Claudia Puican, despre chinul atacurilor de panică: „Treceam prin niște stări cumplite de sufocare, nod în gât. Și nu știam de unde vin” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:
Claudia Puican, despre chinul atacurilor de panică: „Treceam prin niște stări cumplite de sufocare, nod în gât. Și nu știam de unde vin” INTERVIU EXCLUSIV

Claudia Puican se numără printre cele mai apreciate artiste de la noi din țară, însă puțini știu că viața acesteia nu este numai lapte și miere, așa cum vedem pe rețelele de socializare.

Astăzi, Claudia ne-a acordat un interviu exclusiv în care am vorbit despre anxietate și atacuri de panică, probleme care nu îi dau pace frumoasei artiste nici acum.

Claudia Puican se confruntă cu atacurile de panică de la vârsta de 16 ani

CSID: Claudia, când te-ai confruntat cu primele atacuri de panică și cum s-au manifestat ele?

Claudia Puican: Pe la vârstă de 16 ani atunci când am început să cânt la nunți. Însă, atunci nu aveam să știu că sunt atacuri de panică.

(…) În primă fază nu mi-am dat seama că mă confrunt cu atacuri de panică. Am fost la medic, am crezut că am astm. După care am crezut că am probleme cu glanda tiroidă. Și tot așa.

(…) Au urmat perioade cu nopți nedormite în care, pur și simplu, îmi venea să sun la ambulanță. Treceam prin niște stări cumplite de sufocare, nod în gât. Și nu știam de unde vin.

CSID: De ce au apărut, în cazul tău, aceste episoade de anxietate?

Claudia Puican: Ele au apărut cauza stresului, agităției, dorinței de a mulțumi pe toată lumea, cel mai probabil. Imaginați-vă, se întâmplă că în mijlocul evenimentelor, eu să nu mai pot cânta. Să simt că mă sufoc. Era groaznic.

CSID: Ai ajuns la medic? Cum ai reușit să le gestionezi?

Claudia Puican: Am ajuns la un specialist bio energie, respectiv la domnul Dr. Viorel Pop care m-a ajutat să le gestionez cu ajutorul unor exerciții de respirație. Dânsul mi-a ghidat parcursul astfel că azi am ajuns să tratez atacurile de panică cu o mai mare lejeritate.

CSID: Astăzi te mai confrunți cu atacurile de panică?

Claudia Puican: Da, atunci când am foarte multe evenimente, unul după celălalt, și mă stresez și mă agit foarte tare, se întâmplă să mă mai confrunt cu ele.

(…) Însă psihologul meu și Dr. Viorel Pop mi-au recomandat să învăț să fac pace cu mine, să nu mai consum cafea și energizante în exces pentru că ele mă agită și atunci, inevitabil, apare aceste atacuri de panică. Astăzi am învățat să le controlez.

CSID: Ce sfat ai pentru femeile care se pot confruntă cu anxietate și atacuri de panică la orice vârstă?

Claudia Puican: Să meargă la medic. Să ajungă la specialiști. Pentru că doar astfel poți realiza de fapt cu ce te confrunți. În caz contrar, vei crede că ai fel și fel de probleme medicale.

(…) De asemenea, recomand din inimă practicarea meditației și a reconectării de sine.

Citește și: Cristina Belciu, despre acneea vulgara: „Din toată această experiență am învățat să mă pun pe primul loc și să am mai multă grijă de mine” INTERVIU EXCLUSIV

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân