Dusodril 100 mg, capsule

Producător: MERCK SANTÉ sas.
Substanță activa
oxalat de naftidrofuril
Clasa ATC
C04AX
Format
capsule
Afecțiuni
manifestările dureroase ale arteritei (afecţiune a arterelor membrelor inferioare); sechele ale accidentelor vasculare cerebrale (AVC) ischemice; tulburările neurologice minore legate de vârsta înaintată; sindromul Raynaud
Producător
FAMAR L'AIGLE
Acțiune terapeutică
vasodilatator

Ce este Dusodril 100 mg şi pentru ce se utilizează

Acest medicament este indicat în:

–  manifestările dureroase ale arteritei (afecţiune a arterelor membrelor inferioare, caracterizată prin dureri cu caracter de crampă care apar în timpul mersului);

–  sechele ale accidentelor vasculare cerebrale (AVC) ischemice;

– tulburările neurologice minore legate de vârsta înaintată;

–  sindromul Raynaud (tulburări circulatorii ale extremităţilor).

Înainte să luaţi Dusodril 100 mg

 Nu luaţi Dusodril 100 mg

–               dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la hidrogen oxalat de naftidrofuril sau la oricare dintre celelalte componente ale Dusodril 100 mg.

–                dacă aveţi creşteri ale concentraţiilor anumitor cristale (oxalaţi) în urină.

–               aveţi antecedente de calculi renali recidivanţi (cu conţinut de calciu).

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Dusodril 100 mg

Dacă luaţi acest medicament înainte de culcare, fără o cantitate suficientă de lichid, puteţi prezenta leziuni ale esofagului. Luaţi capsulele Dusodril 100 mg cu un pahar mare cu apă. Se recomandă să beţi o cantitate mare de apă în timpul tratamentului cu Dusodril 100 mg. O capsulă Dusodril 100 mg conţine 19 mg oxalat. La unii pacienţi acest medicament poate favoriza apariţia calculilor renali.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Utilizarea Dusodril 100 mg cu alimente şi băuturi

Luaţi capsulele Dusodril 100 mg în timpul mesei. Capsulele trebuie înghiţite întregi, fără a fi mestecate, cu un pahar mare cu apă.

Se recomandă să beţi o cantitate mare de apă în timpul tratamentului cu Dusodril 100 mg.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Dusodril 100 mg nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum să luaţi Dusodril 100 mg

Luaţi întotdeauna Dusodril 100 mg exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală recomandată este:

–  manifestări dureroase ale arteritei: 2 capsule Dusodril 100 mg (200 mg hidrogen oxalat de naftidrofuril) de 3 ori pe zi.

–  sechele ale accidentelor vasculare cerebrale (AVC) ischemice, tulburări neurologice minore legate de vârsta înaintată, sindrom Raynaud: o capsulă Dusodril 100 mg (100 mg hidrogen oxalat de naftidrofuril) de 3 ori pe zi. Nu luaţi mai mult de 4 capsule Dusodril 100 mg (400 mg hidrogen oxalat de naftidrofuril) pe zi.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Dusodril 100 mg

Dacă aţi luat mai multe capsule Dusodril 100 mg decât trebuie, contactaţi imediat medicul dumneavoastră sau adresaţi-vă celui mai apropiat spital.

Dacă uitaţi să luaţi Dusodril 100 mg

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Dusodril 100 mg poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Foarte rar pot să apară tulburări digestive (diaree, vărsături, dureri de stomac) şi erupţii pe piele. De asemenea, au fost raportate cazuri izolate de leziuni hepatice.

La câţiva pacienţi care au utilizat Dusodril 100 mg fără lichide înainte de culcare, întreruperea tranzitului capsulei a produs esofagită (inflamaţia esofagului). In cazuri izolate, poate să apară litiază renală oxalo-calcică

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Dusodril 100 mg

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Dusodril 100 mg după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Dusodril 100 mg

–                Substanţa activă este hidrogen oxalat de naftidrofuril.

–                      Celelalte componente sunt: talc, stearat de magneziu, eritrozină, dioxid de titan (E 171), gelatină.

Cum arată Dusodril 100 mg şi conţinutul ambalajului

Capsulă gelatinoasă tare, nr.4, opacă, de culoare roz. Conţinutul capsulei: pulbere albă, amară, fără miros.

Cutie cu 2 blistere din Al/PVC a câte 10 capsule. Cutie cu 5 blistere din Al/PVC a câte 10 capsule. Cutie cu 10 blistere din Al/PVC a câte 10 capsule.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul(ii)

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

MERCK SANTÉ sas.

37 rue Saint-Romain, 69008 Lyon, Franţa

Producătorii

FAMAR L’AIGLE

Zone Industrielle nr.1,

Route de Crulai, 61300 L’Aigle Franţa

MERCK, S.L.

Poligono Merck, 08100 Mollet del Vallès Barcelona, Spania

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţii locali ai deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă.

Acest prospect a fost aprobat în Mai, 2012.

SFATURI PENTRU PACIENŢI

Dacă suferiţi de sindrom Raynaud, se recomandă să vă protejaţi degetele de frig şi umezeală (purtând mănuşi), să evitaţi schimbările bruşte de temperatură şi să vă îmbrăcaţi gros. Dacă suferiţi de dureri în cadrul arteritei, se recomandă:

–  renunţarea la fumat;

–  acordarea unei atenţii deosebite gambelor şi picioarelor (aplicarea măsurilor zilnice de igienă şi îngrijire), purtarea unei încălţăminte adecvate;

– efectuarea de mici plimbări zilnice, care să vă ferească de dureri în timpul nopţii sau când staţi în repaus, prevenind în acelaşi timp şi alte leziuni la nivelul gambelor.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica