Ketoprofen Mk, gel, 2,5%

Producător: S.C. Mark Pharmaceutics S.R.L
Substanță activa
ketoprofen
Clasa ATC
M02AA
Format
gel
Afecțiuni
leziuni şi algii musculare
Producător
S.C. Mark Pharmaceutics S.R.L
Acțiune terapeutică
antiinflamatoare nesteroidiene

Ce este Ketoprofen Mk şi pentru ce este utilizat?

Compoziţie

100 g gel conţin ketoprofen 2,5 g şi excipienţi: carbomer 940, trietanolamină, alcool etilic, dietanolamină, propilenglicol, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil, apă purificată.

Grupa farmacoterapeutică: preparate topice pentru leziuni şi algii musculare, antiinflamatoare nesteroidiene de uz topic.

Înainte de a utiliza Ketoprofen Mk

Nu utilizati Ketoprofen Mk dacă:

– sunteţi alergic la ketoprofen sau la oricare dintre excipienţii medicamentului; hipersensibilitate la alte antiinflamatoare nesteroidiene;

– aveţi leziuni cutanate: dermatoze umede, eczeme, leziuni infectate, arsuri sau plăgi;

– aveţi varsta sub 15 ani;

– vă expuneţi la soare;

– sunteţi însărcinată (trimestrul III).

Acordaţi atentie utilizării Ketoprofen Mk deoarece

Administrarea locală îndelungată poate provoca sensibilizare sau iritaţie locală. În cazul apariţiei unei reacţii cutanate locale, se impune oprirea tratamentului. Trebuie să se evite aplicarea pe suprafeţe întinse.

Ketoprofen MK nu se va administra pe zone cu plăgi sau leziuni cutanate. Trebuie să se evite contactul cu mucoasele şi ochii.

Nu se recomandă aplicarea sub pansament ocluziv.

Trebuie să se evite expunerea la soare sau radiaţii ultraviolete pe perioada tratamentului şi 2 săptămâni după oprirea tratamentului, din cauza riscului de fotosensibilizare.

Sarcina

Nu utilizaţi Ketoprofen MK dacă sunteţi însărcinată. Alăptarea

Nu utilizaţi Ketoprofen MK dacă alăptaţi.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Ketoprofen MK nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Informaţii importante privind unii excipienţi conţinuţi de Ketoprofen Mk Utilizarea altor medicamente

Nu s-au semnalat interacţiuni medicamentoase cu relevanţă clinică.

Informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă luaţi sau aţi luat recent orice alt medicament – chiar şi din cele eliberate fără prescripţie medicală.

Cum se utilizează Ketoprofen Mk?

Se aplică gelul pe piele la nivelul zonei afectate de 1-2 ori pe zi, masând uşor.

Dacă utilizaţi mai mult Ketoprofen Mk decât trebuie

Până în prezent nu au fost descrise efecte datorate supradozajului.

Dacă aţi utilizat mai mult Ketoprofen MK decât trebuie, anunţaţi imediat medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Reacţii adverse posibile

Ketoprofen MK este în general bine tolerat dar, ca toate medicamentele poate determina reacţii adverse.

Este posibil să apară reacţii cutanate locale: dermatită de contact, eczeme, urticarie, fenomene de fotosensibilizare; excepţional pot să apară reacţii cutanate severe de tipul eczemei buloase sau flictenulare.

Au fost descrise cazuri de reacţii de hipersensibilitate: cutanate, respiratorii (dispnee şi crize de astm bronşic la pacienţii cu alergie la ketoprofen sau la alte antiinflamatoare nesteroidiene înrudite sau la cei cu idiosincrazie la acestea).

Foarte rar, au fost semnalate reacţii generale de tip anafilactic, care au avut o evoluţie favorabilă. În acest caz tratamentul trebuie întrerupt.

Dacă observaţi oricare alte reacţii adverse care nu sunt menţionate în acest prospect informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Cum se păstrează Ketoprofen Mk?

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
 

Informatii suplimentare

Ambalaj

Cutie cu un tub din aluminiu a 25 g gel. Cutie cu un tub din aluminiu a 45 g gel.

Indicaţii terapeutice

Tratamentul local simptomatic al durerilor musculare sau osteoarticulare de natură traumatică (contuzii, entorse, luxaţii) sau reumatice (poliartrită reumatoidă, spondilartrită anchilopoietică, puseuri inflamatorii acute ale artrozelor, discopatii, forme extraarticulare de reumatism, artrite acute, inclusiv acces de gută).

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

S.C. Mark Pharmaceutics S.R.L., Str. Moara de Foc, nr. 35, Iaşi, România

Producător

SC. Mark Pharmaceutics S.R.L., Str. Moara de Foc, nr. 35, Iaşi, România

Data ultimei verificări a prospectului Noiembrie, 2005

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica