Întârziere ciclul menstrual
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Nu inteleg in ce privinta imi cereti sfatul. Nu are legatura frecventa contactelor sexuale... citește

Cele mai
Caută în:

Lamotrigină Farmal, 25 mg, 50 mg, 100 mg, 200 mg, comprimate

Companie: Farmal International S.R.L.
Cuprins
Ce este Lamotrigină Farmal şi pentru ce se utilizează
Înainte să luaţi Lamotrigină Farmal
Cum să luaţi Lamotrigină Farmal
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Lamotrigină Farmal
Informaţii suplimentare
sus

Ce este Lamotrigină Farmal şi pentru ce se utilizează

Lamotrigină Farmal aparţine unei grupe de medicamente denumită antiepileptice. Este utilizat pentru a trata două afecţiuni - epilepsia şi boala bipolară.

Lamotrigină Farmal tratează epilepsia prin blocarea semnalelor din creier care declanşează crizele epileptice (convulsiile).

• Pentru adulţi şi copii cu vârsta de 13 ani şi peste, Lamotrigină Farmal poate fi utilizat singur sau cu alte medicamente, pentru tratamentul epilepsiei. Lamotrigină Farmal poate fi de asemenea folosit cu alte medicamente pentru tratarea convulsiilor care apar în cadrul unei afecţiuni denumită sindrom Lennox-Gastaut.

• Pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 12 ani, Lamotrigină Farmal poate fi utilizat împreună cu alte medicamente, pentru a trata aceste afecţiuni. Poate fi utilizat singur pentru tratamentul unui tip de epilepsie cunoscut sub numele de absenţe tipice.

Lamotrigină Farmal este utilizat de asemenea pentru tratamentul bolii bipolare.

Persoanele cu boală bipolară (denumită uneori depresie maniacală) prezintă schimbări extreme ale dispoziţiei, cu perioade de manie (stare de excitaţie sau euforie) alternând cu perioade de depresie (stare de tristeţe adâncă sau disperare). Pentru adulţii cu vârsta peste 18 ani, Lamotrigină Farmal poate fi utilizat singur sau împreună cu alte medicamente, pentru prevenirea perioadelor de depresie care apar în boala bipolară. Nu se ştie încă cum acţionează Lamotrigină Farmal la nivelul creierului pentru a produce acest efect.

sus

Înainte să luaţi Lamotrigină Farmal

Nu luaţi Lamotrigină Farmal :

• dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la lamotrigină sau la oricare dintre celelalte componente ale Lamotrigină Farmal (enumerate la pct. 6).

Dacă vă aflaţi în această situaţie:

> Spuneţi-i medicului dumneavoastră, şi nu luaţi Lamotrigină Farmal .

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Lamotrigină Farmal

Medicul dumneavoastră trebuie să ştie înainte să luaţi Lamotrigină Farmal:

• dacă aveţi probleme cu rinichii

• dacă v-a apărut vreodată o erupţie pe piele când aţi luat lamotrigină sau alte medicamente pentru epilepsie

• dacă luaţi deja medicamente care conţin lamotrigină.

Dacă vă aflaţi în oricare dintre aceste situaţii:

> Spuneţi-i medicului dumneavoastră, care poate decide scăderea dozei, sau că Lamotrigină Farmal nu este potrivit pentru dumneavoastră.

Fiţi atent la simptome importante

Dacă prezentaţi oricare dintre aceste simptome după începerea administrării de Lamotrigină Farmal, cereţi imediat ajutorul medicului:

• o reacţie neobişnuită la nivelul pielii, cum ar fi roşeaţa sau erupţiile

• dureri bucale sau oculare

• creşterea temperaturii (febră), simptome asemănătoare gripei sau somnolenţă

• umflare în jurul feţei sau umflarea ganglionilor de la nivelul gâtului, axilei sau zonei inghinale

• sângerare sau învineţire neaşteptată, sau dacă degetele dumneavoastră devin albastre

• durere faringiană sau mai multe infecţii (cum ar fi răcelile) decât de obicei.

Apariţia acestor simptome este mai probabilă în timpul primelor câteva luni de tratament cu Lamotrigină Farmal, mai ales dacă începeţi cu o doză prea mare, sau dacă doza dumneavoastră este crescută prea rapid, sau dacă luaţi Lamotrigină Farmal împreună cu un alt medicament denumit valproat. Este mai probabil ca acestea să apară la copii decât la adulţi.

Aceste simptome enumerate mai sus, dacă nu sunt tratate, pot să ducă la probleme mai grave, cum ar fi insuficienţa de organ sau o afecţiune foarte severă a pielii.

Dacă remarcaţi oricare dintre aceste simptome:

> Mergeţi la un medic cât mai curând posibil. Medicul dumneavoastră poate decide efectuarea unor analize pentru a vă verifica ficatul, rinichii sau sângele şi vă poate spune să întrerupeţi administrarea de Lamotrigină Farmal.

Gânduri de auto-vătămare sau sinucidere

Persoanele cu boală bipolară pot prezenta uneori gânduri de auto-vătămare sau sinucidere. Dacă aveţi boală bipolară, este mai probabil să gândiţi în acest fel:

• când începeţi pentru prima oară tratamentul

• dacă aţi avut în trecut gânduri de auto-vătămare sau sinucidere U

• dacă aveţi vârsta sub 25 de ani

Ocazional, persoanele cu epilepsie pot avea gânduri de auto-vătămare sau sinucidere. Un număr mic de persoane tratate cu Lamotrigină Farmal pentru boală bipolară sau epilepsie au avut aceste gânduri. Dacă aveţi gânduri sau experienţe triste, sau dacă observaţi că vă simţiţi mai rău sau că apar simptome noi în timp ce luaţi Lamotrigină Farmal:

• Mergeţi la un medic cât mai curând posibil sau mergeţi la cel mai apropiat spital pentru ajutor.

Dacă luaţi Lamotrigină Farmal pentru epilepsie

Crizele din unele tipuri de epilepsie se pot agrava ocazional sau se pot produce mai frecvent chiar dacă luaţi Lamotrigină Farmal.

Unii pacienţi pot prezenta crize severe, care pot provoca probleme grave de sănătate. Dacă crizele survin mai frecvent sau dacă prezentaţi o criză severă când luaţi Lamotrigină Farmal:

> Mergeţi la un medic cât mai curând posibil.

Lamotrigină Farmal nu trebuie administrat persoanelor cu vârsta sub 18 ani pentru tratamentul bolii bipolare.

Medicamentele pentru tratamentul depresiei şi altor probleme de sănătate mentală determină creşterea riscului de gânduri şi comportamente suicidare la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, sau dacă începeţi să luaţi unele noi, inclusiv medicamente din plante şi medicamente eliberate fără prescripţie medicală.

Dacă luaţi anumite medicamente, medicul dumneavoastră poate fi nevoit să verifice doza de Lamotrigină Farmal. Acestea includ:

• oxcarbazepină, felbamat, gabapentină, levetiracetam, pregabalin, topiramat sau zonisamidă, utilizate pentru tratamentul epilepsiei

• litiu, utilizat pentru tratamentul problemelor de sănătate mintală

• bupropion, utilizat pentru tratamentul problemelor de sănătate mintală sau pentru oprirea fumatului

> Spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre acestea.

 

Anumite medicamente interacţionează cu Lamotrigină Farmal sau fac mai probabilă apariţia reacţiilor adverse. Acestea includ:

• valproat, utilizat pentru tratamentul epilepsiei şi problemelor de sănătate mintală

• carbamazepină, utilizată pentru tratamentul epilepsiei şi problemelor de sănătate mintală

• fenitoină, primidonă sau fenobarbital, utilizate pentru tratamentul epilepsiei

• olanzapină, utilizată pentru tratamentul problemelor de sănătate mintală

• risperidonă, utilizată pentru tratamentul problemelor de sănătate mintală

• rifampicină, care este un antibiotic

• combinaţie de lopinavir şi ritonavir, utilizată pentru tratamentul infecţiei cu virusul imunodeficienţei umane (HIV)

• contraceptive hormonale, precum contraceptive orale combinate (a se vedea mai jos).

> Spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă luaţi, aţi început să luaţi sau aţi întrerupt administrarea oricăruia dintre acestea.

Contraceptivele hormonale (cum ar fi contraceptive orale combinate) pot influenţa modul în care acţionează Lamotrigină Farmal

Medicul dumneavoastră vă poate recomanda să utilizaţi un anume tip de contraceptiv hormonal, sau altă metodă de contracepţie, precum prezervative, diafragmă sau sterilet. Dacă utilizaţi un contraceptiv hormonal precum contraceptive orale combinate, medicul dumneavoastră poate să vă recolteze
probe de sânge pentru a verifica concentraţia de Lamotrigină Farmal . Dacă plănuiţi să începeţi utilizarea unui contraceptiv hormonal:

> Discutaţi cu medicul dumneavoastră, care vă va prezenta metode contraceptive adecvate pentru dumneavoastră.

Lamotrigină Farmal poate influenţa de asemenea modul în care acţionează contraceptivele hormonale, deşi este improbabil ca acest lucru să le facă mai puţin eficace. Dacă utilizaţi un contraceptiv hormonal şi remarcaţi modificări ale ciclului menstrual, cum ar fi sângerări neregulate sau pătare între cicluri:

> Spuneţi-i medicului dumneavoastră. Acestea pot fi semne că Lamotrigină Farmal afectează modul în care acţionează contraceptivul dumneavoastră.

Sarcina şi alăptarea

> Spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă, dacă aţi putea fi gravidă sau dacă plănuiţi să rămâneţi gravidă.

Nu trebuie să întrerupeţi tratamentul pentru epilepsie în timp ce sunteţi gravidă. Cu toate acestea, există un risc crescut de defecte congenitale la copiii ai căror mame au luat Lamotrigină Farmal în timpul sarcinii. Aceste defecte includ despicătură labială sau palatină. Medicul dumneavoastră vă poate sfătui să luaţi suplimente de acid folic dacă plănuiţi să rămâneţi gravidă şi în timpul sarcinii. Sarcina poate de asemenea modifica eficacitatea Lamotrigină Farmal, astfel încât medicul dumneavoastră vă poate recolta probe de sânge pentru a verifica concentraţia de Lamotrigină Farmal şi vă poate modifica doza.

> Spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă alăptaţi sau plănuiţi să alăptaţi.

Substanţa activă din Lamotrigină Farmal trece în lapte şi vă poate afecta copilul. Medicul dumneavoastră va discuta cu dumneavoastră riscurile şi beneficiile alăptării în timp ce luaţi Lamotrigină Farmal şi vă va verifica periodic copilul dacă decideţi să alăptaţi.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Lamotrigină Farmal poate provoca ameţeli şi vedere dublă.

> Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje decât dacă sunteţi sigur că nu sunteţi afectat.

Dacă aveţi epilepsie, discutaţi cu medicul dumneavoastră în legătură cu conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor.

Comprimate:

Informaţii importante privind unele componente ale Lamotrigină Farmal

Comprimatele de Lamotrigină Farmal conţin cantităţi mici dintr-un glucid denumit lactoză. Dacă aveţi o intoleranţă la lactoză sau la alte categorii de glucide:

> Spuneţi-i medicului dumneavoastră, şi nu luaţi Lamotrigină Farmal.

 

sus

Cum să luaţi Lamotrigină Farmal

Luaţi întotdeauna Lamotrigină Farmal exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Cât Lamotrigină Farmal să luaţi

Poate să dureze un timp până la găsirea celei mai bune doze de Lamotrigină Farmal pentru dumneavoastră. Doza pe care o luaţi va depinde de:

• vârsta dumneavoastră

• dacă luaţi Lamotrigină Farmal împreună cu alte medicamente

• dacă aveţi probleme cu rinichii sau ficatul.

Medicul dumneavoastră vă va recomanda începerea tratamentului cu o doză mică şi va creşte treptat doza în următoarele săptămâni până când atingeţi o doză care are efect la dumneavoastră (denumită doza eficace).

Niciodată nu luaţi mai mult Lamotrigină Farmal decât v-a spus medicul.

Doza uzuală eficace de Lamotrigină Farmal pentru adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani este între 100 mg şi 400 mg pe zi.

Pentru copii cu vârsta între 2 şi 12 ani, doza eficace depinde de greutatea lor corporală-de obicei, este între 1 mg şi 15 mg pentru fiecare kg de greutate corporală a copilului, până la maxim 400 mg pe zi.

Cum să luaţi doza dumneavoastră de Lamotrigină Farmal

Comprimate:

Luaţi doza dumneavoastră de Lamotrigină Farmal o dată sau de două ori pe zi, după cum vă recomandă medicul. Puteţi să o luaţi cu sau fără alimente.

De asemenea medicul dumneavoastră poate să vă recomande începerea sau întreruperea administrării altor medicamente, în funcţie de afecţiunea pentru care sunteţi tratat şi de modul în care răspundeţi la tratament.

• Înghiţiţi comprimatele întregi. Nu le rupeţi, nu le mestecaţi şi nu le zdrobiţi.

• Luaţi întotdeauna doza completă pe care v-a prescris-o medicul. Niciodată nu luaţi doar o parte dintr-un comprimat.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Lamotrigină Farmal

Dacă oricine ia mai mult Lamotrigină Farmal decât trebuie:

> Contactaţi imediat un medic sau un farmacist. Dacă este posibil arătaţi-le cutia de Lamotrigină Farmal.

O persoană care a luat mai mult decât trebuie din Lamotrigină Farmal poate avea oricare dintre aceste simptome:

• Mişcări oculare rapide, necontrolabile (nistagmus)

• Neîndemânare şi lipsă de coordonare, afectarea echilibrului (ataxie)

• Pierderea conştienţei şi comă.

Dacă uitaţi să luaţi Lamotrigină Farmal

Nu luaţi comprimate în plus sau o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aţi uitat să luaţi o doză de Lamotrigină Farmal:

> Cereţi sfatul medicului dumneavoastră în legătură cu modul în care se începe din nou administrarea. Este important să faceţi acest lucru.

Nu întrerupeţi administrarea de Lamotrigină Farmal fără recomandare

Luaţi Lamotrigină Farmal cât timp vă recomandă medicul dumneavoastră. Nu întrerupeţi tratamentul decât dacă medicul dumneavoastră vă recomandă acest lucru.

Dacă luaţi Lamotrigină Farmal pentru epilepsie

Pentru a întrerupe administrarea de Lamotrigină Farmal, este important să reduceţi treptat doza, pe durata a 2 săptămâni. Dacă întrerupeţi brusc administrarea de Lamotrigină Farmal, epilepsia dumneavoastră poate reveni sau se poate agrava.

Dacă luaţi Lamotrigină Farmal pentru boală bipolară

Lamotrigină Farmal îşi poate face efectul după un anumit timp, deci nu este probabil să vă simţiţi bine imediat. Dacă opriţi administrarea de Lamotrigină Farmal, doza dumneavoastră nu va trebui redusă treptat. Dar tot trebuie să discutaţi mai întâi cu medicul dumneavoastră, dacă doriţi să întrerupeţi administrarea de Lamotrigină Farmal.

sus

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Lamotrigină Farmal poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii alergice sau reacţii cutanate potenţial grave: cereţi imediat ajutorul medicului

Un număr mic de persoane care iau Lamotrigină Farmal fac o reacţie alergică sau reacţii la nivelul pielii potenţial grave, care pot duce la probleme mai grave şi care chiar pot pune în pericol viaţa dacă nu sunt tratate.

Simptomele acestor reacţii includ:

• erupţii sau roşeaţă la nivelul pielii

• dureri bucale sau oculare

• creşterea temperaturii (febră), simptome asemănătoare gripei sau somnolenţă

• umflare în jurul feţei sau umflarea ganglionilor de la nivelul gâtului, axilei sau zonei inghinale

• sângerare sau învineţire neaşteptată, sau degetele dumneavoastră devin albastre

• durere faringiană sau mai multe infecţii (cum ar fi răcelile) decât de obicei.

In multe cazuri, aceste simptome vor fi semne de reacţii adverse mai puţin grave. Dar trebuie să fiţi conştient de faptul că sunt potenţial grave - astfel încât dacă remarcaţi oricare dintre aceste simptome:

> Mergeţi la un medic cât mai curând posibil. Medicul dumneavoastră poate decide să vă efectueze analize pentru a vă verifica ficatul, rinichii sau sângele şi vă poate spune să întrerupeţi administrarea de Lamotrigină Farmal.

 

Reacţii adverse foarte frecvente

Acestea pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane:

• durere de cap

• senzaţie de ameţeală

• senzaţie de somnolenţă

• neîndemânare şi lipsă de coordonare (ataxie)

• vedere dublă sau vedere înceţoşată

• greaţă sau vărsături

• erupţie pe piele.

 

Reacţii adverse frecvente

Acestea pot afecta până la 1 din 10 persoane:

• agresivitate sau iritabilitate

• mişcări rapide, necontrolabile ale ochilor (nistagmus)

• frisoane sau tremurături

• dificultăţi de somn

• diaree

• uscăciunea gurii

• senzaţie de oboseală

• durere de spate, de articulaţii, sau în altă parte. Reacţii adverse rare

 

Acestea pot afecta până la 1 din 1000 de persoane:

• mâncărime la nivelul ochilor cu secreţii şi cruste ale pleoapelor (conjunctivită)

• afecţiune rară a pielii, cu vezicule severe şi sângerare de la nivelul buzelor, ochilor, gurii, nasului şi zonelor genitale (sindrom Stevens-Johnson).

 

Reacţii adverse foarte rare

Acestea pot afecta până la 1 din 10.000 de persoane:

• halucinaţii ('vederea' sau 'auzirea' de lucruri care nu există în realitate)

• confuzie sau agitaţie

• senzaţie de "clătinare" sau de dezechilibru când vă deplasaţi

• mişcări necontrolate ale corpului (ticuri), spasme musculare necontrolabile care afectează ochii, capul şi toracele (coreoatetoză) sau alte mişcări neobişnuite ale corpului ca spasme, tremor sau rigiditate

• reacţie severă la nivelul pielii, care începe cu o zonă roşie şi dureroasă şi evoluează cu vezicule mari apoi descuamare de straturi ale pielii (necroliză epidermică toxică)

• la persoanele care au deja epilepsie, crizele pot să apară mai frecvent

• modificări ale funcţiei hepatice, care se va vedea în analizele de sânge, sau insuficienţă hepatică

• modificări care se pot vedea în analizele de sânge - inclusiv scăderea numărului de globule roşii (anemie), scăderea numărului de globule albe (leucopenie, neutropenie, agranulocitoză), scăderea numărului de trombocite (trombocitopenie), scăderea numărului tuturor acestor tipuri de celule din sânge (pancitopenie) şi o tulburare a măduvei osoase hematogene denumită
anemie aplastică

• tulburare a coagulării sângelui, care poate provoca sângerări sau învineţiri neaşteptate
(coagulare intravasculară diseminată)

• creşterea temperaturii (febră)

• umflarea în jurul feţei (edem) sau umflarea ganglionilor la nivelul gâtului, axilei sau zonei inghinale (limfadenopatie)

• la persoanele care au deja boală Parkinson, agravarea simptomelor.

 

Dacă aveţi reacţii adverse

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Cum se păstrează Lamotrigină Farmal

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Lamotrigină Farmal după data de expirare înscrisă pe ambalaj , după EXP. Data de
expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

Ce conţine Lamotrigină Farmal

- substanţa activă este lamotrigina.

Lamotrigină Farmal 25 mg, comprimate: fiecare comprimat conţine lamotrigină 25 mg. Lamotrigină Farmal 50 mg, comprimate: fiecare comprimat conţine lamotrigină 50 mg. Lamotrigină Farmal 100 mg, comprimate: fiecare comprimat conţine lamotrigină 100 mg. Lamotrigină Farmal 200 mg, comprimate: fiecare comprimat conţine lamotrigină 200 mg.

- Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, oxid galben de fer (E 172), povidonă K 30, amidonglicolat de sodiu tip A, stearat de magneziu, talc purificat, dioxid de siliciu coloidal anhidru.

Cum arată Lamotrigină Farmal şi conţinutul ambalajului

Lamotrigină Farmal se prezintă sub formă de comprimate rotunde, plate, de culoare slab gălbuie, prevăzute cu o linie mediană pe o faţă.

Lamotrigină Farmal este disponibil în cutii cu 3 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Farmal International S.R.L.
B-dul Theodor Pallady nr.4, bl. M 2, sc. E, ap. 216, sector 3, Bucureşti, România

Producător

Galex d.d.
Tisinska ulica 29g, 9000 Murska Sobota, Slovenia Acest prospect a fost aprobat în Octombrie 2009

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Sursă: Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)
Berbec Berbec 21 martie - 20 aprilie

Vă atrag foarte mult distracţiile şi v-aţi propus să nu pierdeţi niciun prilej în a le dovedi celorlaţi că ştiţi să trăiţi. Pe plas socio-profesional se bun ale baze ale evoluţiei dumneavoastră...citește mai departe

×

Zf.ro
Aveţi economii în lei? ANUNŢ de răsunet pentru românii cu economii în lei Aveţi economii în lei? ANUNŢ de răsunet...
Mutare fulger: Un miliardar român construieşte...
Oraşul din România care se transformă...
BusinessMagazin.ro
Unul dintre cei mai cunoscuţi MILIARDARI ai lumii tocmai a primit 30 de ani de PUŞCĂRIE şi a PIERDUT un IMPERIU de peste 30 de miliarde de dolari Unul dintre cei mai cunoscuţi MILIARDARI...
Cum a reuşit o tânără de 23 de ani să...
Mediafax.ro
GAFĂ de proporţii la British Airways: Un pilot a GREŞIT "drumul" şi a aterizat la peste 1.000 Km distanţă de destinaţie/ Este UIMITOR ce le-a spus călătorilor GAFĂ de proporţii la British Airways:...
VIDEO - Operaţiune ca în filme, pe străzile...
ISTORIC VEHICUL: Aplicaţie RAR prin care...
Gandul.info
Şi-a convins soţia să-i permită AMANTEI mai tinere să vină la ei acasă, pentru o noapte de neuitat în 3. Au băut, au vorbit şi s-au iubit... La un moment dat, nevasta a plecat la baie, iar ce a urmat este TERIFIANT Şi-a convins soţia să-i permită AMANTEI...
Această jurnalistă a mers să îi ia un...
Au chemat preotul la o femeie muribundă,...
ProSport.ro
Poza care a declanşat un scandal naţional! Ipostaza în care a fost surprinsă această tânără, motiv de reacţii sexiste şi jignitoare. Femeia a recunoscut: “Gândiţi-vă la asta, animalelor” Poza care a declanşat un scandal naţional!...
“Respect DNA” şi jigniri la adresa...
Jucătoarea română care face ravagii în...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
Cât costă Huawei P30 Pro, telefonul cu cea mai performantă CAMERĂ FOTO din lume. Zoom 10X şi mod nocturn într-un telefon impresionant Cât costă Huawei P30 Pro, telefonul cu...
Tehnologia care îţi încarcă telefonul...
NETFLIX la jumătate de preţ! Compania...
ProMotor.ro
Cutie manuală vs. cutie automată. AVANTAJE ŞI DEZAVANTAJE Cutie manuală vs. cutie automată. AVANTAJE...
Maşini second hand aduse din GERMANIA,...
PRIMA ŢARĂ unde toate taxiurile vor fi...
Descopera.ro
SPERMĂ bătrână, de calitate bună. Savanţii australieni au realizat un EXPERIMENT apartent BIZAR. Rezultatele au fost însă ULUITOARE SPERMĂ bătrână, de calitate bună. Savanţii...
Cine a fost în realitate Jack Spintecătorul,...
SECRETUL ascuns în Biblie, descifrat după...
ULTIMA ORĂ
DEZBRĂCATĂ pentru o cauză nobilă? Cum a ales un ministru să facă un spot publicitar cu FOTO de tip NUD: „Arată ca naiba, dar îmi salvează viaţa”

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.