Bilobil Forte, 80 mg, capsule

Producător: KRKA, d.d., Novo mesto
Substanță activa
Ginkgo biloba
Clasa ATC
C04AX
Format
capsule
Afecțiuni
tulburări ale circulaţiei sanguine, afecţiuni circulatorii cronice ale extremităţilor
Producător
KRKA, d.d., Novo mesto
Acțiune terapeutică
îmbunătăţeşte metabolismul şi circulaţia sanguină la nivel cerebral

Ce este Bilobil Forte şi pentru ce se utilizează

Bilobil Forte conţine extract standardizat din frunze de Ginkgo biloba. Substanţele active din acest extract sunt glicozide flavonoide, ginkgolide şi bilobalide. Acestea dilată vasele sanguine, ameliorează fluxul sanguin, previn agregarea plachetară şi astfel ameliorează circulaţia şi cresc aportul de oxigen şi glucoză. Prin reglarea metabolismului, protejează celulele şi ţesuturile faţă de leziunile produse de lipsa oxigenului. Extractul de Ginkgo biloba este eficient în tulburările de perfuzie sanguină la nivelul creierului şi extremităţilor.

Bilobil Forte îmbunătăţeşte metabolismul şi circulaţia sanguină la nivel cerebral, ameliorând astfel funcţiile psiho-intelectuale. În tulburările de perfuzie sanguină ale extremităţilor ameliorează senzaţia de răceală, furnicăturile, amorţeala şi durerile ce apar în timpul mersului.

Bilobil Forte este recomandat:

  • ca tratament simptomatic la vârstnici pentru tulburări ale circulaţiei sanguine şi funcţiilor cerebrale ce apar odată cu vârsta, manifestate ca: tulburări de memorie, scăderea capacităţilor intelectuale, indispoziţie şi anxietate, ameţeală, tinitus, tulburări ale somnului;
  • ca tratament simptomatic în afecţiunile circulatorii cronice ale extremităţilor (arteriopatiile obliterante cronice ale membrelor inferioare şi în sindromul Raynaud) la debut;
  • ca tratament simptomatic al tulburărilor de origine vasculară ale acuităţii vizuale şi câmpului vizual.

Înainte să utilizaţi Bilobil Forte

Nu utilizaţi Bilobil Forte

Bilobil Forte nu se va administra dacă aţi avut reacţii de hipersensibilitate (alergie) la extractul din frunze de Ginkgo biloba sau la oricare dintre excipienţii medicamentului.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Bilobil Forte

În caz de hipersensibilitate administrarea Bilobil Forte se va întrerupe. Nu este recomandată utilizarea capsulelor de Bilobil Forte la copii.

Parahidroxibenzoaţii sunt cunoscuţi pentru determinarea fenomenelor alergice (urticarie). Ei determină de obicei reacţii de tip întârziat, ca dermatita de contact. Rareori determină reacţii de tip imediat, cu urticarie şi bronhospasm.

O capsulă conţine 132 mg lactoză. Datorită prezenţei lactozei acest medicament nu este recomandat pacienţilor cu galactozemie congenitală, sindrom de malabsorbţie a glucozei şi galactozei deficit de lactază.

Sarcină şi alăptare

Nu sunt disponibile date clinice legate de folosirea medicamentului în timpul sarcinii şi alăptării. Cu toate că studiile la animale nu au evidenţiat efecte nocive asupra fătului, folosirea medicamentului la gravide sau mame care alăptează nu este recomandată.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Produsul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Utilizarea altor medicamente

Bilobil Forte nu este recomandat a se administra concomitent cu acidul acetilsalicilic sau tratament continuu cu anticoagulante. Administrarea concomitentă a acestor medicamente poate determina creşterea riscului de sângerare, datorită prelungirii timpului de coagulare.

Dacă Bilobil Forte este utilizat concomitent cu un antiepileptic, pragul convulsivant poate scădea, iar riscul de convulsii creşte.

Informaţii importante privind unele componente ale Bilobil Forte

Datorită conţinutului în parahidroxibenzoaţi, medicamentul poate provoca reacţii alergice (chiar întârziate).

Bilobil Forte 80 mg capsule conţine şi Sunset yellow (E110), Ponceau 4R E124), Negru briliant (E151) care pot provoca reacţii alergice.

Bilobil Forte 80 mg capsule conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să utilizaţi Bilobil Forte

Utilizaţi întotdeauna Bilobil Forte exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Bilobil Forte este un medicament destinat adulţilor. Doza recomandată este de:

  • 120 – 240 mg extract uscat din frunze de Ginkgo biloba împărţit în 2 – 3 prize, după mese, în cadrul tratamentului simptomatic al deficitului neurosenzorial şi cognitiv cronic al vârstnicului;
  • 120 mg – 160 mg extract uscat din frunze de Ginkgo biloba împărţit în 2 – 3 prize, după mese, în cadrul tratamentului simptomatic al arteriopatiilor obliterante cronice ale membrelor inferioare şi în sindromul Raynaud la debut;
  • 80 mg extract uscat din frunze de Ginkgo biloba de 2 până la 3 ori pe zi în tulburările de origine vasculară ale acuităţii vizuale şi câmpului vizual.

Capsulele se vor înghiţi cu puţină apă.

Primele semne clinice de ameliorare apar de obicei după o lună de tratament. Pentru un efect susţinut se recomandă administrarea medicamentului cel puţin 3 luni, în special vârstnicilor. După această perioadă, pacientul va consulta medicul sau farmacistul asupra oportunităţii continuării tratamentului.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Bilobil Forte

In caz de supradozaj adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau la cel mai apropiat spital. Dacă uitaţi să utilizaţi Bilobil Forte

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Luaţi doza următoare la momentul prestabilit de schema de tratament.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Bilobil Forte poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

În cazuri foarte rare, Bilobil Forte poate provoca tulburări digestive uşoare, cefalee sau reacţii de hipersensibilitate la nivelul pielii.

Dacă apare o reacţie de hipersensibilitate, opriţi administrarea capsulelor.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Bilobil Forte

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Bilobil Forte după data de expirare înscrisă pe etichetă şi cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C. A se păstra în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Bilobil Forte

  • Substanţa activă este extract uscat din frunze de Ginkgo biloba. 1 capsulă conţine extract uscat din frunze de Ginkgo biloba 80 mg (standardizat în min. 19,2 mg glicozide ginkgoflavonice şi min. 4,8 mg terpene).
  • Celelalte componente sunt lactoză monohidrat, amidon de porumb, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, dioxid de titan (E171), sunset yellow (E110), ponceau 4R (E124), negru briliant (E151), patent blue V, hidroxibenzoat de metil, hidroxibenzoat de propil, gelatină.

Cum arată Bilobil Forte şi conţinutul ambalajului

Capsule de culoare roz,


Este disponibil în:

  • cutie cu 2 Mistere din Al/PVC a câte 10 capsule.
  • cutie cu 6 blistere din Al/PVC a câte 10 capsule.

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

KRKA, d.d., Novo mesto,

Smarjeska cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia

 

Acest prospect a fost aprobat în Noiembrie 2012

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Medicamente cu aceeași substanță activă