsta între 2 şi 12 ani se calculează în funcţie de greutatea corporală şi alte medicamente folosite eventual împreună cu Lamotrin. Pentru a asigura menţinerea dozei terapeutice, greutatea copilului trebuie monitorizată, iar doza ajustată atunci când greutatea se modifică. In general, doza recomandată este de 0,15-1,2 mg/kg/zi.

Lamotrin nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 2 ani.

Cum să luaţi doza dumneavoastră de Lamotrin

Luaţi doza de Lamotrin o dată sau de două ori pe zi, aşa cum vă recomandă medicul dumneavoastră. Puteţi să o luaţi cu sau fără alimente. Luaţi întotdeauna doza completă pe care v-a prescris-o medicul. Niciodată nu luaţi doar o parte dintr-un comprimat.

De asemenea, medicul dumneavoastră poate să vă recomande începerea sau întreruperea administrării altor medicamente, în funcţie de afecţiunea pentru care sunteţi tratat şi de modul în care răspundeţi la tratament.

Puteţi să luaţi Lamotrin comprimate dispersabile înghiţindu-le întregi cu puţină apă, mestecându-le sau dizolvându-le în apă:

Dacă mestecaţi comprimatul:

Este posibil să fie necesar să beţi puţină apă în acelaşi timp, pentru a ajuta comprimatul să se dizolve în gură. Apoi, beţi ceva mai multă apă pentru a fi sigur că aţi înghiţit toată cantitatea de medicament.

Pentru a face un medicament lichid:

• Puneţi comprimatul într-un pahar cu suficientă apă, astfel încât cel puţin să acopere tot comprimatul.

• Fie agitaţi să se dizolve sau aşteptaţi până când comprimatul este complet dizolvat.

• Beţi toată cantitatea de lichid.

• Adăugaţi încă puţină apă în pahar şi beţi-o, pentru a vă asigura că aţi luat toată cantitatea de medicament.

Dacă aţi luat mai mult Lamotrin decât trebuie

Dacă aţi luat mai mult Lamotrin decât trebuie adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau celui mai apropiat spital.

O persoană care a luat mai mult decât trebuie din Lamotrin poate avea oricare dintre aceste simptome:

• mişcări oculare rapide, necontrolabile (nistagmus)

• lipsă de îndemânare şi coordonare, afectarea echilibrului (ataxie)

• pierderea stării de conştienţă şi comă.

Dacă aţi uitat să luaţi Lamotrin

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări în legătură cu modul în care se poate relua administrarea. Este important să faceţi acest lucru.

Dacă încetaţi să luaţi Lamotrin

Nu întrerupeţi administrarea de Lamotrin fără recomandare

Luaţi Lamotrin atât timp cât vă recomandă medicul dumneavoastră. Nu întrerupeţi tratamentul decât dacă medicul dumneavoastră vă recomandă acest lucru.

Dacă luaţi Lamotrin pentru epilepsie

Pentru a întrerupe administrarea de Lamotrin, este important să reduceţi treptat doza, pe durata a 2 săptămâni. Dacă întrerupeţi brusc administrarea de Lamotrin, epilepsia dumneavoastră poate reveni sau se poate agrava.

Dacă luaţi Lamotrin pentru boală bipolară

Poate dura un anumit timp până când Lamotrin îşi face efectul, deci este puţin probabil să vă simţiţi bine imediat. Dacă întrerupeţi administrarea de Lamotrin, nu este nevoie ca doza dumneavoastră să fie redusă treptat. Cu toate acestea, dacă doriţi să întrerupeţi administrarea de Lamotrin trebuie să discutaţi mai întâi cu medicul dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresati-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Lamotrin poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii alergice sau reacţii cutanate potenţial grave: solicitaţi imediat ajutorul medicului La un număr mic de persoane care iau Lamotrin apare o reacţie alergică sau reacţii la nivelul pielii potenţial grave, care pot determina probleme mai grave şi care chiar pot pune viaţa în pericol dacă nu sunt tratate.

Apariţia acestor simptome este mai probabilă în timpul primelor câteva luni de tratament cu Lamotrin, mai ales dacă începeţi cu o doză prea mare, sau dacă doza dumneavoastră este crescută prea rapid, sau dacă luaţi Lamotrin împreună cu un alt medicament denumit valproat. Unele dintre aceste simptome apar mai frecvent la copii decât la adulţi, astfel părinţii trebuie să-i supravegheze cu atenţie.

Simptomele acestor reacţii includ:

• erupţii sau roşeaţă la nivelul pielii

• dureri la nivelul gurii sau ochilor

• creşterea temperaturii (febră), simptome asemănătoare gripei sau somnolenţă

• umflare în jurul feţei sau umflarea ganglionilor de la nivelul gâtului, axilei sau zonei inghinale

• sângerare sau învineţire neaşteptată, sau degetele dumneavoastră devin albastre

• durere faringiană sau mai multe infecţii (cum ar fi răcelile) decât de obicei.

În multe cazuri, aceste simptome vor fi semne de reacţii adverse mai puţin grave, însă trebuie să fiţi conştient de faptul că sunt potenţial grave. Dacă remarcaţi oricare dintre aceste simptome, mergeţi la un medic cât mai curând posibil. Medicul dumneavoastră poate decide efectuarea unor analize pentru a vă verifica ficatul, rinichii sau sângele şi vă poate spune să întrerupeţi tratamentul cu Lamotrin.

Reacţii adverse foarte frecvente (afectează mai mult de 1 din 10 utilizatori)

• durere de cap

• senzaţie de ameţeală

• senzaţie de somnolenţă

• lipsă de îndemânare şi coordonare (ataxie)

• vedere dublă sau vedere înceţoşată

• greaţă sau vărsături

• erupţie pe piele.

Reacţii adverse frecvente (afectează mai puţin de 1 din 10 utilizatori)

• agresivitate sau iritabilitate

• mişcări rapide, necontrolabile ale ochilor (nistagmus)

• frisoane sau tremurături

• dificultăţi de somn

• diaree

• uscăciunea gurii

• senzaţie de oboseală

• durere de spate, de articulaţii, sau oriunde în altă parte.

Reacţii adverse rare (afectează mai puţin de 1 din 1000 utilizatori)

• mâncărime la nivelul ochilor cu secreţii şi cruste ale pleoapelor (conjunctivită)

Reacţii adverse foarte rare (afectează mai puţin de 1 din 10000 utilizatori)

• halucinaţii (‘vederea’ sau ‘auzirea’ de lucruri care nu există în realitate)

• confuzie sau agitaţie

• senzaţie de „clătinare” sau de dezechilibru când vă deplasaţi

• mişcări necontrolate ale corpului (ticuri), spasme musculare necontrolabile care afectează ochii, capul şi toracele (coreoatetoză) sau alte mişcări neobişnuite ale corpului ca spasme, tremor sau rigiditate

• o reacţie severă la nivelul pielii, care începe cu o zonă roşie şi dureroasă şi evoluează cu vezicule mari apoi descuamare de straturi ale pielii (necroliză epidermică toxică)

• o afecţiune rară a pielii, cu vezicule severe şi sângerare la nivelul buzelor, ochilor, gurii, nasului şi zonelor genitale (sindrom Stevens-Johnson).

• la persoanele care au deja epilepsie, crizele pot să apară mai frecvent

• modificări ale funcţiei hepatice, evidenţiate prin analizele de sânge, sau insuficienţă hepatică

• modificări evidenţiate prin analizele de sânge – inclusiv scăderea numărului de globule roşii (anemie), scăderea numărului de globule albe (leucopenie, neutropenie, agranulocitoză), scăderea numărului de trombocite (trombocitopenie), scăderea numărului tuturor acestor tipuri de celule din sânge (pancitopenie) şi o tulburare a măduvei osoase denumită anemie aplastică

• o tulburare a coagulării sângelui, care poate provoca sângerări sau învineţiri neaşteptate (coagulare intravasculară diseminată)

• creşterea temperaturii (febră)

• umflarea în jurul feţei (edem)

• la persoanele care au deja boală Parkinson, agravarea simptomelor

Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)

• inflamarea ganglionilor limfatici (limfadenopatie)

• inflamarea meningelui (meningită aseptică)

• căderea părului (alopecie)

Au fost raportate tulburări ale metabolismului osos inclusiv osteopenie şi osteoporoză (subţierea oaselor) afecţiuni care se pot complica cu fracturi. Vă rugăm să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă luaţi de mult timp medicaţie antiepileptică, aveţi istoric de osteoporoză sau luaţi corticosteroizi.

Dacă vreuna din reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Lamotrin

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Lamotrin după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Lamotrin nu necesită condiţii speciale pentru păstrare.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau pe calea reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Lamotrin comprimate dispersabile

– Substanţa activă este lamotrigina.

Fiecare comprimat dispersabil Lamotrin 25 mg conţine 25 mg lamotrigină. Fiecare comprimat dispersabil Lamotrin 50 mg conţine 50 mg lamotrigină. Fiecare comprimat dispersabil Lamotrin 100 mg conţine 100 mg lamotrigină.

– Celelalte componente sunt: carbonat de magneziu greu, celuloză microcristalină, povidonă K 29¬32, hidroxipropilceluloză de joasă substituţie, zaharină sodică, crospovidonă, celuloză microcristalină şi gumă guar, aromă de coacăze negre, stearat de magneziu

Cum arată Lamotrin comprimate dispersabile şi conţinutul ambalajului

Comprimatele dispersabile de Lamotrin 25 mg sunt rotunde, cu feţe plane, de culoare albă până la aproape albă, gravate cu „25″ pe una din feţe.

Comprimatele dispersabile de Lamotrin 50 mg sunt rotunde, cu feţe plane, de culoare albă până la aproape albă, gravate cu „50″ pe una din feţe.

Comprimatele de Lamotrin 100 mg sunt rotunde, cu feţe plane, de culoare albă până la aproape albă, gravate cu „100″ pe una din feţe.

Mărimea ambalajului:

Lamotrin 25 mg, comprimate dispersabile:

Lamotrin 50 mg, comprimate dispersabile:

Lamotrin 100 mg, comprimate dispersabile

Cutie cu 1 blister din PVC-PVDC /Al a câte 10 comprimate dispersabile,

Cutie cu 1 blister din PVC-PVDC /Al a câte 14 comprimate dispersabile,

Cutie cu 2 blistere din PVC-PVDC /Al a câte 10 comprimate dispersabile,

Cutie cu 2 blistere din PVC-PVDC /Al a câte 14 comprimate dispersabile,

Cutie cu 3 blistere clin PVC-PVDC /Al a câte 10 comprimate dispersabile,

Cutie cu 3 blistere din PVC-PVDC /Al a câte 14 comprimate dispersabile,

Cutie cu 5 blistere din PVC-PVDC /Al a câte 10 comprimate dispersabile,

Cutie cu 4 blistere din PVC-PVDC /Al a câte 14 comprimate dispersabile,

Cutie cu 7 blistere din PVC-PVDC /Al a câte 14 comprimate dispersabile,

Cutie cu 10 blistere din PVC-PVDC /Al a câte 10 comprimate dispersabile,

Cutie cu 20 blistere din PVC-PVDC /Al a câte 10 comprimate dispersabile

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Actavis Group hf.
Reykjavikurvegur 76-78, IS-220 Hafnarfjordur, Islanda

Fabricant

ACTAVIS HF.,
Reykjavikurvegur 76-78, IS-220 Hafnarfjordur, Islanda

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă.

Acest prospect a fost aprobat în ianuarie 2013.

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan