Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

Caută în:

Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate

Companie: Accord Healthcare Limited
Cuprins
Ce este Finasteridă Accord 1 mg şi pentru ce se utilizează
Înainte să utilizaţi Finasteridă Accord 1 mg
Cum să utilizaţi Finasteridă Accord 1 mg
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Finasteridă Accord 1 mg
Informaţii suplimentare
sus

Ce este Finasteridă Accord 1 mg şi pentru ce se utilizează

Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate conţine finasteridă. Finasterida aparţine unui grup de medicamente denumite inhibitori de 5-alfa-reductază.

Medicul dumneavoastră v-a prescris Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate deoarece manifestaţi căderea timpurie a părului de tip masculin (cunoscută de asemenea sub numele de alopecie androgenetică). Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate previne căderea ulterioară a părului la bărbaţi. Bărbaţii la care căderea părului este uşoară până la moderată, dar nu completă, pot beneficia de utilizarea Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate.

Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate blochează o enzimă importantă (5-alfa-reductaza tip II), care este implicată în funcţionarea foliculului de păr.

In scalp, Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate scade în mod specific concentraţiile de DHT, o cauză majoră a căderii părului la bărbaţi. In acest mod, Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate ajută la inversarea procesului de cădere a părului şi previne căderea ulterioară a părului.

sus

Înainte să utilizaţi Finasteridă Accord 1 mg

 Nu utilizaţi Finasteridă Accord 1 mg

-    dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la finasteridă sau la oricare dintre componentele Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate

-  dacă sunteţi copil sau adolescent

-   dacă sunteţi femeie (vezi, de asemenea "Sarcină şi alăptare"). În studiile clinice, Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate s-a demonstrat a nu fi eficace în tratamentul căderii părului (alopecie androgenetică) la femei.

- dacă luaţi deja finasteridă sau orice alt inhibitor de 5-alfa-reductază pentru hiperplazie benignă de prostată (HBP) sau orice altă afecţiune.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Finasteridă Accord 1 mg

Determinarea Antigenului Specific de Prostată (PSA) în plasmă trebuie efectuată înainte de începerea tratamentului cu finasteridă şi în timpul tratamentului.

Finasterida poate afecta fertilitatea la bărbat. Pacienţii care plănuiesc să procreeze un copil trebuie să ia în considerarea întreruperea tratamentului.

Utilizarea altor medicamente

Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate nu interferă de obicei cu alte medicamente. Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Nu există informaţii disponibile privind utilizarea Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate împreună cu minoxidil de uz topic (aplicat pe piele) la bărbaţii cu alopecie. Combinarea acetora nu este recomandată.

Utilizarea Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate cu alimente şi băuturi

Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate poate fi utilizat cu sau fără alimente.

Sarcina şi alăptarea

Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate este destinat doar utilizării la bărbaţi. Femeile care sunt sau pot deveni gravide nu trebuie să manipuleze comprimatele de Finasteridă Accord 1 mg, în special dacă sunt sfărâmate sau rupte. Dacă finasterida este absorbită prin piele sau dacă este administrată oral unei femei care este gravidă având un făt de sex masculin, copilul se poate naşte cu malformaţii ale organelor genitale.

Dacă partenera sexuală a pacientului este sau poate fi potenţial gravidă, se recomandă ca pacientul să reducă expunerea ei la lichidul seminal (de exemplu prin utilizarea prezervativelor) sau să întrerupă tratamentul cu finasteridă.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu există date care să sugereze faptul că administrarea Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate afectează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Finasteridă Accord 1 mg

Acest medicament conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l contactaţi pe medicul dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament.

sus

Cum să utilizaţi Finasteridă Accord 1 mg

Utilizaţi întotdeauna Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală este de un comprimat filmat de Finasteridă Accord 1 mg pe zi (echivalent la 1 mg). Comprimatele filmate pot fi utilizate fie pe stomacul gol, fie cu alimente. Comprimatele filmate trebuie înghiţite întregi şi nu trebuie rupte sau zdrobite.

•           Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate nu va acţiona mai repede sau mai bine dacă le utilizaţi mai mult de o dată pe zi.

•           Căderea părului la bărbaţi este o stare care se produce de-a lungul unei perioade lungi de timp. In general, pot fi necesare trei până la şase luni de tratament zilnic înainte ca dumneavoastră să observaţi o creştere a densităţii părului sau o scădere a căderii părului.

•           Medicul dumneavoastră vă va ajuta să evaluaţi dacă Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate este eficace. Este important să continuaţi utilizarea Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate atâta timp cât medicul dumneavoastră vă prescrie acest medicament.

Pacienţi cu insuficienţă hepatică

Nu există experienţă privind utilizarea Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate la pacienţii cu insuficienţă hepatică.

Pacienţi cu insuficienţă renală

Nu este necesară ajustarea dozei la pacienţii cu insuficienţă renală.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Finasteridă Accord 1 mg

Dacă utilizaţi mai mult Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate decât vi s-a recomandat, sau dacă altcineva a utilizat Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate, mergeţi la cel mai apropiat spital. Luaţi cu dumneavoastră orice comprimate filmate rămase sau cutia goală, pentru identificarea uşoară a medicamentului.

Dacă uitaţi să utilizaţi Finasteridă Accord 1 mg

Dacă uitaţi să utilizaţi Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate, continuaţi doar să luaţi doza următoare ca de obicei. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Finasteridă Accord 1 mg

Este recomandată utilizarea Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate pentru obţinerea beneficiului maxim. Dacă tratamentul este întrerupt, în următoarele 9 - 12 luni este posibil să pierdeţi părul apărut.

Dacă aveţi întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. De obicei, reacţiile adverse au fost temporizate pe parcursul tratamentului sau au dispărut dacă tratamentul a fost întrerupt.

Mai puţin frecvente (apar la mai puţin de 1 din 100 de pacienţi):

•        dorinţa redusă de a face sex

•        dificultăţi în a avea o erecţie

•        probleme de ejaculare, cum ar fi o scădere a cantităţii de lichid seminal eliberat eliberat în timpul sexului.

Cu frecvenţă necunoscută:

•        reacţii alergice cum ar fi erupţii trecătoare pe piele, mâncărimi, umflături pe piele (urticarie) şi umflarea buzelor şi a feţei

•        mărirea şi sensibilitatea sânilor

•        dureri la nivelul testiculelor

•        bătăi cardiace rapide

•        dificultăţi în a avea o erecţie după întreruperea tratamentului

•        infertilitatea a fost raportată la bărbaţii care au utilizat finasteridă timp îndelungat şi au avut alţi factori de risc care pot afecta fertilitatea. Normalizarea sau îmbunătăţirea calităţii lichidului seminal a fost raportată după întreruperea tratamentului cu finasteridă. Nu au fost efectuate studii clinice de lungă durată privind efectul finasteridei asupra fertilităţii la bărbaţi.

•        modificări în modul de functionare a ficatului dumneavoastră, lucru care poate fi indicat printr-un test de sânge.

Întrerupeţi utilizarea Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate şi discutaţi imediat cu medicul dumneavoastră dacă aveţi oricare dintre următoarele simptome:

•            umflarea feţei, limbii sau gâtului

•            dificultăţi de înghiţire

•            umflături pe piele (urticarie)

•            dificultăţi în respiraţie

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Cum se păstrează Finasteridă Accord 1 mg

•        A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

•        Acest medicament nu necesită condiţii speciale pentru păstrare.

•        Nu utilizaţi Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate după data de expirare, care este clar înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

•        Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

Ce conţine Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate

-                Substanţa activă este finasterida. Fiecare comprimat conţine finasteridă 1 mg.

-                Celelalte componente sunt:

Nucleu: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină (E 460), amidon de porumb pregelatinizat (de porumb),, amidonglicolat de sodiu (Tip A), lauril macrogolgliceride, stearat de magneziu (E 572)

Film: hipromeloză (E 464), dioxid de titan (E 171), macrogol 6000, oxid roşu de fer (E 172), oxid galben de fer (E 172).

Cum arată Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate şi conţinutul ambalajului

Comprimatele filmate.

Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate sunt comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare cărămizie, marcate cu "F1" pe una din feţe şi plane pe cealaltă faţă.

Finasteridă Accord 1 mg comprimate filmate sunt ambalate în cutii cu blistere din Aluminiu/Aluminiu cu 28 sau 84 comprimate filmate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Accord Healthcare Limited, Sage House, 319 Pinner Road, North Harrow, Middlesex HA1 4HF, Marea Britanie.

Producătorii

Accord Healthcare Limited, Sage House, 319 Pinner Road, North Harrow, Middlesex, HA1 4HF, Marea Britanie.

Cemelog BRS Ltd,

H-2040, Budaors, Vasut u. 13., Ungaria Laboratorios Normon S.A.

Ronda de Valdecarrizo 6, 28760 Tres Cantos, Madrid, Spania

 

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Sursă: Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)
Fecioară Fecioară 23 august - 21 septembrie

Sunteţi plin de optimism. Şefii vă vor da undă verde pentru a vă pune în aplicare proiectele la care munciţi. Este posibil ca intervenţia cuiva din anturajul vostru apropiat să vă creeze o mică...citește mai departe

×

Zf.ro
Atenţie! De astăzi, plăţile cu carduri ”sar în aer”.Schimbări majore pentru posesorii de carduri Atenţie! De astăzi, plăţile cu carduri...
O resursă EXTREM de valoroasă, pe care...
O marcă premium a dat lovitura! Cum a reuşit...
BusinessMagazin.ro
Ţara cu cei mai longevivi locuitori: 70.000 au depăşit 100 de ani, iar persoanele peste 65 de ani reprezintă 13% din forţa de muncă a ţării Ţara cu cei mai longevivi locuitori: 70.000...
Este OFICIAL: Unul dintre cei mai mari retaileri...
Mediafax.ro
Anunţ de ULTIMA ORĂ de la Casa Albă: Fiul fostului lider Al-Qaeda, Osama bin Laden, a fost UCIS Anunţ de ULTIMA ORĂ de la Casa Albă:...
Interviul integral. Marius Tucă Show. Dana...
Dana Gîrbovan: Nu am avut discuţii şi...
Gandul.info
Această tânără frumoasă, blondă, s-a întors epuizată după o noapte în oraş şi nu ştia de ce. Când s-a uitat în jos, însă, a rămas perplexă şi nu i-a venit să creadă: „Aceasta este marea diferenţă dintre femei şi bărbaţi” - FOTO Această tânără frumoasă, blondă, s-a...
HUIDU reacţionează în cazul lui Mario...
După 15 ani de emisiune, Mircea Badea face...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ProSport.ro
ŞOCANT! Câţi bani vrea familia tânărului mort de la Gino Iorgulescu! Şeful LPF, terorizat şi ameninţat ŞOCANT! Câţi bani vrea familia tânărului...
Breaking news: un preot, în faţa salonului...
ŞOC! Celebra româncă a recunoscut că...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
SAMSUNG este înfrânt? Compania se gândeşte să renunţe la telefoanele GALAXY S şi GALAXY NOTE SAMSUNG este înfrânt? Compania se gândeşte...
Cel mai PUTERNIC telefon din lume vine într-o...
Descoperirea ŞOCANTĂ a unui bărbat care...
ProMotor.ro
Şoferul unui Golf este filmat cum repetă o greşeală de mai multe ori. În final provoacă un accident pe E85 - VIDEO Şoferul unui Golf este filmat cum repetă...
MARTORII din bord care anunţă DEZASTRUL....
A crezut că a trecut cu roata peste un...
Descopera.ro
VIDEO. Fenomen EXTREM apărut în Siberia. Savanţii sunt ALARMAŢI VIDEO. Fenomen EXTREM apărut în Siberia....
Lucrul pe care nicio femeie nu ar trebui...
Aventurile nebune ale DESFRÂNATEI Letitia,...
ULTIMA ORĂ
Un deputat cere ca avioanele să nu mai zboare peste unul dintre cele mai mari oraşe din România. Ce îl nemulţumeşte pe parlamentar

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.