Bogdan Mocanu, despre afecțiunea care i-a schimbat complet viața: „A fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:
Bogdan Mocanu, despre afecțiunea care i-a schimbat complet viața: „A fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat” INTERVIU EXCLUSIV
Sursa foto: instagram @bogdanmocanu

Bogdan Mocanu a fost nevoit să își schimbe stilul de viață de când a fost diagnosticat cu diabet de tip 1. A învățat să își controleze emoțiile și să-și administreze insulină pe cont propriu.

Afecțiunea se pare că i-a schimbat complet viața, iar acum artistul trebuie să aibă mare grijă de starea sa de sănătate și să și-o monitorizeze frecvent prin teste și analize medicale. Despre asta, dar și despre importanța unui stil de viață sănătos în cazul diabetului, am vorbit într-un scurt interviu exclusiv.

Bogdan Mocanu se luptă cu diabetul de peste 15 ani

CSID: Bogdan, când ai aflat că te confrunți cu diabet și cum s-a întâmplat asta?

Bogdan Mocanu: Am aflat că am diabet în jurul vârstei de 8 – 9 ani, moment în care m-am confruntat cu comă hiperglicemică.

CSID: Cu ce tip de diabet ai fost diagnosticat?

Bogdan Mocanu: Am fost diagnosticat cu diabet de tip 1 de la prima vizită medicală.

CSID: Care au fost cele mai pregnante simptome pe care le-ai resimțit și care te-ai convins să mergi la medic?

Bogdan Mocanu: Starea continuă de sete, vizitele dese la baie, și multe alte simptome extrem de neplăcute.

Citește și: Diabetul zaharat, boala care l-a „maturizat” pe Bogdan Mocanu: „Este o boală și o binecuvântare în același timp”

CSID: Netratat, diabetul poate aduce cu sine și complicații?

Bogdan Mocanu: În mod clar. Diabetul poate duce la complicații severe, m-am documentat. Îți poate afecta rinichii, poate duce la amputarea brațelor, etc. Netratat, poate deveni extrem de periculos și nemilos.

CSID: Ce le-ai spune azi celor care se confruntă cu o asemenea afecțiune, poate, de la o vârstă foarte tânără, așa cum s-a întâmplat în cazul tău?

Bogdan Mocanu: Le-aș spune să se documenteze temeinic pentru că, din păcate, în spitale se aplică o schemă de tratament injectabil, astfel că te obligă să îți trăiești viața făcându-ți injecții cu insulină în mod regulat și mâncând după program, deși în realitate boala este foarte prietenoasă, dacă știi să o gestionezi corect.

(…) Pentru mine, personal, a fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat. Am avut doar lucruri frumoase de învățat din toată această experiență.

Citește și: Diabetul zaharat: cum se manifestă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân