Egiramlon 2,5 mg/2,5 mg , 5 mg/5 mg, 5 mg/10 mg, 10 mg/5 mg, 10 mg/10 mg capsule

Producător: EGIS Pharmaceuticals PLC
Substanță activa
ramipril/amlodipină
Clasa ATC
C09BB
Format
capsule
Afecțiuni
Egiramlon poate fi utilizat în tratamentul tensiunii arteriale mari (hipertensiune arterială) la pacienţii a căror tensiune arterială nu este controlată corespunzător prin administrarea asociată de ramipril şi amlodipină, la aceleaşi doze ca şi în combinaţie, dar sub formă de comprimate separate.
Producător
EGIS Pharmaceuticals PLC
Acțiune terapeutică
Ramiprilul face parte din grupa de medicamente numită inhibitori ai ECA (Inhibitori ai Enzimei de Conversie a Angiotensinei), în timp ce amlodipina face parte dingrupa de medicamente numită antagonişti de calciu.

Ce este Egiramlon şi pentru ce se utilizează

Egiramlon conţine două substanţe active numite ramipril şi amlodipină. Ramiprilul face parte din grupa de medicamente numită inhibitori ai ECA (Inhibitori ai Enzimei de Conversie a Angiotensinei), în timp ce amlodipina face parte dingrupa de medicamente numită antagonişti de calciu.

Ramipril acţionează prin:

•          Scăderea producerii de substanţe care cresc tensiunea arterială de către organismul dumneavoastră

•         Relaxarea şi dilatarea vaselor de sânge

•         Micşorarea efortului inimii de pompare a sângelui în organism.

Amlodipina acţionează prin:

•         Relaxarea vaselor de sânge astfel sângele circulă prin vasele de sânge mai usor.

Egiramlon poate fi utilizat în tratamentul tensiunii arteriale mari (hipertensiune arterială) la pacienţii a căror tensiune arterială nu este controlată corespunzător prin administrarea asociată de ramipril şi amlodipină, la aceleaşi doze ca şi în combinaţie, dar sub formă de comprimate separate.

Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Egiramlon

Nu utilizaţi Egiramlon

–              dacă sunteţi alergic la ramipril, amlodipină (substanţele active), la alţi antagonişti de calciu sau medicamente de tipul inhibitori ai ECA sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). Aceasta se poate manifesta prin mâncărime şi înroşire a pielii sau dificultăţi la respiraţie

–                dacă aveţi o îngustare gravă a valvei aortice a inimii (stenoză aortică) sau prezentaţi şoc cardiogen (o afecţiune în care inima inima dumneavoastră nu poate furniza o cantitate suficientă de sânge în corp)

–          dacă aveţi sau aţi avut reacţii alergice grave numite „angioedem”. Simptomele includ mâncărimi, urticarie, pete roşii pe mâini, picioare şi gât, umflarea gâtului şi limbii, umflături în jurul ochilor şi buzelor, dificultăţi la respiraţie sau la înghiţire.

–          dacă efectuaţi şedinţe de dializă sau oricare alt tip de filtrare a sângelui. In funcţie de aparatul utilizat, tratamentul cu Egiramlon poate să nu fie indicat pentru dumneavoastră.

–          dacă aveţi probleme ale rinichilor care presupun un flux de sânge redus la nivelul rinichiului (stenoză de arteră renală)

–          dacă tensiunea arterială este neobişnuit de mică sau instabilă. Medicul dumneavoastră trebuie să facă o evaluare din acest punct de vedere

–          dacă aveţi insuficienţă cardiacă instalată după un infarct de miocard.

Nu utilizaţi Egiramlon dacă oricare dintre cele prezentate mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte să utilizaţi Egiramlon.

Atenţionări şi precauţii

Inainte să utilizaţi Egiramlon, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi sau aţi avut vreuna din următoarele afecţiuni:

–          dacă aveţi o vârstă înaintată şi doza dumneavoastră trebuie crescută

–          dacă aveţi probleme ale inimii, ficatului sau rinichilor

–          dacă aveţi o creştere severă a tensiunii arteriale (criză hipertensivă)

–          dacă aţi pierdut o mare cantitate de săruri din organism (din cauza unei stări de rău (vărsături), diareei, transpiraţiilor abundente, dietei cu conţinut scăzut de sare, utilizării medicamentelor diuretice pentru o perioadă mai lungă sau dacă efectuaţi şedinţe de dializă);

–          dacă aţi urmat un tratament de ameliorare a reacţiilor alergice la veninul de albină sau viespe (desensibilizare);

–          dacă urmează să vi se administreze un anestezic. Acesta vi se administrează înainte de o intervenţie chirurgicală sau dentară. Trebuie să întrerupeţi tratamentul cu Egiramlon cu o zi înainte de această operaţie; cereţi sfatul medicului dumneavoastră

–          dacă aveţi o concentraţie mare de potasiu în sânge (evidenţiată prin analiza sângelui)

–          dacă aveţi o boală vasculară de colagen, cum sunt sclerodermia sau lupusul eritematos sistemic.

Dacă oricare dintre situaţiile de mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte să utilizaţi Egiramlon.

Copii şi adolescenţi

Nu este recomandată utilizarea Egiramlon la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani din cauza lipsei datelor privind siguranţa şi eficacitatea.

Egiramlon împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Egiramlon poate modifica acţiunea altor medicamente. De asemenea, alte medicamente pot influenţa acţiunea Egiramlon.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi unul din următoarele medicamente. Ele pot scădea efectul Egiramlon:

•          Medicamente utilizate pentru ameliorarea durerii şi inflamaţiei (cum sunt medicamentele Anti- Inflamatoare Non-Steroidiene-AINS cum sunt ibuprofenul sau indometacinul şi acidul acetilsalicilic)

•          Medicamente utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale mici, şocului cardiac, insuficienţei cardiace, astmului bronşic sau alergiei cum sunt epinefrina, noradrenalina sau adrenalina. Medicul dumneavoastră va trebui să vă controleze tensiunea arterială.

•          Rifampicină (antibiotic utilizat pentru tratamentul tuberculozei)

•          Hypericum perforatum (Sunătoare – preparate din plante medicinale pentru tratamentul depresiei)

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi unul din următoarele medicamente. Ele pot creşte probabilitatea de apariţie a reacţiilor adverse atunci când luaţi concomitent şi Egiramlon:

•          Medicamente utilizate pentru ameliorarea durerii şi inflamaţiei (cum sunt medicamentele Anti- Inflamatoare Non-Steroidiene-AINS cum sunt ibuprofenul sau indometacinul şi acidul acetilsalicilic)

•          Medicamente pentru cancer (chimioterapice)

•          Medicamente administrate pentru a împiedica respingerea organelor după un transplant, cum este ciclosporina

•          Diuretice (comprimate care elimină apa) cum este furosemidul

•          Medicamente care pot creşte concentraţia de potasiu din sânge, cum sunt spironolactona, triamterenul, amiloridul, sărurile de potasiu şi heparina (pentru subţierea sângelui)

•          Medicamente steroidiene pentru tratamentul inflamaţiilor, cum este prednisolon

•          Alopurinol (utilizat pentru scăderea concentraţiei acidului uric din sânge)

•          Procainamidă (pentru probleme ale ritmului bătăilor inimii)

•          Ketoconazol, itraconazol (împotriva infecţiilor fungice)

•          Eritromicină, claritromicină (antibiotice utilizate pentru tratamentul unor infecţii bacteriene)

•          Ritonavir ( indinavir, nelfinavir (medicamente numite inhibitori de protează utilizate în tratamentul infecţiei cu HIV)

•          Verapamil, diltiazem (pentru tratamentul unor boli ale inimii şi tensiunii arteriale mari)

•          Dantrolen (perfuzie utilizată pentru tratamentul anormalităţilor severede reglare a temperaturii corpului)

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi unul din următoarele medicamente. Acţiunea lor poate fi influenţată de Egiramlon:

•          Medicamente pentru diabetul zaharat, cum sunt medicamentele orale pentru scăderea glicemiei şi insulina. Egiramlon poate să scadă concentraţia de glucoză din sânge. Verificaţi cantitatea de glucoză din sânge în timpul tratamentului cu Egiramlon.

• Litiu (pentru probleme psihice). Egiramlon poate creşte cantitatea de litiu din sânge. Concentraţia de litiu din sânge trebuie verificată de către medicul dumneavoastră.

Dacă oricare dintre situaţiile de mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră (sau dacă nu sunteţi sigur), adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a utiliza Egiramlon.

Egiramlon împreună cu alimente,băuturi şi alcool

–         Egiramlon poate fi administrat înainte sau după masă.

–         Persoanele care utilizează Egiramlon nu trebuie să consume suc de grepfrut sau grepfrut. Acest lucru este necesar deoarece grepfrutul şi sucul de grepfrut pot duce la creşterea concentraţiei substanţei active, amlodipină, în sânge, care poate determina o creştere imprevizibilă a efectului de scădere a tensiunii arteriale al Egiramlon.

–         Consumul alcoolului etilic concomitent cu Egiramlon poate determina o stare de ameţeală sau confuzie. Dacă sunteţi interesat de ce cantitate de alcool puteţi consuma în timpul tratamentului cu Egiramlon, discutaţi despre aceasta cu medicul dumneavoastră, deoarece efectele medicamentelor care scad tensiunea arterială se pot adăuga la efectele alcoolului etilic.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina

Nu trebuie să utilizaţi Egiramlon în timpul sarcinii.

Dacă rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu Egiramlon spuneţi imediat medicului dumneavoastră. înainte de a planifica o sarcină vi se va recomanda schimbarea tratamentului cu un tratament alternativ.

Alăptarea

Nu trebuie să utilizaţi Egiramlon dacă alăptaţi.

Adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Egiramlon poate să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. In cazul în care capsulele vă provoacă greaţă, ameţeli, oboseală sau dureri de cap, nu conduceţi vehicule sau nu folosiţi utilaje şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

Informaţii importante privind unele componente ale Egiramlon

Capsulele de Egiramlon 5 mg/5mg şi EgiramlonlO mg/5 mg conţinRoşu Allura AC (E129) iar capsulele de Egiramlon 5 mg/10 mg şi EgiramlonlO mg/10 mg conţin azorubină, carmoisină (E122). Aceşti coloranţi pot determina reacţii alergice.

Cum să utilizaţi Egiramlon

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Utilizarea acestui medicament

–                 Luaţi acest medicament pe cale orală, în acelaşi moment al zilei, în fiecare zi, înainte sau după masă.

–                 Înghiţiţi capsula întreagă cu o cantitate de lichid.

–                Nu sfărâmaţi şi nu mestecaţi capsulele.

–                Nu luaţi Egiramlon cu suc de grepfrut. Cât să utilizaţi

–                 Doza obişnuită este de 1 capsulă,având concentraţia stabilită de medicul dumneavoastră

–                 În funcţie de efectele acestui medicament, medicul dumneavoastră vă poate modifica doza

–                 Doza maximă este de o capsulă cu concentraţia de 10 mg /10mg, o dată pe zi

Afecţiuni ale ficatului şi rinichilor

Poate fi necesară modificarea dozelor în cazul afecţiunilor ficatului şi rinichilor.

Vârstnici

Medicul dumneavoastră va reduce dozele administrate la începutul tratamentului şi va modificaulterior aceste doze într-un ritm mai lent.

La pacienţii foarte în vârstă sau la cei cu dizabilităţi nu este recomandată administrarea capsulelor de Egiramlon.

Utilizare la copii şi adolescenţi

Egiramlon nu este recomandat pentru administrare la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani, din cauza lipsei datelor privind siguranţa şi eficacitatea.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă aveţi impresia că efectul terapeutic al acestui medicament este prea slab sau prea puternic.

Este important să luaţi capsulele în mod constant. Mergeţi la medicul dumneavoastră înainte de terminarea capsulelor.

Dacă aţi utilizat mai mult Egiramlon decât trebuie

În cazul în care aţi luat prea multe capsule, tensiunea dumneavoastră arterială poate scădea, chiar în mod sever. Vă puteţi simţi ameţit, buimăcit, în stare de leşin sau slăbit.Dacă scăderea tensiunii arteriale este suficient de severă se poate instala şocul. Pielea dumneavoastră poate părea rece şi umedă şi vă puteţi pierde cunoştiinţa. Dacă luaţi prea mult din Egiramlon, solicitaţi imediat asistenţă medicală. Nu conduceţi autovehicule în drum spre spital, cereţi altcuiva să vă însoţească sau chemaţi ambulanţa. Luaţi ambalajul medicamentului cu dumneavoastră. Acesta este util pentru ca medicul să ştie ce medicament aţi utilizat.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Egiramlon

Nu vă faceţi griji. Dacă aţi uitat să luaţi o capsulă, renunţaţi la acea doză. Luaţi următoarea doză, la momentul corect.Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Egiramlon

Medicul dumneavoastră vă va spune cât timp să luaţi acest medicament. Afecţiuneadumneavoastră poate reveni, dacă întrerupeţi medicamentul mai devreme decât aţi fost sfătuit.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Încetaţi să utilizaţi Egiramlon şi contactaţi-l pe medicul dumneavoastră dacă prezentaţi una dintre

următoarele reacţii adverse-puteţi avea nevoie urgentă de tratament medical:

–                 Umflarea feţei, buzelor sau gâtului ceea ce poate determina probleme la înghiţire sau la respiraţie precumşi mâncărimi şi erupţii trecătoare pe piele. Acestea pot fi simptomele unei reacţii alergice grave la Egiramlon.

–                 Reacţii severe la nivelul pielii cum sunt erupţiile trecătoare pe piele, ulceraţii ale mucoasei bucale, înrăutăţirea unei afecţiuni pre-existente a pielii, înroşire, apariţie a unor pustule sau exfolierea pielii (cum sunt sindromul Stevens-Johnson, necroliza toxică epidermică sau eritem polimorf).

Spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă prezentaţi:

–                 Bătăi rapide ale inimii, bătăi neregulate sau puternice ale inimii (palpitaţii), dureri în piept, senzaţie de apăsare în piept sau probleme mai grave care includ infarct miocardic şi accident vascular cerebral.

–                 Scurtarea respiraţiei sau tuse. Acestea pot fi simptome ale unor probleme la nivelul plămânilor.

–                Apariţie a vânătăilor mai uşor decât în mod normal, sângerări cu durată mai lungă decât normal, alte simptome de sângerare (cum este sângerarea gingiilor), puncte purpurii, umflături la nivelul pielii sau infecţii apărute mai uşor decât în mod normal, gât inflamat şi febră, stare de oboseală, stare de leşin, ameţeli sau paloare a pielii. Acestea pot fi semne ale unor probleme ale sângeluisau ale măduvei osoase.

–                 Dureri severe de stomac care pot ajunge până în spate. Acesta poate fi un semn de inflamarea pancreasului (pancreatită).

–                 Febră, frisoane, oboseală, pierderea poftei de mâncare, dureri de stomac, senzaţie de rău, îngălbenirea pielii sau albului ochilor (icter). Acestea pot fi semnele unor probleme hepatice, cum sunt inflamarea ficatului (hepatita) sau deteriorarea ficatului.

Alte reacţii adverse includ:

Vă rugăm să îi spuneţi medicului dumneavoastră dacă vreuna dintre următoarele reacţii adverse devine gravă sau durează mai mult de câteva zile.

Frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 100)

–                 Somnolenţă (mai ales la începutul tratamentului)

–                 Palpitaţii (conştientizarea bătăilor inimii), înroşire bruscă a feţei

–                 Umflarea articulaţiilor (edeme)

–                 Dureri de cap, ameţeală sau stare de oboseală

–                 Stare de ameţeală. Acest lucru este posibil mai ales la începerea tratamentului cu Egiramlon sau la doze mari.

–                 Leşin, hipotensiune arterială (tensiune arterială anormal de mică), mai ales în poziţia şezând sau la ridicarea bruscă în picioare

–                 Tuse uscată iritativă, inflamaţie a sinusurilor (sinuzită) sau bronşită, scurtarea respiraţiei

–                 Dureri la nivelul stomacului sau intestinelor, diaree, indigestie, senzaţie sau stare de rău (greaţă).

–                 Erupţie trecătoare pe piele cu sau fără zone umflate

–                 Dureri în piept

–                 Crampe sau dureri ale muşchilor

–                 Sincopă

–                 Cantitate mai mare de potasiu în sânge evidenţiată prin teste ale sângelui

Mai puţin frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000)

–                 Schimbări ale dispoziţiei, somnolenţă

–                 Tremurături

–                 Tulburări de vedere (inclusiv vedere dublă), zgomote în urechi

–                 Strănut/secreţii nazale – ca urmare a inflamaţiei mucoasei de la nivelul nasului (rinită)

–                Alterarea stării intestinului (inclusiv diaree sau constipaţie)

–                 Căderea părului

–                 Erupţie pe piele

–                 Creşterea nevoii de urinare, mai ales noaptea, imposibilitate de a obţine o erecţie

–                 Greaţă

–                Dureri de spate

–                 Creştere sau scădere în greutate

–                 Disconfort la nivelul sânilor şi creşterea sânilor la bărbaţi

–                Probleme de echilibru (vertij)

–                 Mâncărime şi senzaţii anormale la nivelul pielii, cum sunt amorţeli, furnicături, înţepături, senzaţie de arsură la nivelul pielii (parestezie)

–                Pierdere sau schimbarea gustului

–                Probleme de somn

–                 Stare depresivă, anxietate, nervozitate mai accentuate decât în mod normal, sau nelinişte

–                Nas înfundat, dificultăţi la respiraţie sau înrăutăţirea astmului bronşic

–                 Umflarea intestinului numită „angioedem intestinal” cu simptome de durere abdominală, vărsături şi diaree

–                Arsuri la stomac, constipaţie sau gură uscată

–                 Creşterea cantităţii de urină eliminate într-o zi

–                 Transpiraţii mai abundente decât în mod normal

–                 Pierdere sau scăderea poftei de mâncare (anorexie)

–                 Bătăi ale inimii mai puternice sau neregulate

–                 Umflarea mâinilor şi a picioarelor. Acesta este un semn că organismul dumneavoastră reţine mai multă apă decât în mod normal.

–                Vedere înceţoşată

–                 Dureri la nivelul articulaţiilor

–                 Febră

–                 Impotenţă, scăderea dorinţei sexuale la bărbaţi şi femei

–                 Creşterea numărului unor anumite celule albe din sânge (eozinofilie), evidenţiată prin teste de sânge

–                 Teste de sânge care atestă modificări ale funcţiilor ficatului, pancreasului sau rinichilor.

–                Infarct miocardic

Rare (afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000)

–                 Senzaţie de slăbiciune sau confuzie

–                 Limbă roşie şi umflată

–                 Exfoliere sau descuamare severă a pielii, mâncărime, erupţie pe piele cu umflături

–                 Probleme ale unghiilor (cum ar fi pierdere sauexfoliere a unghiei)

–                 Erupţie trecătoare pe piele sau vânătăi

–                 Umflături la nivelul pielii şi extremităţi reci

–                 Ochi roşii, umflaţi,mâncărimi la nivelul ochilor şi secreţie lacrimală mai abundentă

–                 Tulburări de auz

–                 Teste ale sângelui care pun în evidenţă o scădere a numărului celulelor roşii, albe sau ale plachetelor sanguine sau o scădere a cantităţii de hemoglobină

Foarte rare (afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000)

–                 Cantitate mare de zahăr în sânge (hiperglicemie)

–                 Urticarie

–                 Balonare abdominală (gastrită)

–                 Inflamaţie a pancreasului

–                Inflamaţie a ficatului, îngălbenirea pielii (icter)

–                Sensibilitate anormală la lumina soarelui

–                Dermatită exfoliativă

–                Mărirea gingiei

–                Afecţiuni în cadrul cărora apare o asociere de manifestări cum sunt rigiditate, tremurături şi/sau tulburări ale mişcărilor

–               Tonus muscular crescut

–               Inflamare a vaselor de sânge

–               Ssensibilitate la lumină

Alte reacţii adverse raportate (cu frecvenţă necunoscută)

Vă rugăm spuneţi medicului dumneavoastră dacă vreuna dintre reacţiile adverse de mai jos devine gravă sau durează mai mult de câteva zile.

–                Dificultăţi de concentrare

–                Inflamaţie a mucoasei de la nivelul gurii cu apariţie a unor ulceraţii mici

–                Teste de sânge care pun în evidenţă un număr mic de celule sanguine

–                Teste de sânge care pun în evidenţă o scădere a concentraţiei de sodiu din sânge

–                Schimbarea culorii degetelor de la mâini sau picioare la frig şi furnicături sau durere la încălzirea lor (sindrom Raynaud)

–                Capacitate de reacţie redusă sau insuficientă

–                Modificări ale mirosului

–                Psoriazis

Dacă manifestaţi orice reacţii adversă , adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea pot fi şi reacţii adverse care nu sunt menţionate în acest prospect.

Cum se păstrează Egiramlon

A se păstra la temperaturi sub 30°C.

A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie (an/lună). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu utilizaţi Egiramlon dacă observaţi orice semn vizibil de deteriorare (cum ar fi modificarea culorii).

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum săaruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Egiramlon

–                Substanţele active sunt: ramipril şi amlodipină. Egiramlon 2,5 mg/2,5 mg

Fiecare capsulă conţine ramipril 2,5 mg şi amlodipină 2,5 mg Egiramlon 5 mg/5 mg

Fiecare capsulă conţine ramipril 10 mg şi amlodipină 10 mg – Celelalte componente sunt: Crospovidonă Hipromeloză Celuloză microcristalină Glicerol dibehenat Dioxid de titan (E171) Gelatină

Oxid roşu de fer (E172) (2,5mg/2,5 mg, 5 mg/10 mg, 10 mg/5 mg) Albastru strălucitor FCF (E133) (5 mg/5 mg, 10 mg/5 mg) Roşu Allura AC (E129) (5 mg/5 mg, 10 mg/ 5 mg) Azorubină, carmoisină (E122) (5 mg/10 mg, 10 mg/10 mg) Indigotină (E132) (5 mg/10 mg, 10 mg/10 mg)

Cum arată Egiramlon şi conţinutul ambalajului

Aspect:

Egiramlon 2,5 mg/2,5 mg: capsule de mărime 3, opace, cu capac şi corp de culoare roz deschis, care conţin o pulbere granulată de culoare albă până la aproape albă.

Egiramlon 10 mg/5 mg: capsule de mărime 0, opace, cu corp de culoare roz deschis şi capac de culoare roz închis, care conţin o pulbere granulată de culoare albă până la aproape albă.

Mărimi de ambalaj

Cutie cu blistere a 28 (4 x 7), 30 (3 x 10), 56 (8 x 7), 60 (6 x 10), 90 (9 x 10) capsule Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

EGIS Pharmaceuticals PLC Kereszturi ut30-38, 1106-Budapesta, Ungaria

Fabricantul

EGIS Pharmaceuticals PLC, Bokenyfoldi ut 118-120, 1165 Budapesta,

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica