Bilobil Intens, 120 mg, capsule

Producător: KRKA, d.d., Novo mesto
Substanță activa
Ginkgo Biloba
Clasa ATC
N06DX
Format
capsule
Afecțiuni
insuficienţă cerebrovasculară uşoară, deficitul patologic cognitiv la pacienţii vârstnici
Producător
KRKA, d.d., Novo mesto
Acțiune terapeutică
stimulează vasodilataţia

Ce este Bilobil Intens şi pentru ce se utilizează

Extractul standardizat de Ginkgo Biloba are un efect relaxant asupra pereţilor vasculari, mărindu-le elasticitatea şi îmbunătăţind circulaţia sângelui, în special, la nivelul vaselor mici.

Combinaţia de substanţe active conţinute în extractul uscat obţinut din frunzele de Ginkgo Biloba creşte toleranţa ţesuturilor, inclusiv a ţesutului cerebral, la ischemie. Această combinaţie stimulează vasodilataţia, scade vîscozitatea sângelui şi agregarea plachetară, ducând la un flux crescut de sânge prin vasele mici de la nivelul ţesuturilor. Extractul obţinut din frunzele de Ginkgo Biloba neutralizează radicalii liberi şi creşte activitatea neuroprotectivă. Bilobil Intens este recomandat în tratamentul simptomatic al:

 • insuficienţei cerebrovasculare uşoare până la moderată (sindromul de demenţă din demenţa degenerativă primară, demenţa vasculară şi din formele mixte ale acestora), cu următoarele simptome: deficit de memorie, tulburări de concentrare, stare emoţională depresivă;
 • deficitului patologic cognitiv la pacienţii vârstnici;
 • tulburărilor neurosenzoriale de origine vasculară (hipoacuzie, acufene, tinitus, vertij);
 • bolii arteriale periferice ocluzive (claudicaţie intermitentă (stadiul II al arteriopatiei cronice obliterante a membrelor inferioare), sindrom Raynaud, acrocianoză şi sindrom postflebitic);
 • tulburărilor de origine vasculară ale acuităţii vizuale şi câmpului vizual.

Înainte să utilizaţi Bilobil Intens

Nu utilizaţi Bilobil Intens

Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la Ginkgo Biloba sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Bilobil Intens

Dacă suferiţi de hipertensiune arterială, trebuie să continuaţi tratamentul specific, deoarece Bilobil Intens nu îl înlocuieşte. In cazul în care apar reacţii alergice, trebuie întreruptă administrarea medicamentului.

Pacienţii cu istoric de convulsii trebuie să evite utilizarea extractului de ginkgo.

Datorită unui posibil efect asupra coagulării sanguine, nu este recomandată utilizarea Bilobil Intens înaintea unei intervenţii chirurgicale sau la pacienţi cu factori de risc pentru hemoragie intracraniană.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Bilobil Intens nu este recomandat dacă pacientul urmează un tratament regulat cu acid acetilsalicilic, antiagregante plachetare sau anticoagulante. Utilizarea concomitentă a acestor medicamente poate creşte riscul de sângerare, datorită prelungirii timpului de coagulare.

Dacă Bilobil Intens este utilizat concomitent cu un antiepileptic, pragul convulsivant poate scădea, iar riscul de convulsii creşte.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Bilobil Intens este utilizat în special la persoanele vârstnice, la care posibilitatea instalării sarcinii este nulă.

Utilizarea medicamentului nu este recomandată în cazul gravidelor sau femeilor care alăptează.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Bilobil Intens nu afectează capacitatea de a conduce autovehicule şi de a folosi utilaje. Informaţii importante privind unele componente ale Bilobil Intens

Bilobil Intens conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să utilizaţi Bilobil Intens

Utilizaţi întotdeauna Bilobil Intens exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Bilobil Intens se administrează pe cale orală, după masă, cu apă.

Datorită concentraţiei mari de extract uscat de Ginkgo Biloba, Bilobil Intens se va utiliza numai atunci când sunt necesare doze mai mari de medicament la o administrare; pentru situaţia în care sunt necesare doze mai mici, Bilobil este disponibil şi în concentraţii mai mici.

Adulţi (inclusiv vârstnici): doza zilnică recomandată este de o capsulă Bilobil Intens 120 mg (120 mg extract uscat de Ginkgo Biloba) de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara.

Tulburările de origine vasculară ale acuităţii vizuale şi câmpului vizual:

Doza recomandată este de 1 capsulă Bilobil Intens 120 mg pe zi sau 2 capsule Bilobil Intens 120 mg pe zi, dimineaţa şi/sau seara.

Copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani: medicamentul nu este recomandat datorită datelor insuficiente privind siguranţa şi eficacitatea; în plus, la acestă grupă de vârstă, nu există indicaţie de tratament.

Primele rezultate se pot observa după aproximativ 4 săptămâni de tratament. Tratamentul trebuie continuat pentru cel puţin 12 săptămâni.

După 3 luni de tratament, medicul va examina starea clinică a pacientului şi va stabili dacă este sau nu necesară continuarea tratamentului.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Bilobil Intens

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Bilobil Intens, adresaţi-vă imediat medicului. Pot apare simptome gastro-intestinale, incapacitate de concentrare şi dureri de cap.

Dacă uitaţi să utilizaţi Bilobil Intens

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi alta, imediat ce v-aţi amintit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Bilobil Intens poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Frecvenţa reacţiilor adverse în funcţie de sisteme de organe: Rare (apar la mai puţin de 1 din 1000 persoane):

 • dureri de cap.
 • tulburări gastro-intestinale.
 • reacţii alergice ale pielii, mâncărimi, înroşire şi tumefiere a pielii.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Bilobil Intens

Nu utilizaţi Bilobil Intens după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C. A se păstra în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Bilobil Intens

 • Substanţa activă este extract uscat din frunză de Ginkgo Biloba.
 • Fiecare capsulă conţine extract uscat din frunză de Ginkgo Biloba (35-45:1) [standardizat în glicozide ginkgoflavonice min. 28,8 mg şi terpene lactonice (ginkgolide şi bilobalidă) 7,2 mg] 120 mg.
 • Celelalte componente sunt: conţinutul capsulei: lactoză monohidrat, amidon de porumb, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu; capsula: dioxid de titan (E 171), oxid negru de fer (E 172), oxid roşu de fer (E 172), oxid galben de fer (E 172), gelatină.

Cum arată Bilobil Intens şi conţinutul ambalajului

Bilobil Intens se prezintă sub formă de capsule de culoare brună, conţinând o pulbere brun-deschis până la brun închis, cu particule vizibile mai închise la culoare.

Este disponibil în cutii cu 2, respectiv 6 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 10 capsule.

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

KRKA, d.d., Novo mesto

Smarjeska cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia

 

Acest prospect a fost aprobat în Noiembrie 2012

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Medicamente cu aceeași substanță activă