AMBROXOL LAROPHARM, comprimate, 30 mg

Substanță activa
Clorhidrat de ambroxol
Clasa ATC
R05CB
Format
comprimate
Afecțiuni
boli acute ale tractului respirator, boli cronice ale tractului respirator
Producător
SC Laropharm SRL România
Acțiune terapeutică
mucolitic

Ce este Ambroxol Laropharm şi pentru ce se utilizează

Ambroxol Laropharm comprimate este un medicament mucolitic care determină creşterea cantităţii de spută expectorată şi îi scade vâscozitatea. Ameliorează transportul bronşic, reduce tusea şi uşurează respiraţia. După administrarea pe cale orală este absorbit rapid şi complet.

Ambroxol Laropharm comprimate se administrează în bolile acute şi cronice ale tractului respirator însoţite de afectarea mecanismului de formare a sputei.

Medicamentul este destinat adulţilor, adolescenţilor şi copiilor cu vârsta peste 6 ani.

înainte să utilizaţi Ambroxol Laropharm

Nu utilizaţi Ambroxol Laropharm

-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ambroxol sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului (vezi pct. 6.). -la copii cu vârsta sub 6 ani.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Ambroxol Laropharm

Medicamentul trebuie utilizat cu precauţie la pacienţii cu ulcer gastric sau duodenal sau cu insuficienţă hepatică sau renală severă. A nu se utiliza imediat înainte de culcare.

La pacienţii astmatici, iniţial ambroxolul poate intensifica tusea.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Utilizarea simultană de Ambroxol Laropharm comprimate şi de anumite antibiotice (amoxicilină, cefuroximă, eritromicină, doxiciclină) a dus la o creştere a concentraţiei de antibiotice la nivelul ţesutului pulmonar.

Medicamentele care pot inhiba reflexul de tuse (denumite medicamente antitusive, de exemplu codeină) nu trebuie utilizate în acelaşi timp cu medicamentele care conţin ambroxol.

Utilizarea Ambroxol Laropharm cu alimente şi băuturi

Nu se cunosc interacţiuni cu alimentele sau băuturile.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Femeile gravide sau care alăptează pot utiliza Ambroxol Laropharm comprimate doar la recomandarea medicului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Ambroxol Laropharm nu are efect sau are efect neglijabil asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje

Informaţii importante privind unele componente ale Ambroxol Laropharm

Acest medicament conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să utilizaţi Ambroxol Laropharm

Dacă nu este indicat altfel, se recomandă următoarele doze:

  • copii cu vârsta între 6 şi 12 ani: jumătate de comprimat de 2 sau 3 ori pe zi.
  • adolescenţi cu vârsta peste 12 ani şi adulţi: un comprimat de 3 ori pe zi în timpul primelor 2-3 zile; în continuare, un comprimat de 2 ori pe zi. Efectul terapeutic poate fi amplificat prin administrarea a câte 2 comprimate de 2 ori pe zi.

Comprimatele trebuie luate după masă şi înghiţite cu apă.

Dacă după 4 – 5 zile de tratament, manifestările nu se ameliorează, adresaţi-vă medicului.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Ambroxol Laropharm

Dacă utilizaţi mai multe comprimate Ambroxol Laropharm decât trebuie, puteţi prezenta agitaţie şi diaree de scurtă durată. Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

Dacă uitaţi să utilizaţi Ambroxol Laropharm

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi alta, imediat ce v-aţi amintit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Ambroxol Laropharm

Întreruperea prematură a tratamentului poate îngreuna eliminarea sputei. Continuaţi tratamentul cât timp este specificat în acest prospect.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Ambroxol Laropharm poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (la mai puţin de 1 din 100, dar la peste 1 din 1000 de pacienţi): senzaţie de rău, durere abdominală, vărsături, reacţii de hipersensibilitate (erupţie cutanată tranzitorie, prurit, umflarea feţei, dificultăţi respiratorii), febră

Reacţii adverse foarte rare (la mai puţin de 1 din 10 000 de pacienţi): reacţii cutanate severe precum sindrom Stevens-Johnson (boală severă cu febră, pete roşii pe piele, dureri articulare şi/sau infecţii oculare), necroliză epidermică (jupuirea pielii; aşa numitul sindrom Lyell). Reacţii anafilactice mergând până la şoc (o reacţie alergică acută de hipersensibilitate sistemică severă).

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Ambroxol Laropharm

Nu utilizaţi Ambroxol Laropharm după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Ambroxol Laropharm

Substanţa activă este clorhidratul de ambroxol. Fiecare comprimat conţine clorhidrat de ambroxol 30 mg.

Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină M 101, talc, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru.

Cum arată Ambroxol Laropharm şi conţinutul ambalajului

Ambroxol Laropharm se prezintă sub formă de comprimate neacoperite, plate, de culoare albă, cu diametrul de 9 mm, cu un sanţ median pe una din feţe şi cu 3 arcuri de cerc dispuse simetric pe cealaltă faţă.

Comprimatul poate fi divizat în două părţi egale.

Este disponibil în cutii cu 2 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

SC Laropharm SRL

Şoseaua Alexandriei nr. 145 A, Bragadiru, judeţul Ilfov, România

Acest prospect a fost aprobat în decembrie 2008

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal