Dinu Maxer, despre infecția care i-a marcat copilăria: „Efectiv număram zilele până la următoarea injecție. Era teribil.” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Dinu Maxer a ajuns în atenția publicului în urmă cu două decenii, atunci când a fondat trupa Axxa, care a avut un succes răsunător la vremea aceea.

Astăzi, Dinu ne-a oferit un interviu exclusiv în care am vorbit despre infecția cu streptococul beta-hemolitic, infecție ce i-a marcat copilăria. Iată ce a declarat artistul!

Dinu Maxer a fost operat de amigdalectomie

CSID: Dinu, spune-ne cum ai aflat că ai amigdalită și cum s-a manifestat aceasta în cazul tău?

Dinu Maxer: Problemele mele cu amigdalita, mai exact infecția cu streptococ beta-hemolitic, au început de când eram la grădiniță. Țin minte că tata îmi făcea penicilină, lucru care era extrem de neplăcut pentru mine la vremea aceea.

Tatăl meu era asistent medical, trebuia să îmi administreze injecțiile. Și, vă dați seama, nu suporta că îmi provoca durere. De aici și faptul că am memoria vie asupra acestui aspect.

Trebuie să recunosc, m-au marcat destul de mult în copilărie aceste episoade de amigdalită.

CSID: Când ai ajuns la medic?

Dinu Maxer: Ajungeam de fiecare dată la medic! Țin minte și acum procedura de diagnostic care, în mod evident, îmi lăsa teama pentru următoarea dată când făceam exsudatul faringian, căci despre el era vorba.

Ulterior, am început să fac analize de sânge la 3 luni, căci streptococul beta-hemolitic declanșa o reacție în organismul meu care putea să devină una gravă.

Așa s-a și întâmplat, căci am fost diagnosticat cu reumatism articular acut. Evident, copil fiind, nu știam despre ce este vorba. Dar, ulterior când am făcut facultatea de medicină, mi-a căzut în mână fișa mea medicală și am văzut și înțeles diagnosticul.

CSID: Care au fost simptomele care te-au îngrijorat și determinat să alegi amigdalectomia, intervenția de scoatere a amigdalelor?

Dinu Maxer: S-a decis să fac această intervenție după ce ani la rând am făcut moldamin, un stres teribil pentru mine, pentru psihicul unui copil.

Nu știu cum să fac să dau un sfat încât să nu se mai ajungă pentru niciun copil la acest coșmar, căci e cumplit. Eu efectiv număram zilele până la următoarea injecție. Era teribil.

M-a bucurat foarte tare faptul că am făcut amigdalectomie și că, astfel, am scăpat de acele probleme.

CSID: Ai avut parte și de manifestări post intervenție?

Dinu Maxer: Da, țin minte că era Paștele și bunica făcuse salată de boeuf și nu aveam voie să mănânc. Însă am avut voie înghețată, chiar dacă era primăvară, așa că am mâncat înghețată la greu (râde), bucuria oricărui copil!

Citește și: Claudia Puican, despre chinul atacurilor de panică: „Treceam prin niște stări cumplite de sufocare, nod în gât. Și nu știam de unde vin” INTERVIU EXCLUSIV

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân