Ketospray 10%, spray cutanat soluţie, 10 %

Producător: CSC PHARMACEUTICALS HANDELS GmbH
Substanță activa
ketoprofen
Clasa ATC
M02AA
Format
spray cutanat soluţie
Afecțiuni
tendinite superficiale, entorse, contuzii, afecţiunilor degenerative la nivelul articulaţiilor mici
Producător
PHARBIL WALTROP GmbH
Acțiune terapeutică
antiinflamatoare nesteroidiene

Ce este Ketospray 10% şi pentru ce se utilizează

Ketospray 10% aparţine unui grup de medicamente denumite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (NSAID), care sunt indicate în tratamentul simptomatic al durerilor musculare sau osteoarticulare din cadrul:

– tendinitelor superficiale;

– entorselor, contuziilor;

– afecţiunilor degenerative (artroze) la nivelul articulaţiilor mici;

Înainte să utilizaţi Ketospray 10% Nu utilizaţi Ketospray 10%

Nu utilizaţi Ketospray 10%

– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ketoprofen, la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare dintre celelalte componente ale Ketospray 10%.

– dacă prezentaţi leziuni cutanate: dermatoze umede, eczeme, leziuni infectate, arsuri sau plăgi infectate;

– dacă sunteţi în trimestrul III de sarcină sau alăptaţi;

– dacă aveţi vârsta sub 15 ani.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Ketospray 10%

– deoarece acesta nu se aplică la nivelul mucoaselor (orale, genitale sau anale), ochilor sau zonelor afectate de dermatoze exsudative, eczeme, plăgi şi leziuni infectate ale pielii, sau pe pielea crăpată; nu se aplică sub pansament oclusiv;

– dacă vă apar erupţii cutanate care impun oprirea tratamentului;

– deoarece în timpul tratamentului şi 2 săptămâni după întreruperea acestuia se recomandă evitarea expunerii la soare a zonelor tratate;

– la pacienţii cu afecţiuni renale grave, la cei cu istoric de astm bronşic sau alergie.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Deoarece ketoprofenul administrat extern se absoarbe slab, este improbabilă apariţia interacţiunilor medicamentoase descrise după administrarea sistemică a ketoprofenului. Totuşi, se recomandă urmărirea atentă a pacienţilor trataţi cu anticoagulante cumarinice concomitent cu Ketospray 10%.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Ca şi alte antiinflamatoare nesteroidiene, în cursul trimestrului III de sarcină, ketoprofenul favorizează închiderea prematură a canalului arterial. Administrat în perioada perinatală poate determina hemoragii. Administrarea ketoprofenului în ultimul trimestru de sarcină este contraindicată.

Ketoprofenul se excretă în cantităţi mici în laptele matern. În perioada alăptării se vor lua în considerare fie întreruperea tratamentului, fie întreruperea alăptării. Pentru orice nelămurire consultaţi-vă medicul.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu există date care să sugereze că administrarea ketoprofenului influenţează negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum să utilizaţi Ketospray 10%

Utilizaţi întotdeauna Ketospray 10% exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră.

Adulţi şi copii cu vârsta peste 15 ani:

Ketospray 10% se aplică extern, pe zona afectată, prin pulverizare, 3-6 pulverizări de 2-3 ori pe zi, timp de până la 7 zile. Nu utilizaţi mai multe pulverizări decât trebuie, doza zilnică maximă zilnică fiind de 18 pulverizări, care corespund la 360 mg ketoprofen.

După aplicare, zona afectată se masează usor şi apoi se lasă să se usuce.. Spălati-vă mâinile după fiecare aplicare.

O pulverizare (0,2 ml) conţine 20 mg ketoprofen. Ketospray 10% este destinat doar administrării cutanate. Nu depăşiţi perioada recomandată de tratament.

Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Dacă utilizaţi mai mult Ketospray 10% decât trebuie

Dacă aţi aplicat o doză de Ketospray 10% mai mare decât doza prescrisă, trebuie să vă consultaţi întotdeauna medicul sau un farmacist, pentru a primi recomandări.

Dacă uitaţi să utilizaţi Ketospray 10%

Dacă uitaţi să aplicaţi o doză de Ketospray 10%, utilizaţi-l imediat ce vă aduceţi aminte şi apoi continuaţi cu orarul obişnuit.

Nu aplicaţi o doză dublă de Ketospray 10% pentru a compensa doza uitată. Dacă înghiţiţi Ketospray 10% dumneavoastră sau copilul dumneavoastră

Dacă medicamentul este accidental înghiţit de către dumneavoastră sau copilul dumneavoastră, contactaţi imediat secţia de urgenţe de la cel mai apropiat spital sau spuneţi-i imediat medicului dumneavoastră ce s¬a întâmplat.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Ketospray 10% poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Mai puţin frecevente: prurit, eritem (roşeaţa pielii), eczeme.

Rare: reacţii de fotosensibilitate (sensibilitate la radiaţia solară), eczeme buloase şi flictenulare, urticarie. Foarte rare: angioedem, un caz de exacerbare a insuficienţei renale cronice.

Dacă observaţi la dumneavoastră oricare din aceste reacţii adverse, ar trebui să încetaţi să mai folosiţi Ketospray 10% şi să luaţi legătura cu medicul dumneavoastră cât mai repede posibil.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Ketospray 10%

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Ketospray 10% după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu necesită condiţii speciale pentru păstrare.

A se utiliza în cel mult 1 an de la prima deschidere a flaconului.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Ketospray 10%

– Substanţa activă este ketoprofen.

– Celelalte componente sunt: propilenglicol, alcool izopropilic, NAT 8539, dihidrogenofosfat de sodiu dihidrat, hidrogenofosfat de disodiu dodecahidrat, hidroxid de sodiu, ulei de mentă, apă purificată.

Cum arată Ketospray 10% şi conţinutul ambalajului

Soluţia este limpede, gălbuie.

Cutie cu un flacon de sticlă brună cu capacitatea de 15 ml, prevăzut cu pompă dozatoare, a 12,5 g soluţie. Cutie cu un flacon de sticlă brună cu capacitatea de 30 ml, prevăzut cu pompă dozatoare, a 25 g soluţie.

Deţinător al autorizaţiei de punere pe piaţă

CSC PHARMACEUTICALS HANDELS GmbH Heiligenstadter Strasse 395 b 1190- Viena, Austria

Producător responsabil de eliberarea seriei de produs finit

PHARBIL WALTROP GmbH Im Wirrigen 25, D-45731 Waltrop, Germania

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţii locali ai deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

Acest prospect a fost ultima dată aprobat în Aprilie 2006

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being