Keratop unguent

Producător: S.C. Slavia Pharm S.R.L
Substanță activa
combinaţii
Clasa ATC
D11AF
Format
unguent
Afecțiuni
Dermatoze hiperkeratozice
Producător
S.C. Slavia Pharm S.R.L
Acțiune terapeutică
preparate de uz dermatologic

Compoziţie:

100 g unguent conţine uree 10 mg şi acid salicilic 5 mg şi excipienţi: vaselină albă, macrogol 6000, monostearat de macrogol, glicerol, macrogol 400, polisorbat 80.

Grupa farmacoterapeutică: Alte preparate de uz dermatologic, keratolitice, combinaţii.

Indicaţii terapeutice

-Dermatoze hiperkeratozice: ihtioze, keratoze palmoplantare, hiperkeratoze foliculare, eczema mâinilor tilotice, psoriazis şi eczeme licheniforme

-Ca terapie concomitentă cu glucorticoizi cu administrare topică, favorizând penetrarea glucocorticoizilor în adâncimea stratului cornos al tegumentului.

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la oricare dintre componenţii produsului. Infecţii cutanate, inflamaţii, plăgi care afectează zona hiperkeratozică. Este containdicată utilizarea produsului în dermatoze umede.

Este containdicată utilizarea produsului la nivelul nevilor pigmentari, a nevilor piloşi, a nevilor de la nivelul feţei sau la nivelul regiunii anale sau perineale.

Precauţii

Trebuie evitată administrarea produsului la nivelul tegumentelor sănătoase şi a mucoaselor. Nu se recomandă administrarea produsului pe suprafeţe corporale întinse datorită riscului de trecere în circulaţia sistemică.

Dacă apar reacţii iritative cutanate severe tratamentul cu Keratop trebuie înterupt.
Interactiuni

Produsul favorizează penetrarea şi infiltrarea altor substanţe cu utilizarea locală, în particular corticoide, ditranol şi 5 fluorouracil.

În cazul administrării produsului pe suprafeţe cutanate mai mari, acidul salicilic resorbit poate creşte acţiunea methotrexatului şi anticoagulantelor cumarinice.

Atentionări speciale

La pacienţii cu insuficienţă renală produsul trebuie să fie utilizat pe suprafeţe mici, în monoterapie, timp de câteva zile .

Nu este recomandată utilizarea produsului la pacienţii diabetici sau la cei cu tulburări circulatorii periferice sau neuropatii periferice.

Sarcina si alăptarea:

Datorită faptului că nu se cunoaşte proporţia de acid salicilic absorbită prin piele nu se recomandă în ultimul trimestru de sarcină.

La gravide sau la femei care alăptează trebuie evitată utilizarea timp îndelungat sau pe suprafeţe cutanate mari a produsului.

Nu este recomandată aplicarea produsului la nivelul sânilor, la femeile care alăptează.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Produsul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare

Keratop unguent se administrează o dată sau de două ori pe zi pe zona cutanată afectată, pe suprafeţe mici, fiind bine masat, pentru o mai bună absorţie .

Utilizarea unor cantităţi mai importante se realizează sub pansament ocluziv O administrare nouă va fi precedată de spălare cu apă caldă .

În funcţie de afecţiunea dumneavoastră, modul de administrare al produsului poate fi diferit. De aceea, înainte de a începe tratamentul este recomandat să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Reactii adverse

Rareori pot apare iritaţii locale şi alergii de contact în special în cazul administrării accidentale a produsului la nivelul unor zone tegumentare sănătoase.

Supradozaj

În cazul administrării topice îndelungate sau a unor doze mari de acid salicilic pot apare simptome de supradozaj: tinitus, greaţă, vărsături. De asemenea aceste simptome pot apare în cazul administrării accidentale pe cale orală a produsului.

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi între 15 – 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu un tub de aluminiu a 40 mg unguent.

Producător

S.C. Slavia Pharm S.R.L., Bucuresti.

Detinătorul Autorizatiei de punere de piată

S.C. Slavia Pharm S.R.L.,
Str. Stirbei Voda 53-55, sector 1, Bucuresti.

Data ultimei verificări a prospectului Iunie, 2005

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Medicamente din aceeași clasă