Drama prin care a trecut Claudia Ghițulescu! Mama ei s-a confruntat cu insomnie cronică timp de 20 de ani. Paula Neacșu, terapeut holistic: „Am aplicat terapia cognitiv – comportamentală și am început să lucrăm la nivel energetic” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Claudia Ghițulescu este una dintre cele mai apreciate cântărețe de folclor de la noi din țară. Chiar dacă pe plan profesional, artista se bucură de un real succes, pe plan personal problemele nu au ocolit-o. Mama artistei s-a confruntat cu grave probleme de somn, timp de 20 de ani.

Astăzi Paula Neacșu, terapeut holistic, cea care de altfel a și tratat-o pe mama îndrăgitei artiste, ne-a acordat un interviu exclusiv în care am discutat despre insomnia cronică, tulburare ce afectează tot mai mulți români în ultima vreme.

Paula Neacșu, terapeut holistic: Insomnia cronică este o tulburare

CSID: Dna. Neacșu, putem considera insomnia o tulburare?

Paula Neacșu: Da, insomnia este o tulburare a somnului care se manifestă prin dificultatea de a adormi sau printr-un somn insuficient și de slabă calitate, caracterizat prin treziri frecvente.

CSID: Când ne dăm seama că insomnia devine o problemă şi este nevoie de tratament medical?

Paula Neacșu: Ne dăm seama că insomnia este o problemă atunci când aceasta are o durată mai mare de câteva săptămâni.

(…) Insomnia poate fi una temporară, pasageră, cu o durată de maxim 3 nopți la rând sau poate fi acută, având o durată de câteva săptămâni. Însă, în momentul în care un pacient nu poate dormi mai mult, deja se discuta de o formă de insomnie cronică. Aceasta din urmă poate dura luni sau chiar ani și poate cauza și alte probleme de sănătate.

CSID: Cum ne afectează lipsa de somn organismul?

Paula Neacșu: Lipsa somului ne poate afecta întreg organismul. Primul lucru pe care îl simțim după o noapte nedormită este o stare profundă de iritabilitate, însoțită de probleme de focus și o stare generală de oboseală.

(…) Atunci când stările mai sus descrise continuă, sigur că vor începe să apară și problemele de ordin fizic (intestin iritabil, arsuri gastrice, indigestie, etc). Pot apărea și obezitatea, bolile cardiovasculare, diabetul.

CSID: Care a fost metodă de tratament ‘salvatoare’ în cazul mamei Claudiei? Înțeleg că doamna nu a mai avut un somn odihnitor de peste 20 de ani.

Paula Neacșu: În cazul mamei Claudiei am depistat cauza acestei insomnii cronice, căci da, doamna se confrunta cu această problemă severă de peste 20 de ani deja.

În speță, dânsa se afla într-un blocaj psihico-emoțional. Ulterior, am găsit determinarea pentru că, de regulă, persoanele care suferă de insomnie cronică au la bază probleme precum depresia și anxietatea.

(…) Am aplicat terapia cognitiv – comportamentală și am început să lucrăm la nivel energetic. Am înlăturat blocajele, am reglat ritmul circadian ca astfel, pacienta mea să poată discerne noaptea de zi și să înțeleagă că ziua este pentru activitate și noaptea pentru odihnă.

Am lucrat zilnic preț de o lună de zile, timp în care pacienta a și început să scadă medicația căci da, lua un cocktail de medicamente pentru somn la vremea aceea.

(…) Practic, am deblocat fluxul energetic și am stabilit buna funcționare a acestuia și, prin intermediul bio energiei, i-am transmis acel fișier de bine, respectiv faptul că este bine, că se poate odihni, poate adormi cu ușurință și totul este în regulă.

(…) Am reușit să eliminăm 99% din tratamentul medicamentos prescris de medicul psihiatru.

CSID: Putem trata insomnia fără a ne ocupa şi de cauza din spatele ei?

Paula Neacșu: Nu, insomnia nu se poate trata fără a ne ocupa și de cauza din spatele acesteia. De altfel, dacă ne raportăm la orice boală la nivel fizic, noi trebuie să identificăm cauza în primul și în primul rând.

(…) Terapia holistică se ocupă de minte, trup și suflet ca un întreg. Și în momentul în care cauza care a dus la patologia respectivă este depistată, parcursul de vindecare este unul facil.

Citește și: Dinu Maxer, despre infecția care i-a marcat copilăria: „Efectiv număram zilele până la următoarea injecție. Era teribil.” INTERVIU EXCLUSIV

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân